به گزارش بازار، این کاهش عمدتاً ناشی از روند منفی در بخش محصولات طویل بود، در حالی که بخش محصولات تخت عملکرد بهتری نشان داد که به تقاضای قویتر داخلی نسبت داده میشود.
بر اساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ISPA)، مصرف فولاد نهایی داخلی با کاهش ۳.۳ درصدی نسبت به سال گذشته به بیش از ۱۴.۷ میلیون تن در دوره گزارش شده رسید. روند منفی در بخش محصولات طویل عامل اصلی این کاهش بود، چرا که حجم مصرف این بخش ۱۲.۱ درصد کاهش یافت و به حدود ۶.۷ میلیون تن رسید. تقاضا به طور کلی کند بود، اما به دلیل قوانین نامطلوب بازگشت ارز برای تولیدکنندگان، برخی از تجار داخلی از این محصولات برای صادرات مجدد حمایت کردند. طبق گزارش متال اکسپرت، مصرف شمش و بیلت با ۳.۸ درصد کاهش به ۱۰.۶ میلیون تن رسید.
در مقابل، حجم مصرف فولاد تخت ۴.۸ درصد افزایش یافت و به ۷.۷ میلیون تن رسید که بخشی از این رشد به دلیل افزایش واردات بود. یکی از منابع بازار به متال اکسپرت گفت: «سهم واردات در بخش محصولات تخت کوچک است (۱۲ درصد از مصرف)، اما همچنان در حال افزایش است.» مصرف اسلب با ۶.۶ درصد کاهش به حدود ۸ میلیون تن در سال رسید.
تغییرات در مواد اولیه در بخشهای مختلف متفاوت بود. مصرف محصولات فلزی شده (Metallised) ۲.۴ درصد افزایش یافت و به ۲۷.۵ میلیون تن رسید، در حالی که حجم کنسانتره با ۳.۹ درصد افزایش به بیش از ۴۸.۶ میلیون تن در سال رسید. استفاده از گندله با ۴.۸ درصد کاهش به ۴۰.۳ میلیون تن رسید.
نظر شما