به گزارش بازار، مصطفی رجبی مشهدی افزود: بر اساس ماده ۴ قانون مانعزدایی صنعت برق، صنایع انرژیبر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلفند ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و یکهزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند.
وی ادامه داد: در صورت عدم احداث، تامین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرحهای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار میگیرد.
مدیرعامل توانیر خاطرنشانکرد: وزارت نیرو مکلف است از تامین برق این صنایع، پشتیبانی و برق تولیدی مازاد آنها را منتقل کند. برق مازاد نیروگاههای فوق در بورس انرژی و یا بهصورت قرارداد دوجانبه قابلفروش است.
رجبی مشهدی گفت: وزارت نفت مکلف است با هماهنگی وزارت نیرو سوخت مورد نیاز نیروگاههای مذکور را تامین کند.
وی ادامهداد: با استناد به این قانون و توافقنامهای که میان وزارت صمت و نیرو منعقد شد، تاکنون تقاضا برای احداث ۱۷ هزار مگاوات توسط صنایع به وزارت نیرو ارائه شده است و نزدیک به یکهزار و ۴۰۰ مگاوات نیروگاه احداث شده و به شبکه برق متصل شده است.
مدیرعامل توانیر درباره عملکرد نیروگاههای بخش خصوصی، افزود: نیروگاههای خصوصی همواره در کنار سایر بخشهای این صنعت به تولید برق پرداختهاند.
رجبی مشهدی خاطرنشانکرد: عرضه برق توسط بخش خصوصی بر اساس روال معمول در حال انجام است و کاهشی در این خصوص وجود نداشته است، ضمن آنکه در سال گذشته با تغییرات رخداده نرخها برای بخش خصوصی جذابتر شده و حتی بخش عمدهای از بدهیهای صنعت برق به بخش خصوصی نیز از محل اسناد خزانه پرداخت شده است.
نظر شما