۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۱
بیش از ۵۰ کشور جهان خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شدند
خطاب به شورای امنیت و مجمع عمومی؛

بیش از ۵۰ کشور جهان خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شدند

بیش از ۵۰ کشور جهان از سازمان ملل خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شدند و این درخواست در حالی مطرح می‌شود که شمار شهدا و مجروحان فلسطینی به شدت افزایش یافته است.

به گزارش بازار به نقل از الجزیره، بیش از ۵۰ کشور جهان از شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل خواستند که گام‌های فوری برای جلوگیری از فروش یا انتقال تسلیحات به رژیم صهیونیستی بردارند، این درخواست در حالی مطرح شده که شمار قربانیان جنگ در غزه و کرانه باختری رو به افزایش است.

کشورهای امضاکننده اعلام کردند دلایل محکمی وجود دارد که نشان می‌دهد تسلیحات تحویل‌شده به رژیم صهیونیستی در اقدامات خشونت‌آمیز مداوم علیه مردم فلسطین استفاده می‌شود، که این نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

این پیام به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و نهادهای مربوطه در این سازمان ارسال شده و در آن به شمار بالای شهدا و مجروحان فلسطینی به ویژه کودکان و زنان، اشاره شده است.

این پیام اعلام می‌کند که ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک نیروی اشغالگر و نقض قوانین بین‌المللی طی بیش از یک سال غیرقابل‌قبول است و نیازمند اقدام فوری برای جلوگیری از وخامت اوضاع انسانی و کاهش تهدید رو به رشد جنگ منطقه‌ای گسترده است.

همچنین این کشورها خواستار اقدامات فوری از سوی شورای امنیت از جمله اعلام آتش‌بس فوری و اجرای قطعنامه‌های قبلی برای حفاظت از غیرنظامیان و محاکمه جنایتکاران شده است.

این کشورها همچنین خواستار صدور بیانیه‌ای صریح برای توقف انتقال تسلیحات به رژیم صهیونیستی شدند، در حالی که اتهامات علیه این رژیم به نسل‌کشی علیه مردم فلسطین افزایش یافته است.

هدف این پیام متوقف کردن نقض قوانین بین‌المللی از سوی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های فلسطینی، به‌ویژه در غزه است که از زمان آغاز تجاوزات ویرانگر در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ شدت گرفته است.

این پیام در اوایل نوامبر به گوترش، بریتانیا که ریاست شورای امنیت را برعهده دارد، و فیلیمون یانگ، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل، تحویل داده شد.

واکنش رژیم صهیونیستی

از سوی دیگر، دانی دانون، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، درخواست کشورهای حامی فلسطین آن را تلاشی «خبیثانه» برای ایجاد فتنه توصیف کرد و گفت این اقدام توسط «محور شرارت» هدایت می‌شود.

دانون این اقدام را به عنوان توطئه‌ای بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی دانست و قول داد از منافع کشورش در برابر «حملات سیاسی و نظامی» دفاع کند.

وی سازمان ملل را به اتخاذ مواضع ناعادلانه متهم کرد و گفت این مواضع تحت تأثیر برنامه‌های کشورهای دشمن است و متعهد شد به مبارزه برای دفاع از منافع رژیم صهیونیستی و حفاظت از آن در برابر دخالت‌های خارجی ادامه دهد.

دانون همچنین ابتکار ترکیه را «تحریک‌آمیز» توصیف کرد و گفت که این اقدام به دنبال تضعیف موقعیت رژیم صهیونیستی در عرصه بین‌المللی است.

ترکیه نیز از طریق هاکان فیدان، وزیر امور خارجه خود، اعلام کرد که درخواست ارسال‌شده به سازمان ملل که خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شده، توسط ۵۲ کشور و دو سازمان بین‌المللی، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی، امضا شده است.

فیدان تاکید کرد این اقدام دیپلماتیک در حالی انجام می‌شود که جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری شدت گرفته و ده‌ها هزار شهید و مجروح بر جای گذاشته که اکثر آن‌ها غیرنظامی هستند.

پاسخ سازمان ملل

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره موضع گوترش اعلام کرد که کشورها باید هنگام تأمین تسلیحات به طرف‌های متخاصم به تعهدات اخلاقی خود پایبند باشند تا از استفاده آن‌ها در نقض قوانین بین‌المللی جلوگیری شود.

وی توضیح داد که اقدام در این خصوص به عهده کشورهای عضو است و اظهار کرد که کشورهایی که تسلیحات به طرف‌های درگیر می‌دهند، باید تضمین کنند که این تسلیحات علیه غیرنظامیان استفاده نشود.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی پیش‌تر به سازمان ملل اطلاع داده بود که قصد دارد از توافق سال ۱۹۶۷ که فعالیت آژانس امدادرسانی و اشتغال آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) را در سرزمین‌های اشغالی تنظیم می‌کند، خارج شود.

این امر می‌تواند منجر به ممنوعیت فعالیت‌های آنروا در این مناطق و وخامت اوضاع انسانی در غزه و کرانه باختری شود.

در ۲۸ اکتبر، پارلمان رژیم صهیونیستی قانونی را تصویب کرد که فعالیت‌های آنروا در سرزمین‌های فلسطینی را ممنوع می‌کند، اقدامی که محکومیت گسترده‌ای از سوی کشورهای منطقه و جهان و انتقادات شدید سازمان‌های حقوق بشری و امدادی را به دنبال داشت.

گوترش بار دیگر بر اهمیت ادامه خدمات آنروا در سرزمین‌های اشغالی فلسطین تاکید کرد و هشدار داد که اجرای این تصمیم پیامدهای فاجعه‌باری خواهد داشت.

بیش از یک سال است که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا در حال انجام یک جنگ نسل‌کشی علیه نوار غزه است که تاکنون بیش از ۱۴۴ هزار شهید و مجروح برجای گذاشته، بیشتر آن‌ها کودکان و زنان، و ویرانی عظیمی به همراه آورده است که منجر به مرگ ده‌ها کودک و سالمند به دلیل گرسنگی شده است.

کد خبر: ۳۱۰٬۸۴۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha