سیدمحمد مولوی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: اخیراً از معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه درخواست مصوبه شورای اقتصادی برای احداث پالایشگاه خوزستان را درخواست کردم که مورد موافقت قرار گرفت.
وی افزود: به استناد ماده (۸۷) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و به منظور سرمایه گذاری در طرح پالایشگاه خوزستان مجموعاً تا سقف ۳ میلیارد و ۲۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار شامل مشارکت ۸۰ درصدی سرمایه گذاری خارجی به میزان ۲ میلیارد و ۵۷۸ میلیون دلار و ۲۰ درصدی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از محل منابع داخلی به میزان ۶۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار برای این پالایشگاه تخصیص داده شده است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اجرای طرح احداث پالایشگاه خوزستان با ظرفیت روزانه ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام فوق سنگین، همراه با ساخت واحد RCD و اگوی مبتنی بر تولید سوخت استاندارد کشتی خواهد بود.
مولوی توضیح داد: در انتخاب الگوی پالایشگاه خوزستان، ضمن رعایت الزامات قانونی، مغروضات بنیادین از جمله چالش های موجود در خصوص فروش نفت خام فوق سنگین در بازار، تبدیل آن به سوخت کشتی و تسهیل فروش این محصول در راستای منافع ملی مدیریت تولیدات میادین مشترک، در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به عملیات اجرایی طرح های ارتقای کیفی در همه پالایشگاه های کشور، پس از تکمیل طرح ها، کشور با کمبود سوخت کشتی مواجه خواهد شد و پالایشگاه خوزستان یا در واقع پالایشگاه دوم آبادان به دلیل تولید سوخت مطابق با استاندارد IMO راهکاری راهبردی در تامین پایدار و امنیت انرژی در حوزه سوخت دریانوردی خواهد بود.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طرح و اجرای فازهای بعدی نظیر احداث واحد RFCC برای تبدیل نفت کوره کم گوگرد به فرآورده های سبک، احداث واحدهایی با تکنولوژی های مشابه VCC و ارتقای کامل فرآورده های سنگین در نظر گرفته شده است.
نظر شما