۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۳
افزایش قیمت مسکن و اجاره بها در مهر ماه| ادامه رکود در بازار مسکن

افزایش قیمت مسکن و اجاره بها در مهر ماه| ادامه رکود در بازار مسکن

در حالیکه تورم مسکن و اجاره بها در مهرماه نسبت به شهریورماه افزایشی شده و نشان از رشد قیمت مسکن در نخستین ماه پاییز دارد. اما رکود همچنان بر بازار سایه افکنده است.

بازار؛ گروه راه و مسکن: شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور در مهر ماه سال جاری به ۲۷۸.۱ رسیده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل، به ترتیب ۲.۷ درصد و ۳۱.۶ درصد افزایش یافته است؛ همچنین این شاخص در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۳.۶ درصد افزایش داشته است.

ضریب اهمیت مسکن در مهر ماه با عدد ۳۳.۹۶ واحد اعلام شد که مشابه شهریور ماه بوده و تغییری نکرده است. شاخص مسکن نیز در مهر ماه به ۲۶۴.۱ واحد رسید، در حالی که این عدد در شهریور ۲۵۵.۶ واحد بود و حاکی از افزایش شاخص مسکن در مهر ماه است.

تورم ماهانه مسکن در مهر ۳.۳ درصد بوده، در حالی که در شهریور، تورم ماهانه مسکن ۲.۹ درصد را نشان داده که حاکی از افزایش تورم ماهانه مسکن در یک ماهه نخست پاییز است.

تورم نقطه به نقطه ۴۰.۹ درصد بوده است در حالی که تورم نقطه به نقطه شهریور ۴۲.۳ درصد بود و نشان از افت تورم نقطه به نقطه مسکن در مهرماه دارد.

تورم سالانه مسکن در مهر ماه به ۴۱.۸ درصد رسید؛ در حالی که این رقم در شهریور ۴۱.۷ درصد بود که افزایش تورم سالانه مسکن در مهر را نشان می‌دهد

همچنین، تورم سالانه مسکن در مهر ماه به ۴۱.۸ درصد رسید؛ در حالی که این رقم در شهریور ۴۱.۷ درصد بود که افزایش تورم سالانه مسکن در مهر را نشان می‌دهد.

ضریب اهمیت اجاره در مهر ماه با عدد ۳۳.۶۰ واحد اعلام شد که مشابه شهریور ماه بوده و تغییری نکرده است. شاخص اجاره نیز در مهر ماه به ۲۶۳.۶ واحد رسید، در حالی که این عدد در شهریور ۲۵۵.۱ واحد بود و حاکی از افزایش شاخص اجاره در مهر ماه است.

تورم ماهانه اجاره در مهر ۳.۳ درصد و در شهریور ماه ۲.۹ درصد بوده که نشان‌دهنده رشد تورم ماهانه اجاره در مهرماه است.

تورم نقطه به نقطه اجاره در مهرماه رقم ۴۱ درصد را نشان می‌دهد که در مقایسه با رقم تورم ۴۲.۳ درصدی شهریور ماه کاهش نشان می‌دهد

با این حال، تورم نقطه به نقطه اجاره در مهرماه رقم ۴۱ درصد را نشان می‌دهد که در مقایسه با رقم تورم ۴۲.۳ درصدی شهریور ماه کاهش نشان می‌دهد.

همچنین، تورم سالانه اجاره در مهر ماه به ۴۱.۸ درصد رسید؛ در حالی که این رقم در شهریور ۴۱.۷ درصد بود که افزایش تورم سالانه در مهر را نشان می‌دهد.

این گزارش اگر چه نشان می دهد که تورم مسکن در یک ماه نخست پاییز نباید تعجب برانگیز باشد اما نکته ای که تمامی فعالان بازار مسکن به آن اذعان می کنند این است که رکود همچنان بر بازار مسکن سایه افکنده است.

آخرین گزارش بانک مرکزی در مورد وضعیت بازار مسکن نشان می دهد که در حال حاضر، این بازار جذابیتی برای متقاضیان و سرمایه گذاران ندارد و تعداد کل معاملات تهران به یک چهارم حالت نرمال رسیده است. علاوه بر این، به نظر می آید که نرخ رشد قیمت مسکن کاهشی بوده و حالا نصف تورم عمومی است.

بر اساس گزارش های موجود، کل معاملاتی که در تیر و مرداد امسال تهران انجام شده، به ترتیب ۳۵۵۹ و ۳۶۶۵ فقره بوده که کاهش شدیدی را نشان می دهد. در وضعیتی که شرایط بازار نرمال باشد، باید حدود ۱۵ هزار فقره معامله مسکن در تهران صورت بگیرد اما مشخصاً حالا این تعداد به یک چهارم شرایط نرمال رسیده است.

در طی سه سال گذشته، کم و بیش وضعیت مشابهی بر بازار مسکن حاکم بوده و فقط در خرداد سال ۱۴۰۱، نزدیک به ۱۴ هزار فقره معامله در تهران صورت گرفت.

کد خبر: ۳۰۹٬۳۳۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha