به گزارش بازار، پایگاه شبکه المیادین نوشت: بعد از عملیات طوفان الاقصی و ورود حزبالله به خط تقابل با رژیم اشغالگر صهیونیستی، جبهه شمالی فلسطین اشغالی در بخش اقتصادی متحمل خسارات فراوانی شد.
سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله در نخستین سخنرانی خود بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی اعلام کرد که مقاومت اسلامی لبنان از ۸ اکتبر وارد این نبرد شد و به شکل اساسی جبهه شمالی اراضی اشغالی را تحت تأثیر قرار داده است.
در زمینه اوضاع نابسامان شهرکهای شمالی فلسطین اشغالی نیز روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که ۲۳۰ هزار شهرک نشین اسراییلی در منطقه شمالی آواره شدهاند.
رسانههای صهیونیستی نیز از ترس و وحشت حاکم بر شهرکهای شمالی خبر داده و اعلام کردند که این شهرکها خالی از سکنه و تبدیل به شهر ارواح شدهاند.
طبیعتاً با تخلیه شهرکها و تعطیلی کسب و کار، اقتصاد نیز در زمینههای مختلف آن دچار خسارتهای سنگین میشود و این همان چیزی است که «تومر فضلون» کارشناس اقتصادی در دانشگاه تلآویو به آن اشاره کرده و میگوید: تنش در منطقه شمالی بر اقتصاد این منطقه در طولانی مدت تأثیر زیادی خواهد گذاشت.
وزارت کشاورزی رژیم صهیونیستی اخیراً اعلام کرد که مزارع شمالی اسراییل (فلسطین اشغالی) بیشترین میزان تولیدات غذایی اسراییلیها را تأمین میکنند؛ به طوری که ۷۰ درصد از مرغهای تخمگذار در مناطق الجلیل و جولان هستند و ۴۰ درصد از میوههای شبه استوایی نیز در مزارع شمالی کشت میشوند و این در حالی است که اکنون بخش زیادی از آنها تخلیه شده و نمیتوانند فعالیت کنند.
روزنامه عبری زبان اقتصادی گلوبس نیز در گزارشی در این راستا تاکید کرد که نیمی از تولیدات اسراییل وابسته به مزارع شمالی است که در ۵ کیلومتری مرزهای لبنان قرار دارند.
از طرف دیگر روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت با اشاره به خسارتهای هنگفت بخش کشاورزی این رژیم در نتیجه تداوم جنگ با حزبالله اعلام کرد که ترس از حملات حزبالله خسارتهای مالی زیادی به بخش کشاورزی در منطقه شمالی وارد کرده و مزارع این منطقه قادر به فعالیت نیستند. میزان خسارت اقتصادی در این بخش بیش از ۱۳۱ میلیون دلار ارزیابی میشود.
بر اساس این گزارش، همچنین کشاورزان در شمال میگویند که نمیتوانند به مزارع خود در نزدیکی مرزها بروند و دچار خسارت دوجانبه شدهاند؛ به طوری که اکنون قادر نیستند عملیات برداشت میوههای سیب و آووکادو و کیوی و … را انجام دهند و از سوی دیگر قادر به پرورش محصول برای فصل بعد نمیباشند. این در حالی است که نهادهای مربوطه اسراییلی هنوز طرحی برای جبران خسارت کشاورزان ارائه ندادهاند.
«دوبی آمیتای» رییس انجمن کشاورزان رژیم اشغالگر در این زمینه گفت، در هر منطقهای که در تیررس طرف لبنانی باشد نمیتوان زراعت کرد و ارزیابی خسارتها در این زمینه بسیار دشوار است. ما اکنون نمیتوانیم به صفر تا ۲ کیلومتری حصار مرزی نزدیک شویم و همچنین نمیتوانیم درختها را برای فصل جدید آماده کنیم. سیبها روی درختها مانده و پوسیده شدهاند و امکان پرورش دوباره آنها وجود ندارد.
از سوی دیگر رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که کارخانه «بری هگلیل» مخصوص میوههای منطقه الجلیل در شهرک «حتسور هاگیلیت» مجبور شده بعد از تعطیلی یکی از خطوط تولید خود، نیمی از کارکنانش را اخراج کند.
روزنامه «مارکر» رژیم صهیونیستی در گزارشی درباره آسیبهای بخش صنعت این رژیم در جبهه شمالی بعد از جنگ با حزبالله به نقل از «ران تامر» رییس اتحادیه کشاورزان اسراییلی اعلام کرد که صدها تن از صاحبان کارخانههای بزرگ در الجلیل خواستار حمایت و نیز تحکیم ساختمانهای خود هستند تا کارگران بتوانند به سرکار برگردند. کارخانههای شمال و الجلیل اعلی عادت به این وضعیت ندارند و بسیاری از آنها در مناطق غیر حفاظت شده قرار دارند و در تیررس موشکهای حزبالله هستند.
وزارت اقتصاد رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که ۸۵ کارخانه بزرگ در شمال و الجلیل اعلی تولیدات خود را تا ۷۰ درصد کاهش دادهاند و این به خاطر کمبود نیروی کار و ترسیدن از حضور در منطقه شمالی در سایه حملات حزبالله است. دهها کارخانه کوچک نیز در نزدیکی مرزها تعطیل شدهاند و جادهها و محورهای اصلی منتهی به این کارخانهها از ترس موشکهای حزبالله تعطیل است. طبق بیانیه این وزارتخانه از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون نزدیک به ۱۵ هزار واحد تجاری و کارخانه در شمال و جنوب فلسطین اشغالی تعطیل شده است.
اما مشکل برای صهیونیستها زمانی بیشتر میشود که هیچ چشماندازی درباره بازدارندگی ارتش اسراییل در جبهه شمالی وجود ندارد. از طرف دیگر مقاومت لبنان نیز همچنان به عملیاتهای خود ادامه داده و قصد ندارد هیچ گونه تضمین امنیتی به صهیونیستها بدهد.
این وضعیت موجب شده تا درصد بالایی از شهرکنشینان ساکن منطقه شمالی فلسطین اشغالی هرگونه بازگشت به این شهرکها را رد کنند. به این ترتیب هرگونه شرطبندی روی توسعه و رشد صنعت در مناطق مرزی فلسطین اشغالی حتی در دوره بعد از جنگ هم با شکست مواجه میشود.
نظر شما