۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۲
آیا طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان متوقف شده؟ |  پرشدگی سدهای تهران به ۲۰ درصد رسید
سخنگوی صنعت آب در گفتگو با بازار:

آیا طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان متوقف شده؟ | پرشدگی سدهای تهران به ۲۰ درصد رسید

در حالی که نماینده مردم زابل از توقف طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوجستان خبرمی دهد که سخنگوی صنعت آب می گوید این طرح در دست اجرا بوده و تاکنون ۱۸ درصد پیشرفت داشته است.

بازار، گروه آب و انرژی: ۲۶ آبان امسال بود که محمد سرگزی نماینده مردم زابل از توقف طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوجستان خبر داد. او طی سخنان گفته بود که بواسطه اغماض وزارتخانه های نیرو و صمت پروژه انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان متوقف شده است.

طبق توضیحاتی که این نماینده مجلس داده بود سهامداران شرکت ایمواسکو اعتبار لازم برای این پروژه را تامین کنند که این کار هنوز انجام نشده است و تعلل و کوتاهی در این حوزه می تواند تامین آب یک میلیون مردم سیستان را با مشکل مواجه کند.

اما انتقال آب از دریای عمان تنها طرح متوقف شده در محرومترین استان کشور از نظر منابع آبی نیست. چراکه طبق گفته های سرگزی نماینده مردم زابل، انتقال آب از دشت "تهلاب" هم متوقف شده و پروژه اضطراری تامین آب از "بندان" به زابل هم غیرفعال بوده و اعتبار برای این پروژه اختصاص داده نشده است.

با این وجود اما سخنگوی صنعت آب می گوید که این طرح در دست اجراست. هرچند که آمار اعلامی از طرف او نیز از روند کند پیشروی کار در این حوزه حکایت می کند. طبق گفته های او این طرح تنها ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

اجرای ۳۵۵ طرح پر حوزه آبفای کشور

عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در گفتگو با بازار، تعداد طرح‌های بخش آب و آبفا ۵۵۶ طرح اعلام کرد و درباره روند پیشروی آنها گفت: از این تعداد ۳۵۵ طرح در بخش آب در دست انجام است. امید است با تحقق اعتبارات و منابع مالی پیش‌بینی شده، اهداف پی‌ریزی شده طرح های بخش آب و آبفا مطابق با برنامه‌ریزی‌های انجام شده محقق گردد.

با بهره‌برداری از طرح‌های انتقال آب بالغ بر یک میلیارد مترمکعب درسال آب تأمین خواهد شد. ضمن تأمین آب صنایع بزرگ و آب‌بر، آب شرب برای ۴ میلیون نفر نیز از طریق این طرح‌ها تأمین خواهد شد

او همچنین درباره آخرین وضعیت پروژه‌های انتقال آب از خلیج‌فارس و دریای عمان نیز اظهار داشت: انتقال آب دریاهای جنوب به فلات مرکزی و شرقی کشور در قالب پنج خط به شرح زیر تعریف شده است که با بهره‌برداری از این طرح‌ها بالغ بر یک میلیارد مترمکعب درسال آب تأمین خواهد شد. ضمن تأمین آب صنایع بزرگ و آب‌بر، آب شرب برای ۴ میلیون نفر نیز از طریق این طرح‌ها تأمین خواهد شد. این خطوط با سرمایه‌گذاری صنایع و معادن، توسط شرکت‌های مجری-سرمایه گذار در دست بهره‌برداری و احداث است.

به گفته او، خط اول که همان طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های هرمزگان، یزد و کرمان (از بندرعباس به اردکان یزد) است در دست بهره‌برداری بوده و پیشرفت فیزیکی ۹۹.۷۳ درصد رسیده است. پیشرفت فیزیکی خط دوم یا همان طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های هرمزگان، یزد و کرمان - (از بندرعباس به کرمان و یزد) حدود ۲۰ درصد است.

او همچنین پیشرفت فیزیکی خط سوم که با اجرای آن آب از دریای عمان به استان اصفهان - (از بندر سیریک به اصفهان) انتقال خواهد یافت را هم ۸۵ درصد اعلام کرد و گفت: خط چهارم یا همام طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان‌جنوبی و خراسان‌رضوی - (از بندر چابهار تا مشهد) پیشرفت فیزیکی کلی ۱۸ درصدی داشته و پیشرفت فیزیکی آن در سطح استان سیستان و بلوچستان حدود ۳۳ درصد اعلام شده است.

بزرگ زاده همچنین گفت: خط پنجم یا همان طرح انتقال آب از خلیج‌فارس به استان فارس – (بندرپارسیان به استان فارس) با پیشرفت فیزیکی حدود ۲۱ درصد همراه شده است.

کاهش ۱۳ درصدی بارندگی ها در تهران

سخنگوی صنعت آب در گفتگو با بازار درباره آخرین وضعیت بارندگی تهران (تا ۱۲ آذرماه) گفت: از اول مهر تا ۱۲ آذر ماه سال جاری، میزان بارش استان تهران معادل ۴۸.۳ میلیمتر بوده که در مقایسه دوره مشابه سال قبل ۴۲ درصد افزایش و نسبت به متوسط بلندمدت ۱۳ درصد کاهش داشته است.

او در ادامه سخنان درصد پرشدگی مخازن سدهای پنجگانه تهرن را مجموعاً ۲۰ درصد اعلام کرد و افزود: خود منابع آب سطحی تامین کننده آب شرب تهران بزرگ شامل سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو می باشد. بیشترین درصد پرشدگی به سد طالقان (۵۵ درصد) و کمترین پرشدگی به سد لار (۲ درصد) اختصاص دارد.

این مقام مسول در صنعت آب با اشاره به بحران آب در کشور و تهران ادامه دارد، گفت: با توجه به وضعیت اقلیمی، رشد جمعیت و کاهش منابع آبی، نیاز به مدیریت بهینه مصرف بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

به گفته وی، اگر هر شهروند تهرانی ۲۰ درصد مصرف خود را کاهش دهد، تابستان سال آینده بدون مشکل سپری خواهد شد. این کاهش، هم به مدیریت بهتر منابع محدود کمک می‌کند و هم نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین برای جبران خشکسالی را کاهش می‌دهد.

به گفته بزرگ زاده، از اول مهر تا ۱۲ آذر ماه سال جاری، میزان بارش کشور معادل ۳۴.۹ میلیمتر بوده که در مقایسه دوره مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش و نسبت به متوسط بلندمدت ۱۳ درصد کاهش داشته است.

حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون معادل ۳.۵ میلیاردمترمکعب بوده که در مقایسه با سال قبل به میزان ۳ درصد کاهش داشته است. حجم آب موجود در مخازن کشور ۲۲.۶۹ میلیارد مترمکعب است که معادل ۴۴ درصد از حجم کل مخازن کشور است

او همچنین درباره وضعیت کلی مخازن سدهای کشور (تا ۱۳ آذرماه) نیز اظهار داشت: حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون معادل ۳.۵ میلیاردمترمکعب بوده که در مقایسه با سال قبل به میزان ۳ درصد کاهش داشته است. حجم آب موجود در مخازن کشور ۲۲.۶۹ میلیارد مترمکعب است که معادل ۴۴ درصد از حجم کل مخازن کشور است.

موجودی سدهای حوضه ارومیه ۳۴ درصد بهبود یافت

سدهای کوثر (کهگیلویه و بویراحمد)، قشلاق (کردستان)، داریان (کرمانشاه)، پیشین، زیردان، خیرآباد و ماشکید علیا (سیستان و بلوچستان)، ایلام (ایلام)، شهربیجار (گیلان)، جگین (هرمزگان)، شهید رجایی (مازندران)، جره و سدهای زنجیره‌ای کارون در استان خوزستان در وضعیت پرشدگی خوبی قرار دارند. همچنین در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، درصد پرشدگی مخازن سدها معادل ۳۲ درصد می‌باشد که نسبت به سال قبل در همین موقع ۳۴ درصد افزایش حجم ذخیره دارد.

کد خبر: ۳۱۵٬۱۵۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha