۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸
بررسی بازار پرطرفدار لوازم جانبی موبایل؛ چالش‌ها و مزایا

بررسی بازار پرطرفدار لوازم جانبی موبایل؛ چالش‌ها و مزایا

برای بسیاری از علاقه ‌مندان به سرمایه‌ گذاری و کارآفرینان ورود به بازار لوازم جانبی موبایل پرریسک به نظر می‌رسد.

به گزارش بازار، برای بسیاری از علاقه ‌مندان به سرمایه‌ گذاری و کارآفرینان ورود به بازار لوازم جانبی موبایل پرریسک به نظر می‌رسد. برخی دیگر هم با خوش‌بینی بیش از حدی به این بازار نگاه می‌کنند و فکر می‌کنند بدون هیچ تلاشی می‌توانند قله‌های موفقیت را فتح کنند. در این مطلب می‌خواهیم بی‌طرفانه و صادقانه حاشیه سود و ریسک فروش لوازم جانبی موبایل را بررسی کنیم.

بازار لوازم جانبی موبایل؛ زیر ذره‌بین

طبق آمار گمرک در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۴ میلیون گوشی با ارزش ۳ میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار وارد کشور شده است که ۴.۵ درصد از ارزش کل واردات کشور می‌شود و این رقم کمی نیست. آمارهای سال ۱۴۰۰ هم نشان می‌دهد که طی این سال ۱۶ میلیون دستگاه به فروش رسیده است. البته که اگر آمار غیررسمی و فروش‌های ثبت نشده را بخواهیم به این اعداد اضافه کنیم می‌بینیم اوضاع جالب‌تر می‌شود. خصوصاً وقتی می‌بینیم این گوشی‌ها به لوازم جانبی متنوع، محافظ، مصرفی و... هم احتیاج دارند!

چالش‌های ورود به بازار لوازم جانبی گوشی

از جمله چالش‌هایی که افراد برای ورود به این بازار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  •  وجود اجناس تقلبی: در این بازار برندهای خیلی زیادی وارد شده‌اند که کیفیت‌های متفاوتی دارند. لوازم جانبی تقلبی می‌توانند سلامت گوشی افراد را به خطر بیندازند و دیگر یک نفر هم برای خرید به شما مراجعه نکند. بنابراین تأمین اجناس باکیفیت و اصل یکی از مهم‌ترین چالش‌های ورود به بازار لوازم جانبی گوشی است.
  •   پیدا کردن تأمین کننده: قیمت و کیفیت اجناس و طبیعتاً حاشیه سود شما با اینکه از کجا اجناس خود را تهیه کنید رابطه مستقیم دارد. برای این موضوع باید حتماً به دنبال عمده‌فروش‌ها باشید که قیمت‌های کمتری در تعداد بالا برای کالاهای خود می‌گذارند. عمده فروشی‌های آنلاین مثل بازرگانی رضایی می‌توانند گزینه‌های خوبی برای شروع باشند.
  •  تنوع لوازم جانبی: به دلیل محدودیت بودجه، گسترده بودن بازار لوازم جانبی و تنوع مدل گوشی‌ها اینکه از دسته‌بندی کدام محصولات و متناسب با چه مدل گوشی‌هایی انتخاب کنید یکی از عمده‌ترین چالش‌های افراد است که در این مطلب به این چالش هم پاسخ می‌دهیم.
  •  قیمت‌گذاری: اکثر لوازم جانبی وارداتی هستند و قیمت آن‌ها متناسب با دلار کم و زیاد می‌شود. بنابراین قیمت‌گذاری این محصولات و تغییر قیمت یک چالش دیگر برای فروشندگان است. البته این موضوع یک مزیت هم دارد و آن این است که متناسب با نرخ دلار درآمد شما هم تغییر می‌کند.

بررسی بازار پرطرفدار لوازم جانبی موبایل؛ چالش‌ها و مزایا

مقابله با چالش‌ها با مزایای فوق‌العاده!

با این حال بازار لوازم جانبی همچنان یکی از بهترین بازارها برای ورود با سرمایه کم است که برای افراد زیادی اشتغال‌زایی کرده یا به عنوان شغل دوم تبدیل به یک منبع درآمدی خوب شده است. از جمله مزایای که نمی‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد این موارد هستند:

  •   اشباع نشدنی: با اینکه افراد زیادی برای کسب درآمد رو به بازار لوازم جانبی موبایل آورده‌اند این بازار به خاطر گستردگی مشتریان، تنوع و نیاز روزافزون اقشار مختلف جامعه هنوز اشباع نشده است و می‌توان گفت با اشباع شدن هنوز فاصله زیادی دارد.
    اگر به این موضوع شک دارید توجه شما را به آمار فروش پیج‌ها و کانال‌ها در شبکه‌های اجتماعی، سایت‌ها یا حتی مغازه‌های کوچک محلی جلب می‌کنیم که با هزینه کم فروشگاه خود را راه‌ اندازی کرده‌اند و پس از ۱ سال کار مداوم ، در بدترین حالت، اکنون درآمدی بالای ۱۵ میلیون تومان دارند.
  •  پر مصرف: شاید به نظر نرسد ولی بر خلاف موبایل، لوازم جانبی حالت مصرفی دارند. عمر مفید یک گوشی شاید ۵ تا ۱۰ سال باشد و طی این مدت کاربران بارها محافظ صفحه نمایش، کاور یا قاب محافظ، هدفون، محافظ لنز دوربین، کابل شارژ، شارژر، باتری گوشی، کارت حافظه و... می‌خرند چون این لوازم یا خراب می‌شوند یا کاربر نیاز به مدل جدیدتر دارد. صادقانه باید بگوییم بازار لوازم جانبی موبایل از این نظر پویایی بیشتری نسبت به دیگر بازارها دارد.
  •  طیف وسیع مشتریان: بله در این بازار هم مشتری مسن پیدا می‌شود هم مشتری جوان. این روزها مشتریان نوجوان و کودک هم به جمع مصرف‌کنندگان لوازم جانبی موبایل پیوسته‌اند و بسیاری از کالاها مثل هدفون‌ و کاور گوشی متناسب با سلیقه این قشر تولید می‌شود.
  •  حاشیه سود مناسب: حاشیه سود لوازم جانبی موبایل با توجه به اینکه افراد حاضر هستند در ازای کیفیت و تضمین سلامت گوشی خود بیشتر هم هزینه کنند حاشیه سود خوبی است.

بررسی بازار پرطرفدار لوازم جانبی موبایل؛ چالش‌ها و مزایا

بررسی بازار پرطرفدار لوازم جانبی موبایل؛ چالش‌ها و مزایا مشتریان خوب: کسی که حاضر شده برای خرید گوشی هزینه چند ده میلیونی کند دیگر ابایی ندارد برای گوشی خود لوازم جانبی چند صد هزارتومانی بخرد. مشتریان لوازم جانبی موبایل معمولاً افرادی هستند که یک مرحله مهم از بازاریابی را خود طی کرده‌اند تا به فروشگاه شما برسند: مرحله متقاعد شدن. و این برای شما به عنوان فروشنده یعنی صرفه جویی در زمان و انرژی !

  •  کسب و کار آنلاین: از آنجایی که لوازم جانبی موبایل تاریخ انقضا ندارند بنابراین فاسد نمی‌شوند. جنس این کالاها به گونه‌ای است که راحت می‌توان نسبت به پست کردن آن‌ها اقدام کرد. پس یکی از بهترین گزینه‌ها برای داشتن کسب و کار آنلاین می‌تواند بازار لوازم جانبی موبایل باشد. شما می‌توانید بدون صرف هزینه آنچنانی پیج یا سایت خود را در این زمینه راه‌اندازی کنید و به درآمد برسید.
  •  کسب و کار حضوری خوش قلق: از آنجایی که حتی در یک محله کوچک هم افراد زیادی گوشی دارند کافی است کسب و کار خود را بدون پرداخت اجاره های سنگین در یک محله معمولی راه‌ اندازی کنید و به درآمد نسبی خوبی برسید. با کسب درآمد بیشتر نسبت به توسعه کسب و کار خود اقدام کنید و هرگز از مزایای فروش غیرحضوری هم غافل نشوید.
  •  جنس انبار کردنی: بسیار از لوازم جانبی به گونه‌ای هستند که مشکلی برای انبار کردن ندارند و به سادگی می‌توانید بخشی از کمد خانه خود را به این کار اختصاص دهید.
  •  آموزش راحت: شما برای کار در این زمینه نیاز به آموزش‌های حرفه‌ای آنچنانی ندارید و هر اطلاعاتی در مورد هر لوازم جانبی بخواهید با یک جستوجوی ساده در اینترنت به دست می‌آید. مخصوصاً که کسب و کارهای مختلف در زمینه گرفتن عکس‌های مختلف، تهیه ژورنال و گذاشتن ویژگی محصولات کوتاهی نکرده‌اند و سعی دارند در این زمینه گوی رقابت را از هم بربایند.

