بازار؛ گروه آب و انرژی: سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز طی یک نشست خبری با بیان اینکه پر دولت چهاردهم رکورد تولید گاز کشور شکسته شد، اطهار داشت: آخرین رقم تولید گاز کشور ۸۸۰ میلیون مار مکعب گاز شیرین است که بینظیر است و این میزان تولید در حالی است که پیش بینی میشد مصرف ۸۵۰ میلیون متر مکعب باشد یعنی ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش تولید گاز داشتهایم.
وی با اشاره به پیشبینی کاهش دما و بروز یخبندان طی هفته آتی و در نتیجه افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء گفت: پیشبینی میشود که مصرف گاز در این بخشها به ۷۰۰ و بعضا ۷۱۵ تا ۷۲۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت ملی گاز گفت: باتوجه به اثربخشی پویش کاهش ۲ درجه ای که توسط رییس جمهور مطرح و از سوی مردم استقبال شد اگر مصرف را کنترل کنیم می توانیم گاز بیشتری در اختیار نیروگاهها قراردهیم که نتیجه آن کاهش مصرف سوخت مایع و آلایندگی کمتر است.
به گفته او، چنانچه طرح پویش کاهش ۲ درجه ای هوا از سوی رئیس جمهور شروع نمی شد مقدار مصرف در بخش خانگی حدود ۲۰ میلیون مترمکعب یعنی معادل فاز پارس جنوبی، بیشتر می شد.
رکورد تولید شکسته شد
مدیر عامل شرکت ملی گاز همچنین از آغاز عملیات اجرایی ۵۴۳ پروژه گازرسانی شامل ۲۴ روستا و ۵۱۹ واحد صنعتی نیز در دهه فجر خبر داد و افزود: امیدواریم بتوانیم با تأمین منابع این پروژهها را نیز به مرحله راهاندازی برسانیم.
توکلی خاطرنشان کرد: ۲۰ پالایشگاه در ۷ شرکت تاسیس شده و الان ۲۸.۵ میلیون خانوار کشور دارای انشعاب گاز است.
وی با بیان اینکه در دولت چهاردهم رکورد تولید گاز کشور شکسته شد گفت: آخرین رقم تولید گاز کشور ۸۸۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین است که بینظیر است، این میزان تولید در حالی است که پیش بینی میشد مصرف ۸۵۰ میلیون متر مکعب باشد یعنی ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش تولید گاز داشتهایم.
توکلی گفت: باتوجه به اثربخشی پویش کاهش ۲ درجه ای که توسط رییس جمهور مطرح و از سوی مردم استقبال شد اگر مصرف را کنترل کنیم؛ میتوانیم گاز بیشتری در اختیار نیروگاهها قرار دهیم که نتیجه آن کاهش مصرف سوخت مایع و آلایندگی کمتر است.
توکلی با تأکید بر اینکه تا به امروز گاز حتی یک خانه در هیچجای کشور به دلیل کمبود قطع نشده است، تصریح کرد: این درشرایطی است که نسبت به سال گذشته، روزهای بسیار سردی را از نظر کاهش دما و پایداری سرما در پاییز و زمستان امسال داشتیم.
وی در ادامه با بیان اینکه پارسال نسبت به سالهای قبل گرمای بیشتری داشتیم به طوری که پاییز سال گذشته گرمترین پاییز ۵۰ سال قبل بود، خاطرنشان کرد: این موضوع باعث می شد که مدیریت مصرف ساده تر باشد اما امسال از ابتدای آبان روزانه بالغ بر ۷۵ میلیون متر مکعب افزایش مصرف خانگی، تجاری و صنایع جزء را داشته باشیم یعنی مصرف به اندازه ۳ فاز عسلویه بیشتر شد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز بیان داشت: گاز ۱۷۴ هزار مورد قطع ویلاهای خالی از سکنه و باغ ویلا قطع شد، ۳۹۸ هزار بازدید از ادارات پر مصرف و قطع انشعاب ۴۸۲۹ مورد گرماتاب در فضای باز و هدرروی گاز قطع شد.
هزینه استخراج، پالایش و انتقال هر مترمکعب گاز حداقل ۵ سنت
وی گفت: هزینه استخراج، پالایش و انتقال گاز بدون ارزش ذاتی گاز هر متر مکعب ۵ سنت است که ما آن را به ۲۲ صدم یک سنت می فروشیم، بنابراین کسی که خارج از الگو مصرف می کند، باید جریمه شود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی، پروانه پایان کار به ساختمانهایی که مبحث ۱۹ و صرفه جویی انرژی را رعایت کند سپس پایان کار بدهد.
وی گفت: قرار است یک میلیون بخاری با بازدهی بالاتر ظرف یک سال تعویض شود، اما پکیج پربازده جایگزین بخاری می شود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز تصریح کرد: دو مخزن ذخیره گاز سراجه و شوریجه به ظرفیت تزریق ۲۰ میلیون متر مکعب در روز به شبکه تزریق می شود. قرار است تا زمستان آینده سراجه ۲ و شوریجه D به بهره برداری برسد و میزان گاز بیشتری با شبکه تزریق کند.
