۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۶
ریگ اتریوم چیست؟ بررسی نحوه استخراج اتریوم

ریگ اتریوم چیست؟ بررسی نحوه استخراج اتریوم

تا سال‌ها، عبارت «نحوه استخراج اتریوم»، یکی از پرتکرارترین جست‌وجوهای گوگل بود. این ارز دیجیتال درست مثل بیت‌کوین، با ماین‌شدن به‌دست می‌آمد و تا سال‌ها، این روش تنها راه کسب اتریوم به‌شمار می‌رفت.

به گزارش بازار، تا سال‌ها، عبارت «نحوه استخراج اتریوم»، یکی از پرتکرارترین جست‌وجوهای گوگل بود. این ارز دیجیتال درست مثل بیت‌کوین، با ماین‌شدن به‌دست می‌آمد و تا سال‌ها، این روش تنها راه کسب اتریوم به‌شمار می‌رفت. استخراج کریپتوکارنسی‌های مختلف مثل اتریوم یا بیت‌کوین، نقش کلیدی در اکوسیستم این ارزهای دیجیتال ایفا می‌کرد. ماینرها نیز از این طریق که ریگ اتریوم نامیده می‌شد، به سوددهی می‌رسیدند. در حال حاضر، این شرایط کاملا تغییر کرده و روش اثبات کار در این ارز دیجیتال از طریق ریگ اتریوم، به روش اثبات سهام مبدل شده است. همراه ما باشید که پس از بررسی ریگ اتریوم، دلایل تغییر این روش و البته روش جدید فعالیت بلاک‌چین اتریوم را با هم بررسی کنیم.

ریگ اتریوم

استخراج اتریوم همان فرآیند حل معادله‌های پیچیده ریاضی و رسیدن به جواب این معادله‌ها بود که از طریق آن، نودها می‌توانستند بلاک‌های جدید را ایجاد کرده و آن‌ها را در بلاک‌چین این کریپتوکارنسی ثبت کنند. ماینرهایی که این فرآیند را انجام می‌دادند، برای حل سریع‌تر معادله‌ها و رسیدن به جواب، با یکدیگر رقابت می‌کردند. هر ماینری که سریع‌تر به جواب می‌رسید، پاداش شبکه را کسب می‌کرد.

ماینرهای اتریوم، سیستم‌های کامپیوتری قوی با چند پردازنده گرافیکی بودند که می‌توانستند سخت‌ترین و پیچیده‌ترین معادلات را در مدت زمان کمی، حل کنند. این سیستم‌ها، در شکل‌های مختلف و با سخت‌افزارهای گوناگون در بازار وجود داشتند. ماینرهای قوی‌تر، کارت‌های گرافیکی قدرتمندتر و پردازنده‌های پیشرفته‌تری داشتند و بدین شکل می‌توانستند خیلی سریع‌تر از دیگر سیستم‌ها، به جواب برسند.

با وجود سودآوربودن فرآیند استخراج اتریوم، مشکل اصلی این سیستم، نیاز به سرمایه گزاف اولیه بود. علاوه بر سیستم قوی، فعالیت مداوم این ماینرها نیز به انرژی زیادی نیاز داشت که هزینه فعالیت طولانی‌مدت را به شکل چشم‌گیری افزایش می‌داد.

آیا پروسه ریگ سودآور بود؟

با وجود این‌که فعالیت ریگ اتریوم در ابتدا معقول و مقرون به‌صرفه به نظر می‌رسید، اما کم‌کم این پروسه به یک عملیات زیان‌ده تبدیل شد. اولین و مهم‌ترین مسئله، هزینه بسیار زیاد ماین‌کردن اتریوم بود. ماینرها برای حل معادلات پیچیده، به سیستم‌های قوی‌تر و پیچیده‌تر نیاز داشتند که این سیستم‌ها برای فعالیت، به میزان برق بیشتر نیاز داشت. این فرآیند، علاوه بر هزینه بسیار بالا، به محیط زیست نیز آسیب می‌زد. از سوی دیگر، با توسعه شبکه و گسترده‌تر شدن آن، فرآیند اثبات کار (PoW)، کارایی شبکه را کاهش می‌داد و پیچیدگی‌های متعددی را به بار می‌آورد.

مجموع این عوامل باعث شد که ریگ اتریوم، کم‌کم کارایی مد نظر را نداشته باشد و بلاک‌چین اتریوم، نحوه کار خود را در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۲، از روش اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) تغییر دهد. ناگفته نماند که تغییر روش کار اتریوم اصلا غافلگیرکننده نبود، زیرا در نقشه راه این ارز دیجیتال، این موضوع بررسی شده بود. با این تغییر روش، اتریوم توانست دو مشکل بزرگ خود یعنی مقیاس‌پذیری شبکه و مصرف بیش از حد انرژی را حل کند.

 این تغییر عملکرد که مرج اتریوم نامیده شد، استخراج اتریوم را متوقف و شکل تازه‌ای برای ثبت بلاک‌های اتریوم را به دنیا معرفی کرد. حالا سوال مهم این است که مرج اتریوم چیست؟

مرج اتریوم، به‌روز رسانی نحوه کار بلاک‌چین اتریوم

ریگ اتریوم چیست؟ بررسی نحوه استخراج اتریوم

کامیونیتی اتریوم، برای حل مشکلات اصلی شبکه، به تغییر نحوه کار بلاک‌چین از PoW یعنی اثبات کار به PoS یعنی اثبات سهام، رای داد. با استفاده از پروتکل اثبات سهام، میزان مصرف انرژی تا ۹۹ درصد کاهش می‌یابد و از سوی دیگر، تعداد تراکنش‌های بسیار بیشتری در هر ثانیه ثبت می‌شد. با توجه به حل این دو مسئله بسیار مهم، تغییر نحوه عملکرد بلاک‌چین اتریوم تایید و «مرج اتریوم» نامیده شد.

