بازار؛ گروه استان ها: ایلام در غرب ایران با ۶۰۰ هزار نفر جمعیت جزو مناطق محروم کشور به شمار میرود که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند. ایلام به عنوان یکی از مناطق محروم کشور در بخش زیرساخت های ارتباطی نیازمند توجه و توسعه است، راه یکی از عوامل اصلی برای توسعه این استان است.
پروژههای راهسازی نیمه تمام نیازمند توجه ویژه هستند چراکه این استان کوهستانی هنوز با دارای راههای غیر استاندارد زیادی است که در صورت تکمیل پروژههای راهسازی میتوان شاهد حذف نقاط حادثه خیز و استانداردسازی راههای استان بود. نبود زیرساختهای ارتباطی مناسب همیشه یکی از پاشنه آشیلهای توسعه استان ایلام بوده است، وعدههای مسئولان برای احداث بزرگراه و آزادراه در استان هنوز تحقق نیافته است.
بیش از ۱۶ سال از وعده ایجاد راه آهن در استان میگذرد، طی این سالها پروژه راه آهن استان ۲ بارهم کلنگ زنی شده ولی هر بار عملیاتی نشده است. در سال جاری به رغم همه وعدهها نیز پروژه راه آهن استان اجرایی و عملیاتی نشد. اجرایی کردن راه آهن چهره این استان و به تبع آن سایر نقاط منتهی به مرز مهران را متحول میکند چرا که بهره مندی از این مهم یکی از فاکتورهای اصلی توسعه است و نباید ساده از آن گذشت.
وجود نقاط حادثه خیز متعدد در جاده های استان ایلام
اما در مسیرهای ارتباطی استان ایلام هم وجود برخی نقاط حادثه خیز و پیچ های تند باعث گلایه مندی رانندگان عبوری در این مسیرها شده است. مسیرهای استان ایلام به واسطه مرز مهران یکی از پرترددترین مسیرهای مواصلاتی استان است که در سال های اخیر برای حذف نقاط حادثه خیز آن اقدامات خوبی صورت گرفته اما کافی نیست و همچنان در جاده های استان حوادث ناگواری رخ می دهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار بازار از شناسایی ۱۶ نقطه حادثه خیز در محورهای مواصلاتی استان ایلام خبر داد و گفت: از این تعداد هفت نقطه تا کنون حذف شده و ۹ نقطه دیگر نقاط حادثه خیز نیاز به عملیات گسترده و حجم بالای کار عمرانی دارد که تلاش مجموعه راهداری و پیمانکاران استان بر حذف این نقاط متمرکز است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام ادامه داد: همچنین با انجام اقدامات موثر در حوزه ایمنی راهها و همکاری پلیس راه تلفات جادهای در اربعین امسال ۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرد.
چشمهخاور اظهار کرد: سرمایهگذاری در زیرساختهای جادهای و ارتقای ایمنی راهها، علاوه بر کاهش تلفات، به روانسازی ترافیک و افزایش رضایت مسافران و زائران اربعین حسینی و عتبات عالیات در این استان کمک شایانی کرده است.
وی افزود: امسال در حوزه راههای استان ایلام اقدامات خوبی برای ایمنسازی راهها از جمله روکش آسفالت، خطکشی، روشنایی، نصب نیوجرسی و علائم ایمنی و... و. انجام شده که نقش مهمی در کاهش حوادث جادهای داشته است.
توسعه محور ایلام-حمیل-کرمانشاه
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام نیز گفت: در حال حاضر پروژههای مهمی در محور ایلام- حمیل- کرمانشاه از جمله احداث تونل دوم آزادی، عملیات چهار خطه کردن مسیر در چند نقطه و همچنین احداث ۲ تقاطع غیرهمسطح کارزان و محور قدیم سرابله در دست اجرا هستند.
فرشاد دوستی افزود: عملیات حفاری تونل دوم آزادی به طول سه هزار و ۲۰۰ متر در حال اجرا است که از سمت ایلام تا کنون ۶۵۰ متر حفاری صورت گرفته و از سمت سرابله نیز ۲۵۰ متر حفاری انجام شده است.
استاندار ایلام: یکی از چالشهای اصلی، تکمیل طرحهای نیمهتمام است که باید در خصوص آنها چارهاندیشی شود و به ویژه در استان ایلام که در مسیر تردد زوار عتبات عالیات و اربعینحسینی قرار دارد
وی خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی هم زمان با توسعه محور ایلام-حمیل-کرمانشاه در حال توسعه محور ایلام- ایوان- کرمانشاه نیز است و توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناه های حمل و نقل کشور به زودی عملیات چهار خطه ایوان تا تونل قلاجه آغاز میشود.
لزوم تکمیل پروژه های راهسازی ایلام
احمد کرمی استاندار ایلام در این بازدید با تأکید بر استمرار کار عمرانی پروژه تونل دوم آزادی، افزود: چهار بانده شدن مسیرهای اصلی و پرتردد ایلام و تسهیل در تردد، از اولویتهای اصلی استان است و با رایزنیهای انجام شده با وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه، روند تکمیل پروژههای نیمهتمام استان، تسریع میشود.
استاندار ایلام با تاکید بر اینکه نقش مدیران دستگاههای اجرایی برای جذب این اعتبارات برای تکمیل طرحهای نیمهتمام استان بسیار مهم و حیاتی است، گفت: یکی از چالشهای اصلی، تکمیل طرحهای نیمهتمام است که باید در خصوص آنها چارهاندیشی شود و به ویژه در استان ایلام که در مسیر تردد زوار عتبات عالیات و اربعینحسینی قرار دارد.
نماینده عالی دولت در استان ایلام با تاکید بر اینکه اربعین حسینی ظرفیت ارزشمندی برای پیگیری و جذب اعتبارات استانی و ملی برای پروژههای استان است، یادآور شد: بخشی از اعتبارات ملی در اختیار وزارتخانهها قرار دارد و دستگاههایی که ردیف بودجه پیوست قانون دارند باید با جدیت پیگیریهای لازم را برای جذب این اعتبارات داشته باشند.
استاندار ایلام گفت: مدیران تلاش کنند که تمام ظرفیتهایی که در برنامه هفتم توسعه با تسلط کامل بر قوانین بودجهای و ردیفهای بودجه پیوست قانون، با همدلی و با استفاده از توان همه مسئولان استان و نمایندگان مجلس پیگیری شود.
نظر شما