به گزارش بازار، محمود سیادت اظهار کرد: تلاش شده است که از تشکلهای موضوعی در حوزهی مسائل اقتصادی افغانستان استفاده کنیم؛ خانه صنعت و معدن ایران، اتاق بازرگانی ایران، انجمن مدیران صنایع، بخشهای کشاورزی و دامپروری، تشکلهای دانشبنیان و... همگی تلاشمان این است که طی جلسات (B۲B (Business-to-Business که در ماه جاری برای اعضای ایرانی و افغانستانی فعال خواهد شد، پیگیریها و بهرهگیری از تشکلهای تخصصی انجام شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان ادامه داد: اتاق مشترک، به عنوان پشتیبان و بسترساز و هماهنگکننده حضور فعال خواهیم داشت اما مجری و پیگیر مسائل، تشکلهای بخش خصوصی خواهند بود؛ تنها تشکلی که به صورت تخصصی در مورد افغانستان فعالیت دارد، اتاق مشترک است؛ طبیعتا هم بیشترین تعامل را با تجار افغانستانی داریم.
وی خاطرنشان کرد: تنها اتباع ایرانی که به صورت بسیار گسترده در ایران حضور دارند، اتباغ افغانستان هستند. امروز بیش از ۵۰ درصد شرکتهای خارجی که در ایران ثبت شده است، شرکتهای افغانستانی هستند و بیشترین سرمایهگذاران خارجی در ایران نیز افغانستانی هستند. طبق ادعای الکوزی (معاون اتاقهای صنایع و تجارت افغانستان)، فعالان اقتصادی افغانستان، بیش از سه میلیارد دلار سرمایه در ایران دارند.
سیادت بر حمایت از فعالان اقتصادی افغانستان و استفاده از توان آنها برای رونق اقتصادی ایران و افغانستان، تاکید کرده و معتقد است که تنظیم ارتباطات محیطی افغانستانیها و رفع مشکلات و چالشهای آنها در ایران بایستی پیگیری شود؛ اینها بزرگترین سرمایه ما برای آینده ما در افغانستان هستند.
نظر شما