بازار؛ گروه آب و انرژی: سید علی عاملی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت کنتورسازی ایران در گفتگو با بازار چالش اصلی صنعت کشور را تامین ارز و تخصیص ارز توسط وزارت صمت در کشور دانست و گفت: این مشکل تنها محدود به مواد اولیه نمی شود و واردات تجهیزات و ماشین آلات را هم با مشکل مواجه کرده است.
به گفته او، در حال حاضر تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه حدود ۳ماه زمان می برد. برای واردات ماشین آلات هم ارز نیمایی اختصاص داده نمی شود و باید تامین آن از محل ارز حاصل از صادرات خود و دیگران صورت گیرد ... با این اوصاف اگر تولیدکننده قرار باشد خطوط تولید خود را نوسازی و تجهیز کند باید باید ارز آن را از محل ارز حاصل از صادرات که نزدیک به قیمت ارز آزاد است، تامین کند که شرایط کار برای تولیدکننده سخت خواهد کرد. ضمن اینکه این سرمایه در گردش تلقی نمی شود و سرمایه ثابت است.
وزارت نیرو و سندیکای صنعت برق یک نوع قراردادهای تیپی را آماده کردند که در آن مناقصات جاری بر مبنای ال سی های بانکی است. در این حالت طرف حساب ما بانک بوده و مطالبات خود را می توانیم به راحتی وصول کنیم. البته طلب های گذشته ها ما به قوت خود باقی مانده است
طلب ۸۰ میلیاردی شرکت کنتورسازی ایران از دولت
مدیرعامل شرکت کنتور سازی ایران افزود: در سال های گذشته به دلیل ناترازی نقدینگی در صنعت برق قادر به وصول مطالبات خود نبودیم. به دنبال افزایش حجم مطالبات پیمانکاران و فعالین صنعت برق مدیران وزارت نیرو با همکاری سندیکا یک نوع قراردادهای تیپی را آماده کردند که در آن مناقصات جاری بر مبنای ال سی های بانکی است. در این حالت طرف حساب ما بانک بوده و مطالبات خود را می توانیم به راحتی وصول کنیم. البته طلب های گذشته ها ما به قوت خود باقی بوده و امیدواریم که وزارت نیرو هر چه سریع تر فکری به حال وصول این مطالبات کند.
عاملی مطالبات شرکت کنتور سازی ایران را حدود ۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در برخی موارد مسولین پیشنهاد می کنند که به جای طلب خود اوراق قرضه را دریافت کنیم. اما این روش به هیچ وجه مورد تایید و قبول ما نیست.
این فعال صنعت برق در توضیح گفته های خود گفت: چرا که در نهایت ما مجبور می شویم اوراق دریافتی خود را در بازار ۳۰ الی ۴۰ درصد کمتر از قیمت واقعی آن عرضه کنیم که برای ما توجیه اقتصادی ندارد. به عبارت دیگر ما طلب ۳ سال پیش خود را باید امروز ۳۰ الی ۴۰ درصد حتی کمتر از رقم آن سال ها دریافت کنیم. بماند که در این مدت بهای دلار هم نزدیک به ۳ برابر شده و ارزش ریالی طلب ما به یک سوم کاهش یافته است.
بیشترین عمق تولید داخلی داریم
این فعال صنعت برق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شرکت کنتور سازی سال ۴۷ به عنوان اولین و بزرگترین تولید کننده کنتورهای برق در ایران تاسیس شد، ادامه داد: کنتور سازی ایران بیشترین ظرفیت تولید برق را در کشور دارد. ضمن اینکه بیشترین عمق تولید داخلی را داریم اما مواد اولیه ما ۸۰ درصد وابستگی داشته و ناچار به واردات آن هستیم چراکه در داخل کشور ساخته نمی شود.
عاملی همچنین ظرفیت بالفعل گذشته این شرکت را تولید ۲۵ میلیون دستگاه کنتور در سال اعلام کرد و افزود: ۳ خط رباتیک جدید را به تازگی وارد کردیم که در خاورمیانه منحصر به فرد است که به دنبال راه اندازی و بهره برداری آن هستیم. اما مواد اولیه تولید کنتپر ۸۰ درصد وابستگی داشته و وارداتی بوده و در داخل کشور ساخته نمی شود. به همین دلیل تامین به موقع ارز نقش حیاتی در کار ما دارد.
هوشمند سازی کنتورها درمان درد ناترازی برق
مدیرعامل شرکت کنتور سازی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قطعی های برق و مساله ناترازی، ادامه داد: بر اساس آمار موجود در حال حاضر کسری برق در کشور ما حدود ۲۰ هزار مگاوات است. در صورتی که فکری به حال این مشکل نشود این ناترازی در سال آینده به ۲۶ هزار مگاوات افزایش یابد. به همین دلیل اهتمام مسولین وزارت نیرو بر حل این مساله بوده و آقای علی آبادی وزیر نیرو طی جلسه ای که با فعالین صنعت برق داشتند به ما اعلام کردند که اولویت اصلی ما حل مشکل ناترازی برق است.
او با بیان اینکه تنها راه سریع و به موقع حل مشکل ناترازی هوشمند سازی کنتورهای برق است، اظهار داشت: با این کار هم می توان مدیریت انرژی را انجام داد و هم روی قطع و وصل انرژی برنامه ریزی داشت. به همین دلیل هوشمند سازی کنتورها در دستور کار گذاشته شده و حتی رییس جمهور هم روی آن تاکید کردند. امیدواریم که مناقصات برگزار شده و بتوانیم فعالیت خود را در این حوزه افزایش دهیم.
بازگشایی نماد کنتور سازی ایران در بورس تا پایان سال
عاملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بسته بود نماد شرکت کنتور سازی ایران در بورس، گفت: در تلاش هستیم که نماد ما تا آخر سال در بورس بازگشایی شود.
چند سالی بود که صورت های مالی خود را در بورس ارایه نکرده بودیم اما حالا گزارش های مالی خود تا سال ۹۹ انجام به بورس ارایه داده ایم. صورت های مالی سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هم به ترتیب در دست حسابرسی است. پیش بینی می شود که تا آخر سال الزاماتی که بورس برای ما ایجاد کرده را اجرایی ونماد خود را بازگشایی کنیم
او ادامه داد: ما چند سالی بود که صورت های مالی خود را در بورس ارایه نکرده بودیم حالا اما به دنبال حل این مساله هستیم. همین دلیل گزارش های مالی خود تا سال ۹۹ انجام به بورس ارایه شده است. صورت های مالی سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هم به ترتیب در دست حسابرسی است. به همین دلیل پیش بینی می شود که تا آخر سال الزاماتی که بورس برای ما ایجاد کرده را اجرایی کرده و بتوانیم نماد خود را بازگشایی کنیم.
نظر شما