به گزارش بازار، علی محبی در مراسم بزرگداشت روز ملی پژوهش در آموزش و پرورش اظهار کرد: ۱۰ مسئله اساسی آموزش و پرورش را شناسایی کردیم و تلاش میکنیم اقدامات لازم برای حل مسائل انجام شود.
محبی با بیان اینکه تدوین نقشه راه سند تحول بنیادین و آسیبشناسی طرح رتبهبندی معلمان از دیگر اقدامات پژوهشگاه مطالعات است، افزود: مرحله استقرار رتبهبندی معلمان انجام شد و مرحله بعد مرحله ارتقاء است، آییننامه مرحله ارتقای رتبهبندی معلمان را با سه پژوهش تدوین کردیم و این آییننامه با ۱۰ چرخش اصلاحی تدوین شده و رضایتمندی معلمان و ارتقای نظام تعلیم و تربیت به صورت همزمان لحاظ شده است.
وی افزود: بازطراحی ساختار آموزش و پرورش ضروری است چون ساختار آموزش و پرورش ایران شبیه هیچ کشوری در دنیا نیست، از یک جهت منحصر به فرد هستیم اما از جهت دیگر ساختار آموزش و پرورش ایران منجر به عدم انسجام، موازی کاری، گستردگی و عدم پاسخگویی شده است، بسیاری از مشکلات به دلیل ناهماهنگی ساختاری است.
رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه، ساختار آموزش و پرورش باید بازطراحی شود، گفت: در برخی کشورها وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت فرهنگ، وزارت ورزش و بخش آموزش وزارت بهداشت همگی ذیل یک وزارتخانه تحت عنوان وزارت آموزش و فرهنگ تعریف میشود.
محبی تحقق سرانه پژوهشی برای معلمان و دانشآموزان، استقرار مدیریت یک پارچه و نه جزیرهای امور پژوهشی و ارتقا ساختار و جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش را از جمله درخواستهای پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش است، بیان کرد: فرهنگیان میتوانند برای انجام پروژههای پژوهش محور با پژوهشگاه همکاری کنند.
وی عنوان کرد: تدوین الگو مدرسه تراز در سند تحول بنیادین توسط پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش انجام شده است، این الگو به این میپردازد که مدرسه چه ابعاد، شاخص و استانداردی دارد.
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با تأکید بر ضرورت راهاندازی سنجش ملی کیفیت یادگیری گفت: بررسی تطبیقی تنوع مدارس را در دستور کار داریم، بیش از ۲۰ نوع مدرسه داریم و معلوم نیست چقدر این تنوع مدارس درست و با عدالت آموزشی سازگار است؟
نظر شما