وی گفت: مخزن سراجه در جای سوق الجیشی قرار دارد که می تواند گاز به مرکز کشور که پر تعداد مشترک گازی است در اوج مصرف تزریق می کند.
۲۰ میلیون بخاری با راندمان ۳۰ درصد داریم
مدیر عامل شرکت گاز با بیان این که ۲۰ میلیون بخاری گاز با راندمان ۳۰ درصد در کشور داریم. گفت: با مصوبه شورای اقتصاد، قرار است، یک میلیون بخاری گازی با راندمان ۸۷تا ۹۲ درصد تولید و عرضه می شود.
وی با اشاره به موضوع قیمت گاز تصریح کرد: بورس انرژی هر متر مکعب از صرفه جویی را به نرخ ۱۲۸۰۰ تومان عرضه می کند. در حالی که ما گاز را با نرخ ۴۰۰۰ تومان در اختیار صنایع قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه واردات گازی از ترکمنستان در سال جاری انجام نشده، گفت: درخصوص سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان، یاران اعلام آمادگی کرده و اجرای آن بستگی به توافق آذربایجان با ترکمنستان دارد.
معاون وزیر نفت افزود: تفاهم نامه خوبی با روسیه در زمینه گاز امضا شده بود که ۹۹درصد آن توافق به امضای قرارداد نزدیک شده و مذاکرات در این زمینه ادامه دارد.
اقدامهای گسترده برای برخورد با مشترکان پرمصرف
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره برخورد با مشترکان پرمصرف با اشاره به اینکه خوشبختانه امسال اقدامهای ترکیبی و گستردهای را بهطور همزمان اجرا کردهایم، گفت: یکی از مهمترین این اقدامها، انجام بازدیدهای دورهای در سطح استانها بوده و امسال رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شده است. تاکنون بیش از ۱۷۴ هزار بازدید از ویلاهای غیرمسکونی انجام شده که در نوع خود بیسابقه است.
توکلی افزود: همچنین، ۳۹۸ هزار و ۷۰۰ مورد بازدید از مراکز دولتی و ادارات انجام شده که این رقم در پارسال تا پایان زمستان حداکثر ۳۴۰ هزار مورد بود. تعداد زیادی از این مراکز به دلیل عدم رعایت الگوی مصرف، با قطع گاز مواجه شدند.
وی با بیان اینکه بر اساس دستورعملهای موجود، مراکزی که الگوی مصرف را رعایت نکردهاند، پس از اخطار، مشمول قطع گاز شدهاند، تصریح کرد: تاکنون ۱۵ هزار و ۲۹۲ اداره و مرکز دولتی به دلیل مصرف بیش از حد استاندارد، با اخطار قبلی از شبکه گاز جدا شدهاند. همچنین، نزدیک به ۴ هزار و ۸۲۹ مورد قطع دستگاههای گرماتاب، صدور اخطار و اعمال برخورد قانونی انجام شده است.
معاون وزیر نفت با اشاره به اقدامهای جدی برای مدیریت مصرف گاز و برخورد با مشترکان پرمصرف اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامها در این زمینه، تغییر تعرفهها در پلکانهای ۱۲گانه مصرف گاز بر اساس مصوبه شورای اقتصاد بوده است. در این راستا، تعرفه گاز برای پلههای ۱۱ و ۱۲ به بالاترین نرخ گازبهای داخلی رسیده است که اقدامی مؤثر برای کنترل مصرف به شمار میرود.
توکلی ادامه داد: افزون بر این، به منظور اطلاعرسانی گسترده، تاکنون ۱۱۰ میلیون پیامک برای مشترکانی که مصرف آنها در پلههای ۷ به بالا (مشترکان پرمصرف و بسیار پرمصرف) قرار دارد، ارسال شده و برخوردهای قانونی با این مشترکان در سطح استانها با جدیت در حال اجراست.
وی با اشاره به توسعه خدمات سامانه ۱۹۴ گفت: پیش از این، سامانه ۱۹۴ صرفاً برای امداد و رسیدگی به حوادث گاز اختصاص داشت، اما اکنون این سامانه به منظور گزارشدهی شهروندان درباره موارد بدمصرفی، انشعابات غیرمجاز و سرقت گاز نیز فعال شده است. از این طریق، شهروندان میتوانند تخلفات مربوط به مصرف گاز را به ما اطلاع دهند تا اقدامهای لازم در این زمینه انجام شود.
اعلام آمادگی برای سواپ گاز ترکمنستان
وی با بیان اینکه واردات گازی از ترکمنستان در سال جاری انجام نشده، گفت: درخصوص سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان، ایران اعلام آمادگی کرده و اجرای آن بستگی به توافق آذربایجان با ترکمنستان دارد.
معاون وزیر نفت افزود: تفاهم نامه خوبی با روسیه در زمینه گاز امضا شده بود که ۹۹درصد آن توافق به امضای قرارداد نزدیک شده و مذاکرات در این زمینه ادامه دارد.
نظر شما