۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۱
روزهای گرم طلای سبز کویر در پاییز؛ تولید سالانه ۲۵۰ تن زیتون
بازار گزارش می‌دهد؛

روزهای گرم طلای سبز کویر در پاییز؛ تولید سالانه ۲۵۰ تن زیتون

بیرجند- تولید سالانه حدود ۲۵۰ تن زیتون از باغات خراسان جنوبی به ویژه شهرستان نهبندان، آوازه‌ای دیگر به این خطه مرزی داده و بر پتانسیل‌هایش افزوده است.

بازار، گروه استان‌ها: امروزه خراسان جنوبی در تولید محصولاتی مانند زرشک، زعفران، عناب و انار آوازه‌ای خاص به خود داده است. این در حالی است که شگفتی‌های این دیار کویری تنها به همینجا ختم نمی‌شود.

گذشته از جایگاه خاص استان در تولید گل نرگس، پنبه و پسته، تولید زیتون در نهبندان و برخی دیگر از نقاط استان، خراسان جنوبی را باری دیگر بر سر زبان‌ها انداخته و پتانسیل‌هایش را به رخ می‌کشد.

این‌روزها نهبندان را با نام زیتون و شتر می‌شناسند. اهمیت غذایی زیتون و روغن آن بر کسی پوشیده نیست با توجه به چالش‌های موجود در بخش دانه‌های روغنی و روغن، رغبت مردم به سمت مصرف روغن زیتون افزایش یافته است که اگر سیاستگذاری و هدفگذاری مناسبی در این زمینه صورت گیرد می‌توان روغن زیتون را جایگزین مناسبی به جای مصرف سایر روغن‌ها کرد که این حرکت می‌تواند میزان امنیت غذایی و سلامت جامعه را تا حد قابل توجهی ارتقا ببخشد.

فرماندار نهبندان با بیان اینکه ۲۰۵ هکتار از باغات نهبندان زیر کشت محصول زیتون است، گفت: سالانه حدود ۱۵۰ تن زیتون در این شهرستان برداشت می‌شود

برداشت سالانه ۱۵۰ تن زیتون از باغات نهبندان

فرماندار نهبندان در گفت و گو با بازار با بیان اینکه ۲۰۵ هکتار از باغات نهبندان زیر کشت محصول زیتون است، گفت: سالانه حدود ۱۵۰ تن زیتون در این شهرستان برداشت می‌شود.

مهدی مرادی با بیان اینکه از این ۱۵۰ تن زیتون، ۱۵ تن روغن استحصال می شود، ادامه داد: باید به گردشگری کشاورزی و عشایری توجه کرد چرا که این مهم از هویت‌های ما است.

وی با تاکید بر اینکه برای برندسازی زیتون نهبندان باید در نمایشگاه های ملی شرکت و با شرکت های بزرگ قرارداد ببندیم، افزود: جشنواره بزرگ شتر و زیتون باید در سطح ملی برگزار و اشتغال های زیادی را برای شهرستان رقم بزنیم.

فرماندار نهبندان خواستار افزایش کارگاه های فرآوری زیتون در شهرستان شد و گفت: محصول زیتون ارزش اقتصادی دارد و باید برای فروش محصول توجه ویژه‌ای شود و جوانان را تشویق کرد تا از شرایطی که در نهبندان است استفاده کنند.

به گفته مرادی، کاشت درخت زیتون به عنوان یک نهال محوری در شهر نهبندان توسط شهرداری در معابر مدنظر است که در آینده باید برنامه‌ریزی خوبی داشته باشیم.

پیش‌بینی برداشت ۲۵۰ تن زیتون در استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این خصوص بیان کرد: در حال حاضر، ۴۲۱ هکتار زمین زیر کشت زیتون است.

محمدحسین اکبری با بیان اینکه بیشترین مساحت آن در شهرستان‌های نهبندان با ۲۰۵ هکتار، طبس با ۹۱ هکتار و سربیشه با ۸۲ هکتار قرار دارد، گفت: این شهرستان‌ها به‌عنوان قطب‌های اصلی تولید زیتون استان شناخته می‌شوند.

به گفته وی، پیش‌بینی می‌شود امسال نیز مانند سال گذشته، حدود ۲۵۰ تن زیتون از باغات استان برداشت شود که نشان از ثبات در تولید این محصول دارد.

اکبری با بیان اینکه مقدار کمی از محصول برای تهیه کنسرو به‌صورت خانگی فراوری می‌شود، افزود: بخش اعظم محصول توسط پنج دستگاه روغن‌کشی فعال در شهرستان‌های نهبندان، سربیشه و طبس استخراج و به بازار عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای فصل برداشت تاکنون، حدود ۹۰ تن زیتون از باغات استان برداشت شده است، افزود: از این میزان، ۹ تن روغن در کارگاه‌های روغن‌کشی استان استخراج شده است.

تغییرات اقلیمی و پدیده‌هایی مانند خشکسالی، سرمازدگی و گرمازدگی از مهم‌ترین چالش‌های تولیدکنندگان زیتون در منطقه محسوب می‌شوند

مشکلات زیتون‌کاران در استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بخشی از این روغن در بازار داخلی استان مصرف می‌شود و نقش مهمی در تأمین نیازهای محلی دارد، افزود: بخش عمده‌ای از آن به دلیل کیفیت برتر، به دیگر استان‌ها از جمله تهران ارسال و به فروش می‌رسد.

اکبری با بیان اینکه ۲۴۰ بهره‌بردار در زمینه تولید زیتون در استان فعالیت می‌کنند، گفت: تغییرات اقلیمی و پدیده‌هایی مانند خشکسالی، سرمازدگی و گرمازدگی از مهم‌ترین چالش‌های تولیدکنندگان زیتون در منطقه محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه مقابله با این مشکلات نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و حمایت‌های ویژه از تولیدکنندگان است، اظهار کرد: کمبود تسهیلات بانکی، پراکندگی باغات و بازدهی پایین دستگاه‌های روغن‌کشی از دیگر مشکلاتی است که تولیدکنندگان با آن مواجه هستند.

تلاش مسئولان برای توسعه واحدهای فرآوری زیتون

وی با بیان اینکه بهبود تجهیزات و ارائه تسهیلات مناسب می‌تواند به افزایش بهره‌وری و درآمد زیتون‌کاران کمک شایانی کند، گفت: تلاش می‌کنیم تا با توسعه طرح‌های آموزشی و ارتقای دانش فنی کشاورزان، بهره‌وری در باغات زیتون را افزایش دهیم.

اکبری بیان کرد: این سازمان در نظر دارد با ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری جدید و به‌روز، ظرفیت تولید و فراوری زیتون در استان را گسترش دهد و زمینه‌ای برای افزایش صادرات این محصول ارزشمند فراهم کند.

کد خبر: ۳۱۴٬۴۰۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha