۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
مردم کدام استان بیشترین و کمترین وام را می گیرند؟

مردم کدام استان بیشترین و کمترین وام را می گیرند؟

بانک مرکزی اخیراً جدیدترین آمار و ارقام از مانده سپرده‌ها و تسهیلات تا پایان مرداد ۱۴۰۳ را پس از تاخیری طولانی منتشر کرده است.

به گزارش بازار، آخرین داده‌ها از مانده وام بانکی و سپرده‌های جذب‌شده از سوی بانک‌های دولتی، خصوصی و همچنین موسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز از بانک مرکزی، به تفکیک استان‌ها ارائه شده است.

بررسی این گزارش نشان می‌دهد دفاتر بسیاری از شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران قرار دارد و عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایتخت انجام می‌شود.

آمار مانده سپرده‌ها و تسهیلات بانکی در تهران اختلاف شدیدی با سایر استان‌ها دارد؛ به طوری که شعب بانک‌ها در تهران ۶۰ درصد از مانده سپرده‌ها و ۵۷ درصد از مانده تسهیلات در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

رشد ۳۸.۵ درصدی سپرده های بانکی در پایان مردادماه

با استناد به گزارش بانک مرکزی، رقم مانده تسهیلات اعطایی بانک‌ها در پایان مردادماه امسال به رقم هشت هزار و ۳۲۵ هزار میلیارد تومان رسید.

این رقم در مقایسه با تیرماه امسال معادل ۲.۲ درصد و نسبت به مرداد سال گذشته ۳۷.۹ درصد افزایش پیدا کرد.

از سوی دیگر، رقم مانده سپرده‌ها در بانک‌های کل کشور نیز با به‌ترتیب ۲.۲ درصد و ۳۸.۵ درصد رشد در مقایسه با تیرماه سال جاری و مرداد سال ۱۴۰۲ در پایان مردادماه به ۱۰ هزار و ۹۲۵ میلیارد تومان رسید.

کدام استان‌ها کمترین تسهیلات را دریافت کردند؟

طبق داده‌های بانک مرکزی از وضعیت مانده تسهیلات در پایان مردادماه به تفکیک استان‌ها، پایتخت‌نشینان با رقم پنج هزار و ۴۱ هزار میلیارد تومانی، بیشترین مانده تسهیلات جاری و غیرجاری را به خود اختصاص دادند.

استان‌های اصفهان و خراسان رضوی با ارقام به‌ترتیب ۳۳۴ هزار میلیارد تومان و ۲۶۷ هزار میلیارد تومانی، کمترین مانده تسهیلات را ثبت کردند.

این در حالی است که ‌دو استان کهگیلویه و بویراحمد و ایلام، به همراه مناطق آزاد، دارای کمترین میزان مانده تسهیلات در بانک‌ها بودند.

پیشتازی تهران، اصفهان و خراسان رضوی در سپرده‌گذاری در بانک‌ها

از سوی دیگر، بررسی آمارهای مانده سپرده های بانکی نیز از پیشتازی سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی حکایت دارد.

طوری که این استان‌ها با ثبت مانده سپرده‌های به‌ترتیب ۶ هزار و ۲۲۹ هزار میلیارد تومان، ۵۰۶ هزار میلیارد تومان و ۴۲۴ هزار میلیارد تومانی، در مجموع بیش از ۶۵.۵ درصد کل مانده‌ سپرده‌های کشور را تصاحب کردند.

بانک‌های استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، با ۳۰ هزار میلیارد تومان، خراسان شمالی با ۳۵ هزار میلیارد تومان و ایلام با ۳۶ هزار میلیارد تومان نیز کمترین سپرده‌ها را در خود جای دادند.

کد خبر: ۳۰۸٬۷۳۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha