۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷
ایلان ماسک، لیتیوم ایران و تسلا

ایلان ماسک، لیتیوم ایران و تسلا

بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و به قدرت رسیدن مجدد ترامپ، همواره یک نام در کنار اسم ایران قرار گرفته است و آن نام ایلان ماسک است.

به گزارش بازار، به نقل از اقتصاد مدیا، در زمان انتخابات ریاست جمهوری ایلان ماسک به عنوان یک چهره شناخته شده دوشادوش ترامپ حرکت می‌کرد و نسبت به دموکرات‌ها که رقیب آنها به حساب می‌آمدند واکنش‌های بحث برانگیزی داشت.

بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «ایلان ماسک»، مالک شبکه اجتماعی «ایکس» و از حامیان اصلی او در انتخابات اخیر و «ویوک راماسوامی»، از نامزدهای جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر را به طور مشترک به عنوان وزیر وزارت «کارآمدی دولت» انتخاب کرده است، آن‌گونه که در بیانیه دونالد ترامپ آمده بود وظیفه این وزارت‌خانه جدید «تمرکز و نظارت بر هزینه‌های دولت» است.

اما نکته قابل توجه در خصوص ایلان ماسک به عنوان مالک کارخانه تسلا و صاحب شبکه اجتماعی ایکس ارتباطش با ایران بعد از انتخاب ترامپ به عنوان ریاست جمهوری است. اولین بار که اسم ایران و ایلان ماسک در کنار هم قرار گرفت به شایعه‌ای برمی‌گردد که در آن عنوان شد که ایلان ماسک در مکانی محرمانه با نماینده ایران در سازمان ملل دیدار کرده است. در همان زمان اسماعیل بقایی به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، دیدار ایلان ماسک با نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک را تکذیب کرد و از فضاسازی گسترده رسانه‌های آمریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد.

بعد از آن نیز همین اواخر در خصوص بازداشت و آزادی خبرنگار زن ایتالیایی در ایران بازهم اسم ایلان ماسک در کنار نام ایران قرار گرفت. ایلان ماسک در پلتفرم ایکس خودش تایید کرد که در آزادی خبرنگار ایتالیایی بازداشت شده در ایران نقش کوچکی داشته است. اما مطابق خبر قبل نه تنها این مساله از سوی ایران تکذیب شد، بلکه ایتالیا نیز چنین مساله‌ای را کاملا تکذیب کرد و اعلام داشت که ایلان ماسک در آزادی خبرنگار ایتالیایی نقشی نداشته است.

اما به راستی این سوال مطرح است که چرا ایلان ماسک دوست دارد که در اتباط با مسائل ایران چنین نامش در کنار آن قرار گیرد و به نوعی با عملیات رسانه‌ای سعی دارد تا نزدیکی خود به ایران را در افکار عمومی القا کند.

شاید بتوان گفت این مساله بی‌ارتباط با منابع لیتیوم ایران نباشد. در دوسال اخیر افزایش تقاضا برای خودروهای الکتریکی و افزایش نقش نیروگاه های خورشیدی در تولید برق باعث افزایش قیمت لیتیوم شده است.

قیمت لیتیوم کربنات از ۱۴۰۰۰ دلار در هر تن در سال ۲۰۲۱ به رقم ۸۰۰۰۰دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده و پیش بینی می‌شود که تقاضا برای لیتیوم تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۲.۴ میلیون تن می‌رسد. ایلان ماسک نیز که شرکت تسلا آن پیشرو در تولید خودروهای تماتما برقی است نیاز به این ماده حیاتی را بیش از پیش احساس می‌کند.

از آن سو پیدا شدن معدن لیتیوم در ایران و همچنین ادعاهای مطرح شده در خصوص این مساله که ایران کشوری سرشار از لیتیوم است باعث شده تا ایران و مذاکرات در خصوص لغو تحریم‌ها به سمتی جدید حرکت کنه که ایلان ماسک به عنوان نماینده ایالات متحده و همچنین صاحب صنعتی که به لیتیوم احتیاج مبرم دارد در صدر اخبار قرار گیرند.

مساله‌ای که اگر برای ایلان ماسک محقق شود، می‌تواند سود سرشاری را به جیب او و دولت آمریکا سرازیر کند و به نوعی می‌توان گفت این حرکت او جدا از سمتی که از دولت ترامپ گرفته نیست.

باید دید آیا لیتیوم و ایلان ماسک می‌توانند ترامپ را برای مذاکره با ایران تشویق کنند. تا به اینجا که شرایط طرفین نشان از آن دارد که هر دو کشور ایران و آمریکا علاقمندند که در چارچوب‌های تعیین شده خودشان به سمت مذاکره حرکت کنند و مسلما ایلان ماسک و پول فراوانش و نیازش به لیتیوم می‌تواند ابزاری در دست ایران باشد تا از این طریق امتیازات لازم را به دست آورد.

مساله‌ای که نظر بعضی از کابران ایرانی را نیز به خود جلب کرده است و این روزها در فضای مجازی خودنمایی می‌کند.

ایلان ماسک، لیتیوم ایران و تسلا توییتر

کد خبر: ۳۲۱٬۳۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha