۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۲
حباب ۱۰ درصدی قیمت آهن

حباب ۱۰ درصدی قیمت آهن

در حال حاضر، نرخ ارز نیمایی حدود ۴۰ هزار تومان و نرخ ارز آزاد ۶۱ هزار تومان است. این اختلاف ۶۰ درصدی، انگیزه صادرات را به شدت کاهش داده است.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، روز گذشته، ۱۵ اسفند ۱۴۰۲، دلار برای اولین بار در تاریخ خود از مرز ۶۰ هزار تومان عبور کرد و به قیمت ۶۱ هزار تومان رسید. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که طی یک سال گذشته، دولت با تمام توان و با اتکا به سیاست‌هایی نظیر افزایش نرخ بهره و سهمیه‌بندی ارز، سعی در کنترل نرخ ارز داشته است.

در حال حاضر، نرخ ارز نیمایی حدود ۴۰ هزار تومان و نرخ ارز آزاد ۶۱ هزار تومان است. این اختلاف ۶۰ درصدی، انگیزه صادرات را به شدت کاهش داده است. سیاست‌هایی نظیر افزایش نرخ بهره ۳۰% و سهمیه‌بندی ارز، نه تنها به کنترل بازار ارز کمک نکرده، بلکه با تشدید ناترازی بانک‌ها و کاهش صادرات، به التهاب بیشتر بازار دامن زده و به تداوم روند افزایشی قیمت روز آهن آلات منجر شده است.

بازار آهن در روز گذشته شاهد نوسانات قیمتی در مقاطع مختلف بود. میلگرد در اکثر کارخانه‌ها با افزایش ۱۰۰ تا ۷۰۰ تومانی به ازای هر کیلوگرم روبه‌رو شد، اما برخی کارخانه‌ها تغییری در نرخ میلگرد اعمال نکردند.

قیمت میلگرد از اواخر ماه آبان تا کنون حدود ۴.۵۰۰ تومان افزایش داشته است. قیمت میلگرد میانه ۲۷.۳۰۰ تومان، قیمت میلگرد راد همدان ۲۸.۱۹۵ تومان و قیمت میلگرد نیشابور هم ۲۷.۰۱۰ تومان اعلام شد.

براساس مؤلفه‌های بنیادینی همچون نرخ ارز دولتی و نرخ جهانی فولاد قیمت میلگرد دارای حباب ۲ هزار تومانی است. گفتنی است روز گذشته کف قیمت میلگرد آجدار حدود ۲۷.۰۰۰ تومان برآورد شد.

قیمت روز تیرآهن نیز در اکثر کارخانه‌ها ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در هر شاخه افزایش قیمت را تجربه کرد. قیمت تیرآهن اصفهان در هر کیلو بین ۳۰ تا ۳۷ هزار تومان شنیده شد.

قیمت نبشی و ناودانی در اکثر کارخانه‌ها ثابت بود، اما قیمت نبشی ناب تبریز و ظهوریان ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان افزایش داشت.

ثبات قیمت ورق سیاه (st۳۷ و st۵۲) در اکثر کارخانه‌ها مشهود بود، اما قیمت ورق فولاد مبارکه در برخی ضخامت‌ها افزایش ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومانی را اعمال کرد. کمبود عرضه و افزایش تقاضا برای ورق گرم در بورس کالا به افزایش قابل توجه قیمت ورق کلاف گرم منجر شده است به طوری که هر کیلو از این محصول تا ۵۱ هزار تومان معامله شد. قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق روغنی و قیمت ورق استیل نیز ۵۰۰ تومان در هر کیلوگرم افزایش داشتند.

قیمت قوطی، قیمت پروفیل سبک، قیمت پروفیل در و پنجره و انواع پروفیل‌ها در اکثر کارخانه‌ها ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان در هر کیلوگرم گران شد، اما قیمت پروفیل پایا اصفهان ثابت اعلام شد. قیمت لوله داربست، قیمت لوله مبلی، قیمت لوله گاز و انواع لوله‌ها نیز در اکثر کارخانه‌های تولیدکننده ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان در هر کیلوگرم افزایش قیمت را تجربه کردند.

بر اساس نظر کارشناسان و مؤلفه‌های بنیادین بازار، قیمت آهن در حال حاضر حدود ۱۰ درصد حباب دارد. نرخ ارز نیمایی ۴۰ هزار تومان و نرخ دلار فولاد در بازار ۴۶.۵ تا ۴۷ هزار تومان است. این در حالی است که دولت خواهان تثبیت نرخ ارز در بازار فولاد به قیمت ۴۰ هزار تومان است اما در عین حال با با دلار بالای ۵۷ هزار تومان فعالیت می‌کند.

وجود چند نرخ ارز در بازار به هم ریختگی بازارها در اواخر سال را به دنبال داشته است؛ مضاف بر این کمبود انرژی، هجوم تقاضای سرمایه‌ای در دو ماه گذشته، بدقولی و تاخیر در بارگیری کارخانجات به دلیل شرایط فصلی و تقاضای بالا به نفع کارخانجات خصوصی تمام شد اما تداوم این روند قابل پیش‌بینی نیست.

از جمله چالش‌هایی که بازار آهن در سال آینده با آن مواجه خواهد بود، دلار چندنرخی است؛ عدم پایداری نرخ ارز، افزایش اختلاف قیمت بین سقف و کف نرخ ارز، مصوبه الزام بازگرداندن صد درصدی دلار حاصل از صادرات به نرخ نیمایی امکان پیش‌بینی قیمت روز آهن آلات را در سال آینده را دشوار کرده است.

از یک طرف، مصوبه جدید ارزی می‌تواند به کاهش قیمت فولاد در بازار داخلی کمک کند. اما از طرف دیگر، چند نرخی بودن ارز و افزایش تقاضا در فصل بهار، می‌تواند منجر به افزایش قیمت‌ها شود، به طور کلی به نظر می‌رسد سال آینده که قیمت‌ها در نوسان خواهد بود و این امر به عوامل مختلفی از جمله نرخ ارز، سیاست‌های دولت و شرایط اقتصادی کشور بستگی خواهد داشت.

کد خبر: ۲۷۷٬۰۲۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha