۲۵ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۸
رشد ۳۷ درصدی صادرات کشاورزی با اجرای توافقنامه‌های تجاری
معاون سازمان توسعه تجارت خبرداد؛

رشد ۳۷ درصدی صادرات کشاورزی با اجرای توافقنامه‌های تجاری

معاون سازمان توسعه تجارت گفت: با پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، در سه ماهه نخست سال محصولات کشاورزی حدود ۳۷ درصد ،نسبت به سال قبل رشد داشت.

به گزارش بازار، سید محمدصادق قنادزاده؛ معاون سازمان توسعه تجارت در خصوص افزایش صادرات کالا در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ گفت: مجموعه صادرات کشور در سه ماهه اول رشد حدود هشت درصدی را تجربه کرد. نسبت به دوره مشابه سال قبل به لحاظ ارزشی و به لحاظ وزنی هم حدود شش درصد رشد در صادرات داشتیم و این روند مثبت در حوزه صادرات در حوزه کشاورزی با یک شتاب بیشتری رخ داد به طوری که حدود ۲۴ تا ۲۵ درصد رشد در ارزش را تجربه کردیم.

وی ادامه داد: در سه ماهه اول که عمده آن به ترتیب بیشترین رشدها در حوزه غلات؛ بالای ۲۰۰ درصد، البته عدد آن کوچک است ولی رشد آن، رشد بزرگی بوده است. در حوزه خشکبار؛ ۷۶ درصد، در حوزه میوه و تره‌بار؛ ۲۳ درصد و در حوزه محصولات حیوانی؛ شش درصد، در حوزه گل و گیاه و محصولات خوراکی، زینتی و صنعتی هم یک کاهش ۳۰ درصدی داشتیم، ولی در مجموع؛ بالغ بر یک میلیارد دلار صادرات سه ماهه ما بوده و ۲۴ رشد، ۱۹ درصد رشد وزنی را شاهد بودیم.

افزایش تولید و توافقنامه‌های تجاری دو عامل افزایش صادرات

معاون سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی افزایش صادرات، طبیعتاً رشد تولیدات حوزه کشاورزی در سال گذشته بوده است، گفت: مخصوصاً در حوزه خشکبار به جهت فصل خوبی که تجربه کردیم، طبیعتاً تولیدات هم افزایش پیدا کرد. به تبع آن، رشد بازار صادراتی اتفاق افتاد.

وی در مورد نقش موافقتنامه‌های تجاری از افزایش صادرات گفت: موضوع بعدی گشایش‌هایی بود که در موافقتنامه‌های تجاری ما یا در ارتباطات بین‌المللی ما حاصل شد. مشخصاً ما با اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک رشد خیلی خوبی را در حوزه صادرات تجربه کردیم که عمدتاً هم در حوزه کشاورزی بود. اتفاقاً حدود ۳۶ تا ۳۷ درصد رشد صادرات اقلام کشاورزی مربوط به اتحادیه اقتصادی اوراسیا بود.

کاهش ۱۷ درصدی واردات محصولات کشاورزی همزمان با افزایش ۲۴ درصدی صادرات

ضمن اینکه ما در دوره موافقتنامه موقت هستیم که یک موافقتنامه ترجیحی است و هنوز به موافقتنامه آزاد تبدیل نشده است که قطعاً با پیوستن ما به صورت رسمی به موافقتنامه تجارت آزاد و اجرایی شدن آن، احتمال و شانس این وجود دارد که جهش‌هایی را در آن حوزه ببینیم. به موازات آن، در حوزه واردات، ما یک کاهش ۱۷ درصدی را در حوزه کشاورزی در سه ماهه امسال تجربه کردیم.

وی افزود: این عدد نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی دوستان در وزارت جهاد و مجموعه دولت برای ایجاد ذخایر کالاهای اساسی و واردات مناسب، سبب شده تا تراز منفی بزرگ سال گذشته به مرور تعدیل شود. کسری سال گذشته به این بود که ذخایر راهبردی کشور را توسعه دهیم. عرض کردم؛ ۲۴ درصد رشد صادرات داریم و ۱۷ درصد کاهش واردات که این نشان می‌دهد که جهت‌گیری؛ جهت‌گیری درستی است.

کد خبر: ۲۹۵٬۵۵۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha