بازار؛ گروه صنعت: سعید سرکار رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبری در گفتگو با خبرنگار بازار درباره دلایل عدم موفقیت برخی طرحهای فناوری بخش صنعت در سالهای گذشته گفت: برخی با سزارین زایمان زودرس به دنیا میآورند و برای جنین مرده جشن می گیرند. این مسأله در کشور ما مرسوم شده است. چرا مسئولی که سالها قبل از یک ماشین و تجهیزات رونمایی کردند امروز پاسخگو نیستند. مطمئن هستم در این دوره چنین اتفاقی نخواهد افتاد. در سالهای گذشته ما شاهد امضای تفاهمنامه و رونمایی از محصولاتی مانند خودرو برقی و هیبرید بودیم اما امروز خبری از چنین تجهیزاتی نیست در حالی که مطالبه مردم است.
او افزود: در ایران بیشتر کارخانه داریم تا صنعت. آیا ما صنعت نساجی داریم؟ به طور قطع نداریم. اما ده ها کارخانه نساجی داریم. زمانی می توانیم بگوییم صنعت داریم که خودمان ماشین سازی برای تولید همان محصولات را داشته باشیم. کارخانه نساجی امروز ایران با تکنولوژی بیست سال پیش محصولات تولید می کند. کارخانه ایستا است اما صنعت موجودی پویاست. موجود زنده برای اینکه رشد کند به غذا نیاز دارد غذای صنعت تکنولوژی است. در عرصه جهانی صنایع اگر تکنولوژی جذب کنند از گردونه رقابت بیرون خواهد افتاد.
سرکاری تصریح کرد: قبلا شرکتها تولیدی خودرویی با مصرف سوخت ده لیتر را به ۸ لیتر رساندهاند. حالا اگر نتواند همچون رقبا میزان مصرف سوخت را کاهش و از ۸ لیتر به ۵ لیتر برساند بازار خودرو از دست خواهد داد. در مقطع کنونی برای اینکه بتوانیم صنعتی پویا داشته باشیم ماشینآلات وارداتی باید بومیسازی و تجهیزات کارخانجات نوسازی شوند.
او افزود: نکته قابل توجه این است که تولید داخلی این ماشینآلات اقتصادی و با کیفیت باشد. در گام دوم باید نیاز تکنولوژی صنایع شناسایی شود تا بر مبنای آن میزان تولید، بهره وری و کیفیت محصولات بنگاههای اقتصادی بهبود پیدا کند. سپس با صنایع مذاکره شود تا در صورتی که تامین مالی انجام شود تکنولوژی توسعه داده شده بکار گرفته شود.
نظر شما