به گزارش بازار، همایش تامین مالی از طریق بازار سرمایه در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در این همایش محمد قزلباش؛ مدیر توسعه بازار ارز مرکز مبادله ایران در پنل بررسی تأمین مالی ارزی و سیاستهای بانک مرکزی گفت: با توجه به اولویتهای تعیین شده، تأمین مالی تجهیزات و سرمایه در گردش شرکتها از طریق وزارت بهداشت انجام میشود و در اختیار طرفهای تجاری ازجمله چین، قرار میگیرد.
وی افزود: طرحهای انتخابی باید دارای ویژگیهایی مانند بازپرداخت اقساط مشخص و دوره تنفس کافی باشند، همچنین، مصرف منابع مالی باید به افزایش تولید و صادرات منجر شود.
قزلباش با اشاره به اینکه بانک مرکزی اخیراً از ابتدای امسال تأمین مالی پروژههای پیشران اقتصادی را در دستور کار قرار داده است، اظهار کرد: این تأمین مالی با هدف بهرهبرداری از پروژههای صادرات محور در یک سال آینده طراحی شده و تا سقف ۲۰ میلیون یورو بهصورت تسهیلات یکساله در اختیار شرکتهای متقاضی قرار میگیرد.
مدیر توسعه بازار ارز مرکز مبادله ایران با اشاره به اینکه یکی از نگرانیهای اصلی در موضوع تامین مالی، نااطمینانی نهادهای مختلف ازجمله صندوق توسعه ملی در تأمین ارز مورد نیاز است، گفت: بانک مرکزی با اطلاعاتی که از وضعیت ارزی متقاضیان دارد، اطمینان لازم را به ذینفعان میدهد تا منابع ارزی در اختیار بهترین استفادهکنندگان قرار گیرد. محاسبات و تعهدات مالی بر مبنای یورو انجام میشود؛ اما امکان دریافت سایر ارزها نیز در خارج از کشور وجود دارد.
وی درباره چالشهای تامین مالی بلند مدت افزود: در شرایط فعلی کشور، سیاستگذار با محدودیتهایی مواجه است و نمیتواند تصمیمات ریسکی بگیرد که باعث کاهش منابع ارزی در بلندمدت شود.
قزلباش تاکید کرد: تأمین مالی بلندمدت در کشور، خصوصاً از سال ۱۳۹۷، با مشکلات جدی روبهرو بوده که این مشکلات شامل نرخ بهره حقیقی منفی در بازارهای رسمی، نرخ بهره اسمی بالا در بازارهای غیررسمی، تمایل اشخاص حقیقی به عدم سپردهگذاری در بانکها و ترجیح سرمایهگذاری در داراییهای غیرمولد میشود.
وی در پایان بیان کرد: بانک مرکزی تلاش دارد با سیاستهای جدید، منابع ارزی را به سمت پروژههای صادراتمحور هدایت کند؛ اما برای موفقیت در تأمین مالی بلندمدت، نیاز به اصلاحات ساختاری در نظام بانکی، کاهش نرخ بهره در بازارهای غیررسمی و افزایش جذابیت سرمایهگذاری مولد دارد.
نظر شما