۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۹
انعقاد تفاهم نامه همکاری‌های مشترک تجاری میان اروند و اقلیم کردستان عراق

انعقاد تفاهم نامه همکاری‌های مشترک تجاری میان اروند و اقلیم کردستان عراق

آبادان- تفاهم نامه همکاری‌های مشترک تجاری میان سازمان منطقه آزاد اروند و اقلیم کردستان عراق به امضاء رسید.

به گزارش خبرنگار بازار، در نشست مشترک میان مدیران سازمان منطقه آزاد اروند، هیاتی از بازرگانان اقلیم کردستان عراق، روسا و اعضای اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی شهرهای آبادان، خرمشهر و اهواز، تفاهم‌نامه مشترک همکاری تجاری بین منطقه آزاد اروند و هیئت بازرگانی اقلیم کردستان عراق امضا شد.

در این تفاهم‌نامه به ایجاد نمایشگاه‌های مشترک، همایش‌ها، جشنواره‌ها، برگزاری برنامه‌های مشترک آموزشی، صنعتی، سلامت، سرمایه‌گذاری، گردشگری و توسعه بازاریابی و ارتباطات بازرگانان اشاره شده است.

تبیین چشم‌انداز مشترک همکاری بر پایه ستون‌های نوآوری و سودآوری متقابل، ایجاد روابط تجاری قوی و تبیین سند همکاری برای ایجاد یک اکوسیستم تجاری هماهنگ از دیگر مفاد این تفاهم‌نامه است‌.

مصطفی عبدالرحمن، رئیس هیات تجاری و صادرکنندگان اقلیم کردستان عراق در این دیدار گفت: علی رغم تحریمات علیه ایران اما شاهد آن هستیم این کشور از لحاظ اقتصادی پیشرفت خوبی دارد به طوری که اگر کشوری غیر از ایران بود زیر بار این همه تحریمات نابود می شد.

وی تبادلات تجاری عراق با ایران را سالانه بیش از ۱۸ میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: این در حالیست که کشور ترکیه هنوز به این میزان تجارت با عراق دست نیافته است.

علی زارعی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند هم در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های منطقه آزاد اروند، همسایگی با کشور عراق را فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری تجار عراقی در این منطقه عنوان کرد کرد و گفت: بنادر بین‌المللی شهرهای آبادان و خرمشهر، مرز شلمچه و فرودگاه و راه آهن در آین منطقه یک ظرفیت ویژه برای تبادلات تجاری بین ایران و عراق است.

وی تاکید کرد: بخش عمده صادرات انجام شده عمده آنها از تولیدات منطقه آزاد اروند است و با تشکیل کارگروه های اقتصادی می‌توان در بخش های مختلف نفت و گاز و انرژی و صنایع بین دو کشور به ویژه با اقلیم کردستان عراق ارتباط خوبی گرفت.

سیامک علیشاهپور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان نیز با اشاره بدون استفاده ماندن ظرفیت واردات کالا از کشور عراق از مرز شلمچه، اظهار کرد: ترانزیت کالا از طریق خوزستان به اقلیم کردستان و فعال شدن دوباره آن بسیار حائز اهمیت است و جای کار فراوانی دارد.

سیدمصطفی موسوی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر نیز در این نشست با بیان اینکه سال گذشته نزدیک به یک میلیارد دلار به عراق از مرز شلمچه و بندر خرمشهر صادرات انجام شده، اظهار کرد: ظرفیت آبزی پروری به ویژه آبزیان گرمابی فرصتی برای استفاده سرمایه‌گذاران خارجی است که نباید از آن غافل شد.

وی همچنین خواستار بازگشایی یک دروازه مشترک تجاری بین استان خوزستان و اقلیم کردستان عراق شد.

کد خبر: ۳۱۰٬۰۷۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha