به گزارش بازار به نقل از اسپوتنیک، آژانس بین المللی انرژی (IEA) اعلام داشت: میانگین قیمت بنزین در سال ۲۰۱۹ را در مقایسه با سال گذشته ۲ درصد کاهش پیدا کرده و به ۹۱.۹ دلار در لیتر رسیده است.
به گفته کارشناسان، سال گذشته امکان خرید ارزانترین بنزین در ایران فقط با ۰.۲۴ دلار در هر لیتر بود. گرانترین بنزین، بیش از هشت برابر گرانتر از ایران به ازای ۱.۹۷ دلار در هر لیتر در هنگ کنگ بود.
آژانس بین المللی انرژی می نویسد: عوامل زیادی وجود دارد که این تفاوت را توضیح می دهد، اما جالب است که توجه داشته باشید که ایران صادرکننده نفت است و هنگ کنگ یک وارد کننده است که در آن تقاضا و مالیات زیاد است.
این آژانس تأکید می کند که سیاست های دولت (مالیات بالا، یارانه های بزرگ) به شدت بر هزینه بنزین در یک کشور تأثیر می گذارد.
بنابراین گرانترین بنزین که عمدتا در نقشه جهان قرار دارد، در بازار اروپا متمرکز شده است، جایی که مؤلفه مالیاتی زیاد است. اما بنزین ارزان در کشورهایی که بازار سوخت توسط دولت یارانه می گیرد می توان یافت.
در مورد روسیه، قیمت بنزین در این کشور به طور متوسط ۰.۷ دلار در هر لیتر بوده است.
طبق این اطلاعات آژانس بین المللی انرژی، این شاخص نزدیک به پایین است، اما به طور کلی تقریباً در وسط محدوده قیمت کلی قرار دارد. برای مقایسه، در ایالات متحده، بزرگترین کشور تولیدکننده نفت، قیمت آن ۰.۷۹ دلار به ازای هر لیتر بود و در مجمع سه تولید کننده بزرگ طلای سیاه جهان در عربستان سعودی، بنزین به ازای هر لیتر ۰.۵۶ دلار بود؛ هرچند که برای نوآوری در سیستم مالیاتی در اینجا شروع به تغییر می کند.
طبق آژانس بین المللی انرژی، قیمت بنزین در الجزایر (۰.۳۳ دلار در لیتر)، ترکمنستان (۰.۴۳)، قزاقستان (۰.۴۴)، اندونزی (۰.۴۵)، ازبکستان و نیجریه (۰.۴۷)، مصر (۰.۴۹)، مالزی (۰.۵)، عمان (۰.۵۶)، امارات متحده عربی (۰.۵۸)، ونزوئلا (۰.۶) بوده است.
یکی از گرانترین بنزین های در بازار جهانی در هلند (۱.۸۴ دلار)، نروژ (۱.۷۸)، یونان (۱.۷۷)، ایتالیا (۱.۷۶)، فنلاند (۱.۷۱)، سوئد و پرتغال (۱.۶۷)، ایسلند (۱.۶۳) می باشد.
به طور کلی، آژانس بین المللی انرژی تخمین زده است که قیمت نفت در سال ۲۰۱۹ با ۱۱ درصد کاهش به ۴۰ دلار در هر لیتر و قیمت سوخت دیزل تغییر چندانی نکرده و بالغ بر ۱.۰۲ دلار برای هر لیتر بوده است.
نظر شما