به گزارش بازار، پرداخت عوارض بزرگراهی یکی از مهمترین فرایندهایی است که امکان دارد رانندگان هنگام تردد در مسیرهای بینشهری به آن نیاز داشته باشند. این کار بهمنظور نگهداری و احداث آزادراههای کشور انجام میشود که برای دسترسی راحتتر به سامانه مربوط میتوان از روش اینترنتی استفاده کرد.
چطور مشخص میشود که خودرو در کدام آزادراه تردد کرده است؟
برای اینکه پرداخت عوارضی با نظارت کامل انجام شود، در مسیرهای مورد نظر تجهیزات مختلفی قرار میگیرد که با عنوان سامانههای شناسایی شناخته میشوند. این سامانهها دارای یک دکل، دوربینهایی برای خواندن پلاک خودرو، ابزارهای نگهداری، ارسال داده و دیگر تجهیزات مورد نیاز هستند و هنگام عبور ماشینها، اطلاعات آنها را ثبت میکنند.
برای پرداخت نقدی عوارض آزادراهی به کجا باید مراجعه کرد؟
برای مسیرهایی که هنوز به سیستم آنلاین مجهز نشدهاند، باجههایی برای پرداخت عوارض بهصورت نقدی وجود دارد، اما در دیگر آزادراههای که زیرساختهای لازم برای پشتیبانی از روش الکترونیکی دارند، رانندگان میتوانند از روش آنلاین استفاده کنند.
خدمات آنلاین عوارضی در چه آزادراههایی ارائه میشود؟
درحالحاضر چندین مسیر آزادراهی در کشور به سیستم پرداخت عوارض بزرگراهی مجهز هستند که تعدادی از آنها شامل موارد زیر است:
-
تهران – ساوه
-
تهران – قم
-
کرج – قزوین
-
قزوین – زنجان
-
بندرعباس – بندر شهید رجایی
-
ارومیه – تبریز
عوارض خودروهای امانی به چه ترتیبی باید پرداخت شود؟
اینکه پرداخت عوارض آزادراهی هنگام استفاده از خودروهای امانی بر عهده چه کسی است، بهطور کامل به نوع قرارداد با مالک ماشین بستگی دارد که در اغلب موارد، تمام جرایم و خسارتها را صاحب خودرو میپردازد.
آیا با توجه به این تغییرات، ایستگاههای عوارضی بیکار شدهاند؟
در راستای ارائه خدمات غیرنقدی برای پرداخت عوارض بزرگراهی، برای اینکه افراد شاغل در باجههای موجود در مسیر، نگران بیکارشدن خود نباشند، از سوی وزارت راه و شهرسازی حکمی به شرکتهای مسئول ساخت و نگهداری آزادرهها ارسال شده که براساس آن، این افراد باید در بخشهای دیگری بهکار گرفته شوند.
آیا نرخ عوارض آزادراهی با پرداخت آنلاین بیشتر محاسبه میشود؟
نرخ پرداخت عوارض بزرگراهی در روش آنلاین دقیقا با مبلغی که از سوی وزارت راه و شهرسازی ابلاغ میشود، مطابقت دارد و شما نیاز به ارائه هیچگونه هزینه اضافی ندارید.
مزایای پرداخت آنلاین عوارض نسبت به روش سنتی آن چیست؟
موارد زیر را میتوان از مزایای پرداخت عوارض بزرگراهی به روش آنلاین دانست.
-
عدمنیاز به توقف در مسیر،
-
جلوگیری از ایجاد صفهای طولانی کنار باجههای عوارضی،
-
تخریب کمتر جادهها،
-
دسترسی راحتتر
-
صرفهجویی در زمان
-
مصرف سوخت کمتر
آیا در خدمت آنیرو محدودیت سرعت برای خودرو وجود دارد؟
تجهیزات شناسایی در مسیر آزادراهها این قابلیت را دارند که مشخصات خودرو را با هر میزان سرعت ثبت کنند، به همین خاطر رانندگان نیازی به کاهش سرعت خود در بزرگراه ندارند.
چطور میتوان از خدمات آنی رو در آزادراه استفاد کرد؟
با توجه به اینکه درحالحاضر تعدادی از مسیرهای بینشهری امکان پرداخت عوارض بزرگراهی بهصورت اینترنتی را ارائه میدهند، لاینهای مشخصی برای عبور خودروهایی که میخواهند از خدمات آنیرو استفاده کنند، در نظر گرفته میشود.
در زمان خودرو شماره همراه مالک خودرو چگونه در سامانه بهروز میشود؟
اگر خودرویی بهفروش برسد، شماره تلفن همراه شخص دارنده آن با ثبت تمامی تغییرات در سامانه پلیس ناجا، براساس اطلاعات مالک جدید در سیستم بهروزرسانی میشود.
در صورت عدم پرداخت عوارض آزادراهی، چه عواقبی متوجه راننده و مالک خودرو خواهد بود؟
پرداخت عوارض بزرگراهی بهطور کامل بر عهده مالک خودرو است و راننده مسئولیتی دراینخصوص ندارد. اگر صاحب ماشین نسبت به انجام تعهدات خود اقدام نکند، پیامکی از سوی پلیس برای او ارسال میشود که درصورت بیتوجهی به این مورد، فرد ملزم به پرداخت جریمه و خسارت خواهد بود.
دلیل دریافت پیامک از پلیس چیست؟
ارسال پیامک از سوی پلیس معمولا در صورت عدمپرداخت بهموقع، قابل مشاهده خواهد بود؛ البته هر فردی باید قبل یا بعداز حرکت در این مسیرها نسبت به پرداخت عوارض بزرگراهی اقدام کند.
استعلام و خلافی خودرو
در کنار پرداخت عوارض بزرگراهی، استعلام خلافی خودرو نیز جزء فرایندهایی است که اغلب رانندگان در طول سال با آن سروکار دارند که برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، بهتر است هزینه مورد نیاز برای آن بهموقع پرداخت شود.
استعلام جزئیات خلافی و پرداخت موردی با پلاک چگونه انجام میشود؟
مشاهده جزئیات خلافی که شامل نوع تخلف، مکان، زمان و تصویر ثبتشده در دوربین است، با پرداخت هزینه مصوب ۵۲۰۰ تومان با استفاده از روش اینترنتی و بعد از انجام احراز هویت امکانپذیر است. با مشاهده این اطلاعات میتوانید برای پرداخت هزینه موردی یا تمامی تخلفها اقدام کنید.
پرداخت خلافی با بارکد و یا شناسه قبض و پرداخت به چه صورت است؟
درصورتیکه قبض جریمه را در اختیار داشته باشید، با واردکردن شناسه پرداخت و قبض یا اسکن بارکد درجشده روی آن و بدون نیاز به هیچگونه کامزدی، میتوانید هزینه خلافی را بپردازید.
استعلام کل مبلغ خلافی و پرداخت یکجا با پلاک چگونه است؟
اگر روش پرداخت یکجا را انتخاب کنید، در این حالت نمیتوانید جزئیات را ببینید و ازطرفی بدون نیاز به انجام مراحل احراز هویت، مبلغ تخلفهای شما بهطور کامل صفر میشود.
برای ترخیص خودرو بهترین راه پرداخت خلافی کدام است؟
در گذشته تنها راهی که برای پرداخت خلافی خودرو در دسترس افراد قرار میگرفت، مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ بود؛ اما درحالحاضر با استفاده از اپلیکیشنها میتوانید این کار را بهصورت آنی انجام دهید تا مراحل ترخیص سریعتر صورت بگیرد.
منظور از جریمه دوبرگی، الصاقی، خودداری، دوربینی و تسلیمی چیست؟
جریمههایی که پلیس ناجا برای رانندگان در نظر میگیرد شامل موارد زیر است:
-
جریمهای که بهدلیل عدمحضور مالک خودرو ارائه میشود، الصاقی نام دارد.
-
اگر افسر به راننده دستور توقف دهد، اما فرد توجهی نداشته باشد، در این صورت جریمه دوبرگی صادر میشود.
-
ثبت تخلف توسط دوربینهای موجود در مسیرها بهصورت جریمه دوربینی ارائه میشود.
-
به جریمهای که با توقف خودرو در اختیار راننده قرار میگیرد، تسلیمی میگویند.
-
درصورتیکه فرد خاطی از دریافت برگه جریمه صادرشده خودداری کند، پلیس راهنماییورانندگی برگه تخلف خودداری صادر میکند.
کدامیک از جرایم خودرو دو برابر میشوند؟
بعد از گذشت ۶۰ روز و در صورت عدمپرداخت خلافی، معمولا هزینه تخلفهای تسلیمی، الصاقی و خودداری ۲ برابر میشود.
استعلام خلافی خودرو با کد VIN به چه صورت است؟
با توجه به استفاده از اعداد و حروف در کد VIN و عدمامکان اسکن این شناسه، درحالحاضر از این روش برای استعلام خلافی استفاده نمیشود و افراد نیاز به ارائه اطلاعات دیگری دارند.
سقف مجاز خلافی خودرو برای توقیف چقدر است؟
در قوانین جدیدی که از سوی پلیس راهنماییورانندگی ارائه میشود، سقف مجاز برای توقیف خودرو برابر با ۳ میلیون تومان است.
چرا جرایم رانندگی که به تازگی مرتکب شدم در فهرست تخلفات نیست؟
بهطور معمول تخلفهایی که رانندگان بهتازگی مرتکب میشوند، بعد از گذشت مدتزمان یک ماه در فهرست جرایم آنها قرار میگیرد.
اگر قبض جریمه ۲ بار پرداخت شود باید چه کنیم؟
درصورتیکه چنین مشکلی برای شما اتفاق بیفتد، برای پیگیری مراحل قانونی باید به دفاتر اجرایی راهنماییورانندگی مراجعه کنید تا امکان دریافت وجه نقد خود را داشته باشید. البته استفاده از اپلیکیشن تاپ در جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی به شما کمک میکند.
آیا امکان استعلام و پرداخت خلافی موتور در تاپ وجود دارد؟
در اپلیکیشن تاپ علاوهبر اینکه افراد میتوانند استعلام و پرداخت خلافی خودرو را انجام دهند، امکان دسترسی به چنین خدماتی را برای موتورسیکلت نیز دارند.
مزایای استفاده از پرداخت آنلاین عوارض آزادراه
پرداخت عوارض بزرگراهی بهصورت آنلاین مزایای مختلفی برای شما بهدنبال دارد که مهمترین موارد، مربوط به صرفهجویی در زمان و جلوگیری از شلوغی در مقابل باجهها میشود. در کنار پرداخت عوارضی معمولا استعلام خلافی نیز بهصورت اینترنتی برای دارندگان وسایل نقلیه امکانپذیر است.
نظر شما