۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
آشنایی با هالوکور و کاربرد آن

آشنایی با هالوکور و کاربرد آن

در زمان های گذشته ساخت و ساز یک بنا زمان زیادی را می گرفت و خستگی و فرسایش جسمی برای سازندگان آن به همراه می آورد.

در زمان های گذشته ساخت و ساز یک بنا زمان زیادی را می گرفت و خستگی و فرسایش جسمی برای سازندگان آن به همراه می آورد. از طرفی گاهی هم بالا و پایین شدن قیمت مصالح باعث می شد در قیمت نهایی و تمام شده ی بنا تاثیرات اقتصادی زیادی گذاشته شود. امروزه با گسترش فناوری های نوین در عرصه ی معماری، انواعی از مصالح پیش ساخته روی کار آمده است که سرعت جالب و عجیبی را به کار ساخت و ساز پروژه های عمرانی داده است.

یکی از این مصالح پیش ساخته، سقف های هالوکور هستند. سقف ها یا اسلب های هالوکور همان بلوک های پیش ساخته ی مجوف و توخالی باید شمرد که از آن ها برای ساخت دیوارها نیز می توان استفاده کرد. این اسلب ها را در کارگاه های صنعتی با مدرن ترین ماشین آلات پیش تنیدگی طراحی کرده و می سازند و به کمک ماشین آلات سنگین به سر پروژه های ساختمانی و عمرانی انتقال می دهند.

هالوکورها را می توان در اندازه های مشخص و مورد نظر حتی سفارش داد. ساخت بناها و سازه ها با سقف های هالوکور روند پیشروی ساخت و ساز را خیلی راحت کرده است و سرعت خیلی بهتری در مسیر اتمام کار می دهد. هالوکورها را هم می توان برای سقف ها به کار برد و هم برای کفپوش سازه ها و هم دیواره ی پل ها و گذرگاه ها!

آشنایی با هالوکور و کاربرد آن

روش اجرای هالوکور

برای پیاده سازی و اجرای سقف ها و اسلب های هالوکور در یک پروژه عمرانی نیاز است که یک سری الزامات و مقررات از قبل اجرا شده و زمینه های لازم برای اجرای اسلب های هالوکور به طور کامل مهیا گردد. به عنوان نمونه بر اساس قوانین و مقررات مصوب ملی ساختمان ایران و طبق مفاد استاندارد ۲۸۰۰ حتما باید تمامی ارکان سازه درحال اجرا نظیر بارگذاری ثقلی آن مطابق با استانداردهای تصویب شده پیش برود. همچنین در مکان هایی که قرار است پنل های هالوکور نصب شوند باید به اندازه ی کافی مهاربندی صورت گرفته باشد.

در واقع آماده سازی محل نصب پنل های هالوکور جزو اولین گام ها برای اجرای هالوکور شمرده می شود. جای دهی تیرها و ستون های سازه باید طوری باشد که پنل ها به خوبی و دقیق روی آن ها قرار بگیرند. تمامی این مقدمات باید براساس یک نقشه مهندسی شده زیر نظر مهندسان ناظر به انجام برسد. بررسی و صحت سنجی دقیق ابعاد موجود در نقشه در مورد تیرها و ستون ها همگی باید در این مرحله اجرا شود. از طرفی مهندس ناظر باید به دقت استحکام پی ساختمان را قبل از اجرای هالوکور و بارگذاری پنل ها بازرسی نماید.

پس از این مرحله است که پنل های هالوکور به کمک جرثقیل ها به دقت روی تیرها و ستون ها جاداده می شوند و سپس تمامی اتصالات لازم بین هالوکورهای مجاور به انجام می رسند. برای یکدست سازی تمامی اتصالات باید حتما از دوغاب و یا ملات بتن آماده شده استفاده کرد تا سطحی یکپارچه در آخر کار به دست بیاید. تمامی درزهایی که بین پنل های هالوکور در حین اجرای پنل ها به وجود آمده است در آخر کار به وسیله ی بتن به صورت کامل پر می شود و لبه های اسلب های هالوکور به دقت و به کمک میلگرد و همین طور بتن اضافی تقویت می شوند تا مقاومت خمشی و برشی پنل های هالوکور افزایش پیدا کند.

آشنایی با هالوکور و کاربرد آن

قیمت هالوکور

پنل های هالوکور با توجه به این که در کارگاه های کاملا تخصصی توسط ماشین آلات مدرن آلمانی ساخته می شوند مسلما گران تر از دیگر انواع سقف ها تمام می شوند. با این همه تعیین قیمت هالوکور بر اساس موارد مختلفی مثل میزان ضخامت، عیار بتن ریخته شده در آن، آرایش استرندهای به کار برده شده، میزان کیفیت تولید و طراحی پنل ها و... صورت می گیرد. با این حال هر پنل هالوکور از متری یک میلیون و هفتصد تا متری سه میلیون و دویست می توان خریداری کرد. همچنین سازنده بنا می تواند بر اساس نوع نیاز خود اندازه ی ابعاد سازه را تعیین نماید.

افزایش ضخامت و طول پنل در بالا رفتن قیمت آن تاثیرگذار است. نکته ی مهم دیگری که در تعیین قیمت نهایی دال هالوکور اثر گذار است حمل و نقل و جابجایی آن از مل تولید هالوکور تا سر پروژه است. جاگرفتن تعداد پنل ها در یک تریلی به ابعاد پهنا و ضخامت و طول دال ها بستگی مستقیم دارد. ممکن است گاهی به چند تریلی برای انتقال دال هالوکور نیاز باشد که البته این امر بر قیمت تمام شده ی آن می افزاید.

آشنایی با هالوکور و کاربرد آن

مزایای هالوکور

در حال حاضر اغلب سازندگان و اجراکنندگان پروژه های عمرانی جهت تسریع روند ساخت و ساز خود علیرغم گران بودن هالوکور، ترجیح می دهند از پنل های هالوکور برای اجرای سقف و کف های سازه ی خود استفاده نمایند. این ترجیح دادن به دلایل مختلف است که مهمترین آن ها وجود استحکام بالایی است که در این پنل ها وجود دارد. از طرفی به دلیل این که پنل ها در کارگاه های تخصصی از قبل ساخته شده اند دیگر نیاز به بتن ریزی در سر پروژه ی ساختمانی نیست و این امر باعث می شود هم صرفه جویی در مصرف بتن صورت بگیرد و هم سرعت ساخت و ساز بالاتر برود.

همچنین میزان دقت و ایمنی نیز در کار پروژه بیشتر شده و امنیت جانی بیشتری برای کارگران تامین می گردد. یکی دیگر از مهمترین مزیت هایی که هالوکور نسبت به دیگر انواع سقف ها دارد استقامت آن در برابر زلزله و همین طور کاهش وزن مرده ی سازه است که تقریبا نزدیک به ۴۰% سبک تر ارزیابی شده است. اجرای هالوکور در ساختمان ها اصلا نیازی به جک زدن در میان طبقه ها ندارد. علاوه بر این بر خلاف دیگر مدل های سقف های مدرن، اجرای سقف هالوکور بی نیاز از قالب زدن بوده و با وجود مجوف بودن پنل ها اجرای سیم کشی و تاسیسات سازه به راحتی صورت می گیرد.

کد خبر: ۳۱۸٬۱۶۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha