۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۴
وزارت نیرو و دولت از بازار برق خارج شوند|  بپذیریم که برق هم یک کالاست
رییس سندیکای صنعت برق در گفتگو با بازار:

وزارت نیرو و دولت از بازار برق خارج شوند| بپذیریم که برق هم یک کالاست

باقری رییس سندیکای صنعت برق گفت: اولین پیش نیاز جذب سرمایه گذار خروج دولت از بازار برق است. باید این اطمینان را ایجاد کنیم که دولت به دنبال رقابت با بخش خصوصی نبوده و تنها بر این بازار نظارت دارد.

بازار، گروه آب و انرژی: پیام باقری رییس سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه حدود ۳۰ کمیته تخصصی در سندیکای صنعت برق فعال است، به بازار گفت: هر کدام از این کمیته خود یک سندیکا بوده و در برخی مواقع تعداد اعضای آنها به ۱۴۰ عضو هم می رسد.

او اظهار داشت: دولت، وزارت نیرو، تشکل های بخش خصوصی و اعضای سندیکا خانواده صنعت برق محسوب می شوند و امید می روند که تمامش مشکلات و چالش ها در داخل این خانواده بزرگ به درستی حل و فصل شود.

رییس سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه ما در این صنعت با دو دسته چالش مواجه هستیم، اظهار داشت: بخشی از این چالش ها درون خانوادگی بوده و باید خودمان به دنبال حل آنها باشیم. اما دسته دوم مشکلات همان سیاست گذاری هایی است که آثار خود را در صنعت برق نشان می دهد.

به باور باقری، ما باید یک تصویر واقعی از صنعت برق را به نمایش بگذاریم. واقعیت های موجود چه در حوزه توانمندی ها و چه در حوزه چالش ها و نقاط ضعف باید به صورت کامل و شفاف مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال مسایل مربوط به ناترازی باید در جامعه مطرح شود ونوعی گفتمان مشترک در خانواده صنعت برق شکل گرفته و آن در سطح جامعه جاری شود.

او ادامه داد: گفتمان مشترکی که باید شکل گیرد این است که برق یک کالا بوده و همانند سایر کالاهای دیگر یک قیمت تمام شده دارد. بنابر این نیازمند قیمت گذاری در یک اقتصاد متوازن است. اگر بتوانیم این مفهوم را ترویج دهیم بسیاری از مشکلات و سیاست گذاری ها در صنعت برق هم اصلاح خواهد شد.

رییس سندیکای برق در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: چنانچه این گفتمان مشترک شکل گیرد، می توان جذابیت لازم برای سرمایه گذاری را در صنعت برق ایجاد کرد. این همان مشکل اصلی صنعت برق است که به شدت آینده این صنعت را تهدید می کند.

اولین پیش نیاز رسیدن به وضعیت با ثبات در زمینه سرمایه گذاری خروج وزارت نیرو و دولت از بازار برق است. به عبارت دیگر اگر به دنبال جذب سرمایه گذار هستیم باید این اطمینان را در بخش خصوصی ایجاد کرد که دولت به دنبال رقابت با فعالین اقتصادی نبوده و تنها بر این بازار نظارت داشته و قرار نیست که دخالتی در آن داشته باشد

او اهمیت ایجاد امنیت برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه باید قیمت گذاری در صنعت برق بر اساس اصول و منطق اقتصادی صورت گیرد، گفت: باید اصل و سود حاصل از سرمایه گذاری را برای سرمایه گذار تضمین کرد. اولین پیش نیاز رسیدن به این وضعیت با ثبات خروج وزارت نیرو و دولت از بازار برق است. به عبارت دیگر اگر به دنبال جذب سرمایه گذار هستیم باید این اطمینان را در بخش خصوصی ایجاد کرد که دولت به دنبال رقابت با فعالین اقتصادی نبوده و تنها بر این بازار نظارت داشته و قرار نیست که دخالتی در آن داشته باشد.

حجم بالای مطالبات پیمانکاران صنعت برق از دیگر نکات مطرح شده از سوی باقری بود که درباره آن گفت: باید فکری برای وصول به موقع این مطالبات داشت. گاهی اوقات می توان با رقم های ناچیزی مشکلات شرکت های کوچک و متوسط را حل کرد امیدواریم که سازو کار لازم برای تسویه این بدهی با همکاری و همراهی مدیرعامل توانیر تبیین شود.

باقری به پرداخت ۱۰۰ همت بدهی وزارت نیرو به فعالان بخش‌های تولید، انتقال و توزیع اشاره کرد و افزود: ۲۰ درصد از این منابع در قالب اوراق خزانه به شرکت‌های فعال در حوزه‌های انتقال و توزیع تخصیص داده شد. ضمن اینکه با توجه به تغییرات ایجاد شده در روند تخصیص منابع به شرکت‌های توزیع، وضعیت پرداخت‌ها در سال جاری بهبود پیدا کرده و بدهی انباشته جدیدی ایجاد نشده است. با این حال مساله مطالبات معوق سال‌های گذشته برخی از شرکت‌ها همچنان به قوت خود باقی است.

او با بیان اینکه حل مساله مطالبات از طریق ظرفیت‌های قانونی موجود امکان‌پذیر است، خاطرنشان کرد: این مساله با استفاده از ظرفیت ماده ۸ قانون حداکثر استفاده از توان تولید و نیز عقد قراردادهای سه‌جانبه و ورود بانک‌ها جهت تامین مالی پروژه‌ها تا حدی زیادی قابل حل بوده و از انباشت مجدد بدهی دولت به بخش خصوصی جلوگیری خواهد کرد.

رییس سندیکای صنعت برق همچنین ابلاغ قرارداد تیپ خرید کالا در بخش انتقال و توزیع را به عنوان یک دستاورد موثر در بخش حقوقی و قراردادی صنعت برق معرفی کرد و گفت: قرارداد تیپ دغدغه‌ای است که در طول بیش از یک دهه گذشته برای فعالان بخش خصوصی به ویژه سازندگان و پیمانکاران مشکلات بسیاری ایجاد کرده بود. حالا با ابلاغ این قرارداد تیپ، مشکلاتی مانند پرداخت خسارات تاخیر و تعدیل‌های مربوط به نوسانات اقتصادی حل می‌شود.

کد خبر: ۳۰۹٬۸۸۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha