به گزارش بازار، «آرتور لفر» اقتصاددان هشدار داد که جهان در حال نظاره به بحران بدهی است که ۱۰ سال آینده را در برمیگیرد و پایان خوبی نخواهد داشت. بدهی جهانی در سپتامبر گذشته به رکورد ۳۰۷/۴ تریلیون دلار رسید.
شبکه CNBC آمریکا نوشت: کشورهای پردرآمد و بازارهای نوظهور هر دو شاهد افزایش قابل توجهی در انبوه بدهیهای خود بودهاند که نسبت به یک دهه قبل ۱۰۰ تریلیون دلار افزایش یافته است.
«آرتور لفر» به CNBC گفت: من پیشبینی میکنم که ۱۰ سال آینده دهه بدهی خواهد بود. بدهی در سطح جهانی رو به وخامت است و پایان خوبی نخواهد داشت.
تخمین زده میشود که حدود ۱۰۰ کشور برای پرداخت بدهی مجبور خواهند شد که هزینه زیرساختهای اجتماعی ضروری خود نظیر بهداشت، آموزش و حمایت اجتماعی را کاهش دهند. لفر گفت: «انتظار دارم برخی از کشورهای بزرگتر که به مشکلات بدهی خود رسیدگی نمیکنند، با مرگ مالی آهسته از بین بروند.» این اقتصاددان در ادامه به CNBC گفت: احتمال دارد برخی از اقتصادهای نوظهور به کلی ورشکست شوند.
بازارهایی نظیر آمریکا، انگلیس، ژاپن و فرانسه مسئول بیش از ۸۰% از انباشت بدهی نیمه اول سال گذشته بودند.
این اقتصاددان در ادامه مصاحبه خود با CNBC هشدار داد که بازپرداخت بدهیها با ادامه روند پیری جمعیت در کشورهای توسعه یافته و کمیاب شدن کارگران مشکلتر خواهد شد. این اقتصاددادن در آخر گفت که دو راه برای حل معضل بدهی وجود دارد: افزایش مالیات یا رشد اقتصاد سریعتر از انباشت بدهی.
نظر شما