به‌زبان ساده، مرج یا ادغام اتریوم به فرآیند تغییر PoW به PoS گفته می‌شود. با استفاده از مرج که در سال ۲۰۲۲ با موفقیت اجرا شد، نحوه ساخت توکن‌های جدید اتریوم و تایید تراکنش‌های این شبکه، به شکل کامل تغییر کردند. بنابراین در حال حاضر و در سال ۲۰۲۴، فرآیندی به نام استخراج اتریوم وجود ندارد. در چنین شرایطی، این سوال مهم ایجاد می‌شود که الان بلاک‌های بلاک‌چین اتریوم به چه شکلی تایید می‌شوند؟ برای پاسخ به این سوال، باید فرآیند استیکینگ اتریوم را با هم بررسی کنیم.

استیکینگ اتریوم

برخلاف سیستم قبلی که ماینرها برای حل مسائل و ثبت سریع‌تر بلاک‌ها با همدیگر رقابت می‌کردند، در سیستم جدید نوعی رای‌گیری جریان دارد. در پروتکل اثبات سهام، افراد با سپرده‌گذاری توکن‌های خود، میزان اهمیت و اعتبار خود در شبکه را نشان می‌دهند. هر فرد یا گره برای مشارکت در سیستم رای‌گیری و تبدیل شدن به یک اعتبارسنج یا همان Validator، باید مقدار مشخصی توکن سرمایه‌گذاری کند. حداقل میزان سرمایه‌گذاری، ۳۲ اتریوم است، هر چند اعتبارسنج‌ها می‌توانند میزان توکن بیشتری را سرمایه‌گذاری کرده و از این طریق، میزان مشارکت و اهمیت رای خود را افزایش دهند.

ریگ اتریوم چیست؟ بررسی نحوه استخراج اتریوم

بنابراین هر اعتبارسنجی که میزان دارایی بیشتری را سرمایه‌گذاری یا همان استیک کند، اعتبار بیشتری به‌دست می‌آورد و شانس بیشتری برای مشارکت در ساخت بلاک‌های جدید خواهد داشت. پس از آن نیز هر اعتبارسنج، بخشی از کارمزد تراکنش را به‌عنوان پاداش مشارکت در گسترش شبکه بلاک‌چین، کسب می‌کند. این روش، مزیت‌های متعددی دارد که در ادامه، به بررسی برخی از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم. 

مزایای مرج اتریوم چیست؟

مهم‌ترین مزیت‌های مرج اتریوم شامل موارد زیر هستند:

بهبود مقیاس‌پذیری شبکه

مقیاس‌پذیری شبکه به یکی از مشکلات اصلی این بلاک‌چین تبدیل شده بود. برای حل این مشکل، پروژه‌های مختلفی به‌صورت موازی با اتریوم معرفی شدند که هرکدام، بخشی از این چالش را رفع می‌کرد. با وجود تغییر عملکرد اکوسیستم اتریوم و با کمک روش اثبات سهام، مشکل مقیاس‌پذیری از میان رفت و حالا بلاک‌چین اتریوم خیلی سریع و راحت گسترش می‌یابد.

افزایش سرعت تراکنش‌ها و کاهش میزان کارمزد

دیگر مزیت فوق‌العاده مرج اتریوم، افزایش سرعت تراکنش‌ها و البته کاهش هزینه کارمزد هر تراکنش است. این شرایط به دلیل نحوه عملکرد PoS است و به یکی از مهم‌ترین مزایای مرج اتریوم تبدیل شد.

کاهش مصرف انرژی و امنیت بیشتر

برخلاف فعالیت ماینرها که علاوه بر هزینه گزاف، مشکلات متعددی برای محیط زیست ایجاد می‌کرد، در روش PoS، مصرف انرژی تا ۹۹ درصد کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر، با مشارکت افراد بیشتر، احتمال وقوع حمله‌های امنیتی نیز کمتر شده و امنیت شبکه به شکل قابل توجهی بیشتر می‌شود.

کسب سود اعتبارسنج‌ها

با هولدکردن سرمایه اعتبارسنج‌ها، شبکه اتریوم به دلیل کاهش نوسان قیمت و افزایش پایداری شبکه، به سود می‌رسد. بنابراین شبکه اتریوم به‌ازای هر تراکنش به اعتبارسنج‌ها پاداش مشخصی در قالب اتریوم، عرضه می‌کند.

اتریوم، بلاک‌چین به‌روز با قابلیت‌های گسترده

اتریوم یکی از بزرگ‌ترین بلاک‌چین‌های دنیای کریپتوکارنسی است که با مزایای بی‌نظیر خود، امکانات متعددی را در اختیار همه قرار می‌دهد. با وجود مزیت‌های متنوع این بلاک‌چین، مقیاس‌پذیری شبکه، سرعت نسبتا کم تراکنش‌ها و البته مصرف انرژی بسیار زیاد، باعث شده بود که افراد زیادی به فکر جایگزینی این شبکه بلاک‌چین باشند. به همین خاطر، روش استخراج این ارز دیجیتال که ریگ اتریوم نامیده می‌شد، در سال ۲۰۲۲ به روش جدید مرج اتریوم تبدیل شد. در طی این تغییر، پروتکل اثبات کار (PoW) این شبکه به پروتکل (PoS) تغییر یافت. بنابراین در حال حاضر امکان استخراج اتریوم وجود ندارد، بلکه همه می‌توانند با خرید اتریوم و استیکینگ آن، در ساخت بلاک‌چین مشارکت داشته باشند و از این طریق، اتریوم به‌دست آورند.

کد خبر: ۳۰۹٬۴۱۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha