هادی بهرامی؛ بازار: صندوق های درآمد ثابت با وجود اینکه مانند بانک ها و سایر موسسات اعتباری، قدرت و حمایت ندارند، اما ارزش بازار آن ها روز به روز افزایش پیدا کرده و نقدینگی بیشتری از بازار را به خود جذب میکنند. شاید بگویید بانک ها و سایر موسسات اعتباری سرمایه بیشتری در دست دارند و هنوز هم سپرده گذاری پیدا میشوند که به نرخ سود ۲۳ درصد راضی هستند، اما عدم حمایت ها و کاهش جذابیت سهام و همچنین رقابت نهاد ها بر سر پرداخت سود، آخر و عاقبت خوشی برای بانک ها و نهاد های سنتی با تفکرات گذشته ندارد و ممکن است ورق به کلی برگردد! زمانی ارزش خالص دارایی های صندوق های درآمد ثابت به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان بود، اکنون به ۲۴۳ هزار میلیارد تومان رسیده است و همین رشد ارزش بازار (MC) نشان دهنده افزایش قدرت درآمد ثابتی ها میباشد.
۱- صندوق داریک با ارزش خالص دارایی های تحت مدیریت ۱ همت در یک ماه گذشته به میزان ۶.۷ درصد بازدهی داشته است که تاپ گینر لیست برترین ها قرار دارد. داریک گرچه بازده سالانه نسبتا کمی دارد، اما در یک ماه و سه ماه اخیر، عملکرد خوبی از خود نشان داده است. این صندوق از ابتدای فعالیت خود (۴ سال و ۴ ماه) به میزان ۱۲۶ درصد بازدهی داشته که سالانه حدودا ۲۹ درصد میشود و قابل قبول است.
۲- صندوق یارا با ارزش خالص دارایی های تحت مدیریت ۲۷۵ میلیارد تومان در یک ماه گذشته به میزان ۴.۸ درصد بازدهی داشته است که پس از داریک تاپ گینر لیست برترین ها قرار دارد. یارا از ابتدای فعالیت خود به میزان ۱۰۰ درصد طی ۲ سال و ۹ ماه بازده را دارا میباشد که معادل سالانه ۳۶ درصد میشود و بررسی ها نشان میدهد در بازه های مختلف، بازده خوبی را نصیب سرمایه گذاران کرده است.
۳- صندوق سام با ارزش خالص دارایی های تحت مدیریت ۷۵۸ میلیارد تومان در یک ماه گذشته به میزان ۴.۱ درصد بازدهی داشته است که رتبه سوم پربازده ترین های ماهانه را به خود اختصاص داده است. سام از ابتدای فعالیت خود به میزان ۴۹ درصد بازدهی داشته است که معادل سالانه آن ۲۹.۵ درصد میشود و نسبت به میانگین نرخ سود صندوق های درآمد ثابت رضایت بخش است.
طی یک سال اخیر، صندوق های طلا و درآمد ثابت عملکرد خیلی خوبی را در مقابل تورم، تنش ها و شرایط بازار بورس داشتند و ارزش خالص دارایی هایشان بسیار بیشتر از قبل شده است که میتوان نتیجه گرفت، صندوق ها فعلا تنها گزینه جذاب بازار بورس هستند. در انتخاب صندوق های درآمد ثابت باید سه متریک ارزش خالص دارایی ها، بازدهی و شیوه سرمایه گذاری (ای تی افی یا صدور و ابطالی) در نظر گرفته شود تا گزینه های مناسب سرمایه گذاری بدست آید. اصول روانشناسی بازار های مالی و سرمایه گذاری به ما میگوید عملکرد گذشته یک دارایی (بازده و مقاومت در شرایط وخیم بازار) میتواند سیگنال خرید برای آینده باشد و صندوق هایی مناسب هستند که بازده و در همه حال بازار استاندارد باشند.
۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲
گزارش عملکرد درآمد ثابتی ها
کدام صندوق های درآمد ثابت، بیشترین بازده ماهانه را داشتند؟
صندوق های داریک، یارا و سام بیشترین بازدهی ماهانه را داشتند.
کد خبر: ۳۱۳٬۸۲۶
نظر شما