۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
بورس در هیجان یا نوسان تکنیکال
بازار از دلایل افزایش فشار فروش بورس گزارش می دهد؛

بورس در هیجان یا نوسان تکنیکال

دیروز فشار فروش زیادی روی نمادهای پرتراکنش وارد شد و باعث نگرانی بسیاری از سهامداران شد، در این گزارش عوامل تاثیرگذار بر معاملات و پیش‌بینی کارشناسان ارائه شده‌است.

بازار؛ گروه بورس: طی دو هفته آینده، گزارش‌های میان‌دوره‌ای و سپس گزارش‌های ماهانه منتشر می‌شوند. این گزارش‌ها آخرین گزارش‌های مالی سال مالی جاری هستند و تأثیر زیادی بر تحلیل قیمت‌ها و تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران خواهند داشت. افزایش نرخ‌ها به‌ویژه در گزارش ماهانه دی می‌تواند در بازار نقش مهمی ایفا کند. به‌طور کلی، این گزارش‌ها از نظر اهمیت، به دلیل ارائه اطلاعات جدید و نهایی برای سال مالی جاری، حیاتی هستند. به‌طور متوسط، حدود ۶۰۰ نهاد مالی با محوریت کدال و گزارش‌ها در بازار به تحلیل و تصمیم‌گیری می‌پردازند.

یکی از مهم‌ترین رویدادها که می‌تواند فضای جدیدی برای بازار ایجاد کند عبور شاخص از مرز ۳ میلیون واحد است. این موضوع از بعد روانی بسیار مهم است و سیاستمداران پس از عبور از این شاخص به بازار توجه بیشتری خواهند داشت. همچنین، انتظار می‌رود که یک موج عرضه نسبتاً طبیعی و منطقی در این نقطه ایجاد شود. این عدد از نظر روانی برای بازار مهم است و احتمالاً تاثیراتی در جهت‌دهی بازار خواهد داشت. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این حرکت می‌تواند منجر به افزایش حجم معاملات و ورود سرمایه‌گذاران جدید شود. اما در مقطع کنونی روند بازار مخدوش شده‌است.

حسن کاظم زاده معتقد است که دیروز معامله‌گران روزانه با تمام وجود از بازار خارج شدند و ۱۸ همت ارزش معاملات خرد روی سهام و صندوق‌ها ثبت شد. در نهایت چیزی کمتر از ۱۰۰۰ میلیارد فروش روی تابلو ماند. ۶۰ درصد نمادهای بازار منفی بسته شدند، اما فعلاً نگرانی عمده‌ای وجود ندارد

حسن کاظم زاده در بررسی روند بورس گفت: دیروز فشار فروش زیادی روی نمادهای پرتراکنش وارد شد. این فشار فروش باعث نگرانی بسیاری از سهامداران شد و آن‌ها را به فروش سهام با قیمت پایین وادار کرد. به نظر می‌رسد پول سنگینی از بیرون بازار وارد نمی‌شود و تقریباً ۲۰۰ هزار نفر معامله‌گران روزانه روزهای مختلف بازار را رقم می‌زنند. این معامله‌گران هر روز که اعتماد به نفس دارند، بازار را قفل صف خرید می‌کنند و هر روزی که بترسند، بازار را به سمت منفی و صف فروش می‌برند. دیروز معامله‌گران روزانه با تمام وجود از بازار خارج شدند و ۱۸ همت ارزش معاملات خرد روی سهام و صندوق‌ها ثبت شد. در نهایت چیزی کمتر از ۱۰۰۰ میلیارد فروش روی تابلو ماند. ۶۰ درصد نمادهای بازار منفی بسته شدند، اما فعلاً نگرانی عمده‌ای وجود ندارد.

او افزود: «تا شنبه هفته آینده شرکت‌های بورس گزارش‌های پاییز خود را منتشر خواهند کرد. در این دوره، نمادهایی که گزارش‌های پاییز خوبی ارائه دهند، مورد توجه قرار خواهند گرفت و بین ۱۰ تا ۲۰ درصد رشد خواهند کرد. در دو ماه گذشته درصد کمی از فعالان بورس به دنبال نمادهای با گزارش عملکرد رفتند و اکثراً نمادهای بزرگ دلاری و پرتراکنش‌های پرخبر را خریداری کرده‌اند. به همین دلیل، حتی زمانی که شرکتی گزارشی مطابق با انتظار تحلیلگران ارائه می‌دهد، باز هم صف خرید می‌شود. در روزهای آینده، اینگونه نمادها کماکان بازدهی خواهند داشت.»

کاظم زاده تصریح کرد: «از یکشنبه هفته آینده، ترامپ دولت را تحویل خواهد گرفت و بسیاری نگران هستند که مشابه دور قبلی ریاست جمهوری او، صادرات نفتی افت کند و دسترسی به ارز نفتی و غیرنفتی مشکل شود. چشم‌انداز مبهم است و فعلاً خریداران ارز ترجیح می‌دهند نقد را بخرند و نسیه را برای بعد بگذارند. دلار آزاد عدد جدیدی را تجربه کرد و به بیش از ۸۲ هزار تومان رسید. دلار در بازار آزاد همچنان خریدار دارد و اخبار بد نیز کم نیست. اخبار مربوط به FATF و غیره نیز نتوانست خریداران دلار را منصرف کند.»
آپ تصریح کرد« «با توجه به شرایط بازار سرمایه و تحولات آینده، معامله‌گران باید با دقت و تحلیل بیشتری تصمیم‌گیری کنند. عدم ورود پول جدید به بازار و نگرانی‌های سیاسی و اقتصادی می‌تواند تأثیرات زیادی بر روند بازار داشته باشد.»
بازگشت ترامپ به ریاست جمهوری می‌تواند حال و هوای بازار را تغییر دهد و تحولات ارزی را به همراه داشته باشد. نوسانات ارزی در این دوران نقش مهمی در بازار خواهند داشت و می‌توانند نوسانات جدی را به همراه داشته باشند. به‌ویژه با توجه به تغییرات سیاست‌های اقتصادی و تجاری که احتمالاً توسط ترامپ اعمال خواهد شد، بازار می‌تواند واکنش‌های متفاوتی نشان دهد. تخمین زده می‌شود که این تغییرات می‌تواند باعث تقویت ارزش دلار و نوسانات قیمت نفت شود.
تاثیر تصمیمات اقتصادی و اخبار مهم صنایع

در این سه هفته، تصمیمات اقتصادی و اخبار مهم صنایع، به‌ویژه دو صنعت بانک و خودرو و مسائل مرتبط با واگذاری‌ها و FATF نیز در روند کلی بازار تأثیرگذار خواهند بود. همچنین، تحولات دلار نیما و بازار آزاد می‌تواند اتفاقات و تحولات مهمی را نشان دهد. انتظار می‌رود که تصمیمات جدید دولت در زمینه‌ی حمایت از صنایع و اصلاحات مالی نیز تأثیرات قابل‌توجهی بر بازار داشته باشد.

بانک مرکزی در بازار اوراق مداخله کرده و پیامی واضح به فعالان اقتصادی ارسال کرد که نسبت به افزایش بی‌رویه نرخ بهره حساس است. این اقدام می‌تواند سرآغاز اصلاحات بانک مرکزی در نظام پولی باشد و احتمالاً شاهد کاهش نرخ گواهی سپرده یک ساله خواهیم بود

یکی از عواملی که در جریان پول تاثیرگذار است عرضه‌های اولیه است که با شتاب بالا تأثیرگذاری زیادی بر بورس دارد. نقش صندوق‌ها در نحوه قیمت‌گذاری و مدیریت این عرضه‌ها باید مشخص شود. بازی برنده برنده در عرضه‌های اولیه باید لحاظ شود و ترس از عرضه‌های اولیه باید کنار گذاشته شود تا بازار مهمان نمادها و شرکت‌های بزرگتر و مشارکت بیشتر مردم شود. نقش صندوق‌ها در قیمت‌گذاری همچنان مهم است و باید به‌خوبی مدیریت شود. به‌علاوه، شفافیت در فرآیند عرضه‌های اولیه می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران را افزایش دهد و به تقویت بازار کمک کند.

از مهمترین رویدادهای اثرگذار دیگر، این بود که بانک مرکزی در بازار اوراق مداخله کرده و پیامی واضح به فعالان اقتصادی ارسال کرد که نسبت به افزایش بی‌رویه نرخ بهره حساس است. این اقدام می‌تواند سرآغاز اصلاحات بانک مرکزی در نظام پولی باشد و احتمالاً شاهد کاهش نرخ گواهی سپرده یک ساله خواهیم بود. البته تحولات ارزی و سیاسی نیز باید مدنظر قرار گیرد. همچنین، این مداخله نشان می‌دهد که جریان نرخ بهره به نقاط حساسی رسیده و مداخله بازارساز در آن قطعی و واقعی است. این موضوع منجر به واکنش بانک مرکزی در بازارها شده تا نرخ سود به‌طور منطقی و بدون هیجان تحت کنترل قرار گیرد. احتمالاً اعلام کاهش نرخ بهره می‌تواند منجر به افزایش تقاضا برای وام‌ها و کاهش هزینه‌های تأمین مالی شود.

در سه هفته پیش رو، اعلام رسمی سیاست‌های بانک مرکزی در نرخ بهره یکی از مهم‌ترین رویدادهایی است که می‌تواند شرایط اصلی بازار را رقم بزند و تأثیرگذاری ویژه‌ای داشته باشد. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به‌خوبی مورد توجه قرار گیرد. کاهش احتمالی نرخ بهره می‌تواند منجر به افزایش سرمایه‌گذاری و تحریک رشد اقتصادی شود.

براساس این گزارش در شرایط فعلی، تطبیق با تغییرات و تحلیل بر اساس واقعیات جدید اهمیت زیادی دارد. تحلیل‌ها باید از اشتباهات تاریخی جلوگیری کنند و بر اساس واقعیات روز پیش بروند. مقایسه مداوم با گذشته ممکن است به تحلیل‌های اشتباه و گمراه‌کننده منجر شود. همچنین نقش صندوق‌ها و نحوه قیمت‌گذاری در این عرضه‌ اولیه ها بسیار مهم است و باید به‌خوبی مدیریت شود. در ادامه، تحولات ارزی و سیاست پولی بانک مرکزی نیز نقش مهمی در روند بازار خواهند داشت.

کد خبر: ۳۲۰٬۵۷۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • 🙂🙂 IR ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
      0 0
      عالی عالی عالی خیلی خوب بود دستتون درد نکنه 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👍👍👍👍😊😊