به گزارش بازار، رسول سلگی، قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: متوسط مالکیت ۸۸ درصد جامعه بهره برداران کمتر از ۱۰ هکتار است و اینکه هر یک از بهره برداران بتوانند تمام ماشین آلات مورد نیاز را تهیه کنند توجیه اقتصادی ضعیفی دارد.
وی ادامه داد: راهکار ما این است که از نظامهای بهره برداری بهره مند شوند که این نظامها در دو طیف سامان دهی میشود که یک گروه حرفهایهایی هستند که ادوات کشاورزی را تهیه و به کشاورزان خدمت رسانی میکنند و گروه دیگر شرکتهای خدمات مکانیزه هستند که با تنوع بیشتر و در قالب یک شخصیت حقوقی به تأمین ماشین آلات اقدام میکنند و به کشاورزان خدمت رسانی میکنند.
سلگی با بیان اینکه ما در راستای حمایت از این تشکلها و به منظور حمایت از جامعه کشاورزان خرد و بهرهوری مناسبتر از مزارع سعی کردیم هر ساله تسهیلاتی را با نرخ بهره مناسبتر در خصوص سرمایه در گردش به شرکتهای خدمات مکانیزه اعطا کنیم، گفت: این تسهیلات به منظور ارتقا ماشین آلات این اعطا میشود و همچنین تسهیلات تکمیلی را برای خرید ماشین آلات و ادوات به ویژه ادوات تحت عنوان فناوریهای نوین در نظر گرفتهایم.
وی ادامه داد: ۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش در سال ۱۴۰۳ برای شرکتهای خدمات مکانیزه در نظر گرفتیم تا بتوانند فعالیتهای خود را استمرار بخشند و بخشی هم برای خرید ماشین آلات در نظر گرفته شده است.
قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در پایان افزود: محدودیتی برای برخورداری این شرکتها از تسهیلات وجود ندارد، تنها باید مجوزهای لازم را از سازمان نظام مهندسی داشته باشند و مجوزهای پیشین هم تمدید اعتبار شده باشد.
نظر شما