به گزارش بازار، سالار آتش پر، در همایش تشریح بازار صرفهجویی برق در بورس انرژی اظهار کرد: طبق مطالعات جهانی دو راهکار اصلی توسعه ظرفیت نیروگاهی و تولید و کاهش سطح تقاضا و مصرف در کنار هم میتوانند مؤثر باشند؛ چنانچه، در اجلاسهای جهانی، افزایش سه برابری ظرفیت تولید و دو برابری بهرهوری انرژی را مطرح کردهاند.
وی به بیان اهمیت بهرهوری و چگونگی بهینهسازی، پرداخت و گفت: بهینهسازی با چه اولویتهایی و اینکه چه زیرساختی وجود دارد و نقشی که بهینهسازی در تأمین برق پایدار برای صنایع میتواند داشته باشد و صنایع در میان نقشهایی که برای بهینهسازی مطرح میشود، کدام موارد را میتوانند، کاربردی سازند، باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار انرژی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) توضیح داد: طبق مزیتهای بهینهسازی، نیاز به توسعه شبکه و هزینه سنگین زیرساخت وجود ندارد و تجهیزات با کیفیت جایگزین میشوند. در واقع همان شبکه با کارکردهای بهتر و مصرف پایینتر را داریم و میتوانیم بهینهسازی را در اولویت قرار دهیم؛ اجرای سریع پروژه و بهرهوری با سرمایهگذاری کمتر حاصل بهینهسازی است.
وی به مقایسه استفاده از چراغهای کممصرف، تجهیز کولرهای آبی و گازی به گزینههای مصرف کمتر انرژی پرداخت و گفت: این موارد، علاوه بر صرفهجویی در مصرف، افزایش ظرفیت شبکه و کاهش خاموشی را در پی خواهد داشت. در این زمینه، شرکتهای توزیع برق استان اصفهان از تجهیزات اصلاح سیستم روشنایی معابر و تعویض حدود ۴۰۰ هزار چراغ معابر استفاده کردهاند. همچنین، پروژههای تعویض سیستم کولرهای گازی، پروژههای کشاورزی، اصلاح و تعویض ۲۴۰ هزار لامپ فضای داخلی بیمارستانها در دست اقدام است.
آتش پر ادامه داد: ۱۹ طرح در زمینه بهینهسازی مصوبه دریافت کردهاند که با حدود یازده همت برآورد سرمایهگذاری، حدود ۶۵۰ مگاوات کاهش مصرف اتفاق خواهد افتاد.
وی با ابراز خرسندی از اینکه در زمینه تجهیزات بهینهسازی، وابستگی کمتری به خارج از کشور وجود دارد، توجه به بهینهسازی بعنوان اولویت را مطرح کرد و گفت: مجموع عوامل باعث شد تا در سال ۹۶، شورای انرژی آییننامه بازار بهینهسازی و محیطزیست را با هدف رشد سرمایهگذاری و اینکه بخشهای عرضه و تقاضا در دست بخش خصوصی باشد، ابلاغ نماید که مراحل آن در ۱۴۰۳ نهایی شد. برایناساس، سرمایهگذار در تنظیم قرارداد بهینهسازی باید مراحل اعلام آمادگی و تکمیل مستندات، ارزیابی و تصویب اولیه طرح، امضای قرارداد سهجانبه و ورود به فضای اجرا را دنبال کند. همچنین، سرمایهگذار با دریافت گواهی علاوه بر برخورداری از تخفیف انرژی و نرخ ترانزیت صفر، امکان فروش گواهی خود را دارد.
مدیرکل توسعه فضای کسب و کار «ساتبا» در بخش بازار برق، از محاسبه سه برابری ارزش برق در ساعات پیک بار، فواید کاربرد گواهی صرفهجویی انرژی در کاهش محدودیت مصرف در اوج ناترازی، مزیت پرداخت قبض مجازی و امکان فروش برق خود در بورس با تأکید بر نقش اتاقهای بازرگانی در این زمینه صحبت کرد.
نظر شما