تنوع و محصولات زیاد؛ تیغ دو لبه

همانطور که گفتیم متنوع بودن اقلام باعث شده افرادی که می‌خواهند وارد این بازار شوند دچار سردرگمی شوند. در عین حال همین عامل است که باعث رونق این بازار شده و یک مشتری همانطور که فروشگاه‌های مطرح را زیر نظر می‌گیرد به فروشگاه تازه تأسیس شما هم سر می‌زند. برای مدیریت این موضوع باید چه کرد؟

  •  سر از کار مشتریان اول خود در بیاورید و مدل گوشی‌های آن‌ها را شناسایی کنید. پرطرفدارترین برندها را مدام چک کنید. طبق آخرین آمار گوشی‌های سامسونگ، شیائومی، هواوی و ال جی فعلاً در صدر بازار موبایل‌های ایران هستند.
  •  هوشمند باشید و پیش‌بینی کنید چه کسانی از شما خرید می‌کنند؟ آیا مغازه شما نزدیک باشگاه ورزشی است؟ پس به خرید هدفون گردنی و اسپیکر فکر کنید. آیا اقشار سالمند بیشتر به شما مراجعه می‌کنند؟ پس از خرید کاورهای ساده و مینیمال غافل نشوید. آیا اطراف مغازه شما تعمیرات موبایل هم هست؟ پس لوازم تعویضی بیاورید.

بررسی بازار پرطرفدار لوازم جانبی موبایل؛ چالش‌ها و مزایا

بررسی بازار پرطرفدار لوازم جانبی موبایل؛ چالش‌ها و مزایاعوامل زیادی هستند که با توجه به آن‌ها می‌توانید اولین اجناس فروشگاه خود را تأمین کنید: موقعیت جغرافیای مغازه، توریستی بودن یا نبودن شهر ( برای فروش لوازم عکاسی مثل مونوپاد و سه پایه )، مشاغل مشتریان ( مثلاً رانندگان به پایه گوشی، پاوربانک و شارژر فندکی نیاز دارند )، سن مشتریان ( نوجوانان به دنبال کاورهای ترند و فانتزی هستند) و...

  • از گسترش اطلاعات خود غافل نشوید. تنوع لوازم جانبی و رشد روزافزون تکنولوژی باعث شده هر روز اطلاعات جدیدی به این بازار عرضه شود. شما باید با پیگیری اخبار تکنولوژی اطلاعات خود را به حدی برسانید که بتوانید راهنمایی خوب و جامعی به مشتریان ارائه دهید. فراموش نکنید مردم عاشق اطلاعات مختصر و مفید هستند. ارائه یک مشاوره خوب و دلسوزانه می‌تواند افراد را تبدیل به مشتری وفادار شما کند.

پرسش‌های متداول در مورد بازار لوازم جانبی موبایل

برای ورود به بازار لوازم جانبی موبایل با چه مبلغ سرمایه می‌توان شروع کرد؟

طبق بررسی‌های انجام شده حداقل سرمایه لازم برای تأمین اجناس ۳۰ میلیون تومان است و شما پس از تأمین اجناس با این مبلغ می‌توانید نسبت به اجاره مغازه یا تأسیس فروشگاه آنلاین خود اقدام کنید. هر یک از این گزینه‌ها هم با توجه به عوامل مختلف بودجه متفاوتی طلب می‌کنند که می‌تواند از ۱ میلیون تومان تا چند ۱۰۰ میلیون تومان متغیر باشد.

کدام لوازم جانبی موبایل فروش بیشتری دارند؟

  •  کاورها و قاب‌های محافظ گوشی
  •   محافظ صفحه نمایش
  •   هندزفری و هدفون
  •   شارژرها
  •   کابل شارژر
  •   هولدرهای موبایل

چگونه می‌توانم در این بازار از رقبا متمایز باشم؟

با ارائه خدمات بهتر مثل مشاوره جامع، دادن گیفت، تخفیف، اجرای کمپین‌های مختلف فروش مثل فروش فوق‌العاده، ضمانت بازگشت وجه، گارانتی، امکان مرجوعی و تعویض، قیمت رقابتی و مناسب، بسته‌بندی متمایز و تبلیغات مؤثر

آیا فروش آنلاین لوازم جانبی موبایل بهتر است یا فروش حضوری؟

هر دو روش مزایا و معایب خود را دارند. فروش آنلاین باعث دسترسی به بازار گسترده‌تر و کاهش هزینه‌های فروش می‌شود. هزینه‌هایی مثل اجاره مغازه، دکور مغازه، خرید اجناس بیشتر برای پر کردن فضای مغازه و...
در حالی که فروش حضوری امکان برقراری ارتباط مستقیم با مشتری و ایجاد اعتماد بیشتر را فراهم می‌کند. ترکیب هر دو روش بهترین گزینه است.

آیا لوازم جانبی بدون برند ارزش خرید دارند؟

محصولات بی‌نام و نشان ممکن است قیمت پایین‌تری داشته باشند، اما معمولاً از نظر کیفیت و دوام در سطح پایین‌تری قرار دارند. پیشنهاد می‌شود روی برندهای شناخته‌شده تمرکز کنید تا اعتماد مشتریان را جلب کنید.

کد خبر: ۳۱۳٬۴۳۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha