به گزارش بازار، بهزاد اکبری در نشست خبری که امروز در ساختمان ارتباطات زیرساخت برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره توسعه مراکز دادهای در پنج منطقه کشور گفت: ما برای پنج منطقه توسعه مراکز داده را در وزارت ارتباطات طراحی کردیم که در این مناطق تسهیلات و امکاناتی را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای شکل گیری مراکز داده بزرگ ابری فراهم خواهیم کرد و در نظر داریم که این پنج منطقه به قطب داده تبدیل شوند. منظور از قطب، فقط یک نقطه نیست و وقتی میگوئیم قطب تهران، یعنی شامل شهر تهران و بومهن و استان البرز هم میشود.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: همچنین قطب مشهد را داریم که داخل خود شهر مشهد تعدادی دیتا سنتر در آنجا وجود دارد و همین الان شرکتها میتوانند در آنجا بروند و زمین دریافت و مراکز داده ایجاد کنند. در اصفهان هم همین کار را آغاز کردهایم. آذربایجان شرقی و غربی هم یکی دیگر از قطبهای مدنظر ما است.
وی همچنین از تبدیل چابهار به یکی دیگر از قطبهای مرکز داده کشور خبر داد و گفت: برای رسیدن به بازارهای جنوب شرق ایران، بحث چابهار هم اخیراً در دستور کار قرار گرفته است و آنجا هم پتانسیل ویژهای برای توسعه مراکز داده، به خصوص برای مراکز داده بینالمللی دارد.
اکبری ضمن بیان این مطلب که در حال حاضر چندین هزار رک دیتا سنتر در منطقه ویژه پیام در حال ساخت است و به زودی آماده بهرهبرداری میشود، تصریح کرد: همچنین نزدیک به هزار رک دیتا سنتر در بومهن آماده بهرهبرداری است که در حال حاضر توسط شرکتهای مختلفی از جمله شرکتهای بخش خصوصی و شرکت ارتباطات زیرساخت سرمایهگذاری شده و ما تشویق میکنیم که در این مناطقی که امکانات وجود دارد و برق مطمئن و ارتباطات مطمئن داریم، شرکتها سرمایهگذاری کنند.
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با وجود فیلترینگ و حملات سایبری به ایران، برگزاری رویدادهایی مانند ایران کریدور چقدر میتواند تسهیل کننده باشد؟ گفت: بحثهای فیلترینگ موضوعاتی سیاستی هستند که خارج از اختیارات شرکت ارتباطات زیرساخت است. این شرکت، تأمینکننده ارتباطات بینالمللی و داخلی کشور است و شبکهای بسیار قوی و یکی از بهترین شبکهها نه تنها در منطقه بلکه در دنیا دارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: وجود یک شبکه ارتباطی مناسب و شبکه انتقال نوری میتواند به کسب سهم از بازار ارتباطات جهانی کمک کند و این در حالی است که سیاستهای فیلترینگ نیز ممکن است تغییر کند. برنامه دولت چهاردهم این است که این سیاستها تغییر کند یا حداقل تعدیل شوند.
معاون وزیر ارتباطات همچنین به ضرورت رشد اکوسیستم دیجیتال کشور اشاره کرد و گفت: ما باید به بازاری فراتر از ۸۰ میلیون نفر فکر کنیم تا بتوانیم یک سیستم دیجیتال پویا و پیشرفته داشته باشیم. در همین رابطه شرکت ارتباطات زیرساخت در تلاش است بستر لازم را برای حضور اکوسیستم دیجیتال ایران در بازارهای بینالمللی فراهم کند.
اکبری در پاسخ به سوالی درباره چرایی ضرورت گسترش فیبر نوری با وجود اینترنت ماهوارهای، اظهار داشت: اینترنت ماهوارهای هدفگذاری متفاوتی دارد. حرکت به سمت عصر گیگابیت و فراتر از ۵G نیازمند زیرساختهای فیبر نوری است. ارتباطات ماهوارهای نمیتواند برای همه موارد مورد استفاده قرار گیرد و برای برخی از کاربردها بهویژه موارد اولترا برادبند، بسیار گرانقیمت خواهد بود.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه تأکید کرد که توسعه زیرساختهای فیبر نوری همچنان برای عصر تحول دیجیتال و هوش مصنوعی ضروری است و این زیرساختها باید بهطور مستمر گسترش یابند.
نظر شما