۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
غفلت از ظرفیت گردشگری روستایی در ایلام| زیرساخت ها برای حضور گردشگران فراهم شود
بازار گزارش می دهد؛

غفلت از ظرفیت گردشگری روستایی در ایلام| زیرساخت ها برای حضور گردشگران فراهم شود

ایلام-گردشگری روستایی در استان ایلام به دلایل مختلف از جمله نبود زیرساخت های لازم مثل راه و دیگر امکانات لازم ایلام

بازار؛ گروه استان ها: ایلام از استان‌های گردشگر پذیر کشور است که علاوه بر گردشگری مذهبی و میزبانی زائرانی که در طول سال به قصد زیارت عتبات عالیات به این استان کوچک سفر می‌کنند، به علت جاذبه های تاریخی و طبیعت بکر و ناب در جریان سیر و سفرهای نوروزی نیز مقصدی مهم برای مسافران نوروزی به شمار می‌رود.

یکی از مهم‌ترین جاذبه های گردشگری استان ایلام، روستاهای این استان بوده که هر یک دارای جاذبه ای مجزا برای دوستداران میراث فرهنگی، طبیعت، زبان شناسی، فرهنگ و آئین های سنتی، مردم شناسی و .... است.

محیط آرام، بکر، طبیعی و دلنشین روستاها، آداب و رسوم مردمان روستا و تفریح و گردش در روستاهای اقصی نقاط استان ایلام از جمله حیدرآباد میشخاص، کلم بدره، پشت قلعه آبدانان، زنجیره علیا چرداول، سنگ سفید چرداول و سرابکلان سیروان و... موجب شده گردشگری روستایی از محبوبیت بالایی نزد گردشگران برخوردار باشد.

بررسی ها نشان داده گردشگری روستایی نه تنها آرامش روحی و روانی برای گردشگران به همراه دارد، بلکه موجب رونق اقتصادی، درآمد زایی، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر ها می‌گردد.

لزوم رونق صنعت گردشگری در استان

مهدیه اشرفی کارشناس گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: استان ایلام با وجود تعداد قابل توجهی روستای هدف گردشگری و شرایط جغرافیایی و آب و هوایی ویژه، دارای جاذبه‌های به‌یادماندنی در حوزه گردشگری روستایی است.

وی افزود: گردشگری روستایی در استان ایلام یک صنعت نو پا بوده که چندسالیست در استان ایلام رواج پیدا کرده و به رغم تلاش های مردم و مسئولان مربوطه هنوز از رونق چندانی برخوردار نیست، از این رو می‌بایست توسعه این صنعت به طور ویژه و با شتاب بیشتری در دستور کار قرار گیرد؛ چرا که رونق گردشگری روستایی مزیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بالایی برای مردم این منطقه به همراه دارد.

غفلت از ظرفیت گردشگری روستایی در ایلام| زیرساخت ها برای حضور گردشگران فراهم شود

اشرفی تصریح کرد: از مهمترین اهداف گردشگری روستایی می توان به کند شدن روند تخلیه سکونت گاه های روستایی و جریان مهاجرت جمعیت روستایی، ایجاد اشتغال برای نیروی مازاد کار و ایجاد فعالیت ها برای کارمازاد، تنوع بخشی به اقتصاد روستایی، بالا بردن سطح درآمد خانوارهای روستایی و ایجاد تقاضا برای محصولات کشاورزی و دامی و دیگر محصولات حاصل از فراوری کشاورزی و دامی اشاره کرد.

نقش صنعت گردشگری در توسعه ملی

فرزاد شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: گردشگری روستایی بخشی از صنعت گردشگری است که با برنامه ریزی دقیق، شناسایی دقیق محدودیت ها و مزیت های آن می توان نقش موثری در توسعه مناطق گردشگری و در نتیجه توسعه ملی و کمک به بهبود اقتصاد ملی ایفا کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام: در حال حاضر ۶ روستای دارای زیرساخت‌های مناسب گردشگری در استان ایلام شناسایی شده و ۹ روستای دیگر نیز برای تبدیل شدن به هدف گردشگری آماده شده است

وی افزود: از سوی دیگر گردشگری روستایی در توانمندسازی مردم محلی، توسعه منابع انسانی، رشد اقتصادی،‌ خلق فرصت های شغلی، برطرف کردن شکاف میان نواحی شهری و روستایی در زمینه های مختلف نقش بسزایی بر عهده دارد.

شریفی ادامه داد: در حال حاضر ۶ روستای دارای زیرساخت‌های مناسب گردشگری پذیر سرابکلان در سیروان، پشت قلعه در آبدانان، حیدرآباد میشخاص بخش سیوان شهرستان ایلام، سنگ سفید و زنجیره علیا در چرداول و کلم در شهرستان بدره در استان ایلام وجود دارد که در طول سال به ویژه در فصل بهار و تابستان پذیرای گردشگران هستند.

افزایش تعداد روستاهای هدف گردشگری در ایلام

این مسئول تصریح کرد: طی تفاهم‌نامه‌ای که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان انجام شده ۹ روستای دیگر نیز برای تبدیل شدن به هدف گردشگری شامل سیاه گاو شهرستان آبدانان، شیخ‌مکان شهرستان دره شهر، طولاب بخش سیوان شهرستان ایلام، چشمه‌پهن شهرستان ملکشاهی، بانسرو شهرستان چوار، گنجه شهرستان بدره، بهمن‌آباد شهرستان دره شهر، پشته ارشت شهرستان بدره و تختان شهرستان دهلران در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان گفت: در حال حاضر ۱۱۰ واحد بومگردی در مناطق روستایی و شهری استان ایلام وجود دارد که در ایام مختلف طول سال پذیرای گردشگران هستند، کماکان در تلاشیم با رایزنی های انجام شده زیرساخت‌های مورد نیاز برای ایجاد روستای هدف گردشگری از جمله تعداد اقامتگاه‌های بوم گردی افزایش یابند.

همانطور که گفته شد روستاها دارای ظرفیت‌های بزرگی هستند، از این رو گردشگری روستایی باید به عنوان یکی از محورهای توسعه و رونق روستاها بیش از بیش مورد توجه قرار بگیرد.

کد خبر: ۳۱۳٬۵۴۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha