به گزارش خبرنگار بازار، پرورش ماهی یکی از تولیدات اقتصادی مهم اصفهان است که به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی و وجود منابع آبی،در این استان رونق یافته است؛ صنعتی که علاوه بر پتانسیل بالای صادراتی، نقش مهمی برای تامین نیازهای داخلی دارد.
در این راستا در طول ماه های گذشته شاهد افتتاح بزرگترین بارانداز ماهی کشور در میدان میوه و ترهبار اصفهان بودیم اما باید دقت داشته باشیم که این پتانسیل خوب اقتصادی در راستای استفاده از تولیدات فعالان اقتصادی خود استان بیشتر از استان های همسایه مورد توجه باشد.
در این ارتباط صادق بهتاج تولیدکننده و فعال اقتصادی اصفهان در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه پرورش ماهی در اصفهان به دو روش انجام می شود، اظهار کرد: پرورش در استخرهای خاکی بیشتر در مناطق روستایی رایج است و نیاز به سرمایه گذاری کمتری دارد اما پرورش در سیستم های بسته به دلیل کنترل بهتر بر شرایط محیطی و کیفیت آب، روز به روز در حال گسترش است.
وی ظرفیت اصفهان برای گسترش این حرفه به ویژه پرورش ماهی هایی همچون قزلآلا، کپور، و ماهی های گرمابی را مناسب برشمرد و گفت: در این راستا استان اصفهان با دارا بودن رودخانه ها، سدها و منابع آبی دیگر، شرایط مناسبی برای پرورش انواع ماهی ها دارد.
چالش های حرفه پرورش ماهی در اصفهان
تولیدکننده و فعال اقتصادی اصفهان در ادامه به چالشهای مرتبط به این حرفه پرداخت که نیازمند رفع مشکلات توسط مسئولان است و بیان کرد: با توجه به بحران آب در اصفهان، تأمین آب مورد نیاز برای پرورش ماهی یک چالش جدی است و در این مسیر محصولات ماهی وارداتی ممکن است به دلیل قیمت پایین تر، تهدیدی برای بازار داخلی باشد.
وی یکی از مهم ترین مشکلات بازار ماهی در ایران و اصفهان را عدم وجود برندهای معتبر و سیستمهای توزیع مناسب برشمرد و گفت: این نقصان مانع از افزایش صادرات نیز خواهد بود.
کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله مقاصد اصلی صادرات ماهی از اصفهان
بهتاج بازار صادراتی ماهی از اصفهان به کشورهای همسایه و حتی کشورهای دورتر را دارای پتانسیل بالایی برشمرد و گفت: کشورهای هدف مانند عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله مقاصد اصلی صادرات ماهی از اصفهان هستند که به دلیل نیاز بالا به محصولات دریایی، بازار مناسبی برای صادرکنندگان ایرانی فراهم میکنند.
همان گونه که سال هاست مطرح می شود اصفهان ظرفیتهای صادراتی کشاورزی و دامداری خوبی دارد و می توان بخش زیادی از تامین درآمد ارزی را با حمایت از این صنایع پاک آن هم در شرایط فعلی و خاصی که استان اصفهان دیگر ظرفیت توسعه ندارد
وی اضافه کرد: از سویی کیفیت بالای محصولات پرورشی اصفهان می تواند مزیت رقابتی خوبی در بازارهای بین المللی ایجاد کند اما در این مسیر همان گونه که اشاره شد نباید از توسعه برندینگ و ایجاد برندهای معتبر و شناخته شده برای افزایش صادرات غفلت کنیم.
تولیدکنننده و فعال اقتصادی اصفهان خواستار توجه جدی تر مسئولان استان به این مزیت مهم اصفهان شد و گفت: ظرفیت باراندازهایی مانند نمونه ای که شهرداری اصفهان راه اندازی کرد باید برای عرضع تولیدکنندگان اصفهانی در اولویت باشد و در کنار ان امکان توسعه ظرفیت تولید و کمک به صادرات و برندینگ مورد توجه قرار گیرد.
درآمد ارزی با حمایت از یک صنعت پاک
مدیر شیلات و امور آبزیان اصفهان اخیرا از صاردات یک میلیون و ١۶٠ هزار تخم «چشمزده» ماهی قزلآلا از استان به خارج از کشور طی دو سال اخیر خبر داده است، تخم چشمزده به تخم های لقاح یافته ماهی قزلآلا که به اندازه کافی رشد کرده و آماده جا به جایی است، گفته می شود که یک محصول راهبردی در تامین گوشت سفید و پرورش ماهی است؛ این موضوع نشان می دهد اصفهان همان گونه که سالهاست مطرح می شود ظرفیت صادراتی کشاورزی و دامداری خوبی دارد و می توان بخش زیادی از تامین درآمد ارزی را با حمایت از این صنایع پاک آن هم در شرایط فعلی و خاصی که استان اصفهان دیگر ظرفیت توسعه ندارد، شاهد باشیم.
نظر شما