بازار؛ گروه آب و انرژی: ناترازی گاز فعالیت بسیاری از واحدهای صنعتی را با چالش مواجه کرده است. همین مساله باعث شده که مسئولین کشور بیشتر از هر زمانی روی تولید محصولات با ارزش افزوده بالا تمرکز کنند طوری که مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت بارها و بارها ایجاد زنجیره ارزش را مورد تاکید قرار داده است. چرا که به گفته او، تحریم محصولات با ارزش افزوده بیشتر سخت تر بوده و می توان با تکیه بر آن درآمد بیشتری را نصیب کشور کرد. محصولات پلیمری را یکی از محصولات با ارزش افزوده در صنعت پتروشیمی می توان دانست که اتفاقا در سال های آینده از بازار خوبی هم برخوردار است.
پیش بینی می شود که ارزش جهانی بازار پلیمرها به ۷۵۰ میلیارد دلار آمریکا برسد. این در حالی است که ارزش این بازار در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
این رشد در شرایطی صورت می گیرد که به گفته سعید اسماعیلی کارشناس صنعت پتروشیمی ظرفیت تولید محصولات پلیمری باید در سال ۱۴۰۶، به ۱۹.۸ میلیون تن در سال برسد؛ حال آنکه که درحال حاضر ظرفیت اسمی تولید محصولات پلیمری ایران ۸.۸ میلیون تن در سال است.
به گفته او، هم اکنون میزان تولید واقعی محصولات پلیمری در جهان بالغ بر ۳۹۰ میلیون تن و در خاورمیانه ۳۶ میلیون تن است.
سعید اسماعیلی کارشناس صنعت پتروشیمی که در نشستی خبری سخن می گفت، با بیان اینکه برنامهریزی های صنعت پتروشیمی کشور بر مبنای توسعه جایگاه پلیمرها در صنعت پتروشیمی ایران است، اظهار داشت: پلیمرها یکی از پرمصرف ترین محصولات شیمیایی در همه زیر بخش های پزشکی، فضایی، بسته بندی، خودرو سازی، ساخت و ساز و لوازم الکتریکی است و به همین دلیل بازار جهانی پلیمر بسیار پر رونق است.
درحال حاضر ظرفیت اسمی تولید محصولات پلیمری ایران ۸.۸ میلیون تن در سال است. حال آنکه ظرفیت تولید محصولات پلیمری در جهان بالغ بر ۴۹۰ میلیون تن و در خاورمیانه ۴۲ میلیون تن است
اسماعیلی با بیان اینکه «درحال حاضر ظرفیت اسمی تولید محصولات پلیمری ایران ۸.۸ میلیون تن در سال است»، گفت: ظرفیت اسمی ۸.۸ میلیون تنی تولید محصولات پلیمری در ایران در شرایطی است که ظرفیت تولید محصولات پلیمری در جهان بالغ بر ۴۹۰ میلیون تن و ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه ۴۲ میلیون تن است.
به گفته او، ایران سهمی ۱.۸ درصدی از ظرفیت تولید محصولات پلیمری جهان و سهمی ۲۱درصدی از ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه دارد.
مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول تصریح کرد: میزان تولید واقعی محصولات پلیمری در جهان بالغ بر ۳۹۰ میلیون تن و در خاورمیانه ۳۶ میلیون تن است که سهم تولید عملی محصولات پلیمری در ایران با ۸.۱ میلیون تن از مجموع ظرفیت اسمی ۸.۸ میلیون تنی، از تولید عملی محصولات پلیمری جهان و خاورمیانه به ترتیب ۲ و ۲۳ درصد است.
اسماعیلی با بیان اینکه «برنامهریزیهای صنعت پتروشیمی کشور بر مبنای توسعه جایگاه پلیمرها در صنعت پتروشیمی ایران است»، گفت: درحال حاضر ۳۰ مجتمع تولیدی پلیمری در کشور داریم و ۳۱ طرح پلیمری در حال ساخت وجود دارد که یکی از این واحدها، پلنت جدید ۳۰۰ هزار تنی در دست ساخت آریاساسول است.
وی افزود: شرکت پلیمر آریاساسول با ظرفیت اسمی تولید ۷۵۰ هزار تن در سال پلی اتیلن سبک و سنگین، از بزرگترین مجتمع های تولید محصولات پلیمری در ایران و خاورمیانه است.
رشد ۳ درصدی تولید آریاساسول
اسماعیلی در پاسخ به بازار در خصوص ظرفیت تولید پتروشیمی آریاساسول اذعان داشت: این شرکت در طی ماه شهریور ۱۶۸ هزار تن انواع محصولات تولید کرده که نسبت به شهریور ۱۴۰۱ دارای ۹ درصد رشد بوده است، تولید تجمیعی نیمه اول سال ۱۴۰۲ معادل ۱، ۰۱۴ هزار تن بوده است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته دارای ۳ درصد رشد بوده است.
وی ادامه داد: مقدار تولید نیمه اول سال ۱۴۰۲ در هیچ یک از ادوار گذشته شرکت سابقه نداشته و این نخستین باری است که آریاساسول توانست در شش ماهه اول سال به این میزان تولید دست یابد.
مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول خاطرنشان کرد: در بخش تولید اتیلن در دوره شش ماهه، آریاساسول موفق به تولید ۵۶۸ هزار و ۱۵۰ تن شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش چشمگیر ۳۱ هزار و ۶۰۸ تنی را نشان میدهد؛ تولید شش ماهه C۳+ نیز رشدی ۵ هزار و ۶۴۳ تنی در شش ماهه نسبت به مدت مشابه قبل از آن نشان میدهد؛ همچنین در بخش پلیاتیلن سنگین، تولید این محصول بالغ بر ۲۰۲ هزار و ۱۳۷ تن رسید و تولید شش ماهه پلی اتیلن سبک نیز به ۱۸۷ هزار و ۴۴۰ تن رسید.
اسماعیلی با بیان اینکه «فروش شش ماهه شرکت در سال ۱۴۰۲ معادل ۶۱۳ هزار تن بود که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۱ دارای ۵ درصد رشد بوده است»، گفت: مقدار فروش شرکت در آخرین ماه تابستان ۱۴۰۲ نیز خود یک رکورد طلایی بهشمار میرود و آریاساسول به مقدار ۱۰۷ هزار تن فروش داشت که نسبت به شهریور ماه سال گذشته ۹ درصد و نسبت به ماه گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.
وی افزود: همانند تولید، مقدار فروش در نیمه اول سال ۱۴۰۲ نسبت به همه سالهای گذشته بالاتر بوده و این دستاورد بزرگ در بخش تولید، فروش و مدیریت خطوط لوله نتیجه و مرهون کار تیمی در تمامی ارکان سازمان است.
مدیر مجتمع شرکت پلیمر آریا ساسول تصریح کرد: مبلغ عالی فروش شرکت پلیمر آریاساسول در طی ماه شهریور ۲۸ هزار میلیارد ریال بود و مبلغ فروش شهریور شرکت نسبت به شهریور سال ۱۴۰۱ با ۲۴ درصد و نسبت به ماه گذشته با ۲۳ درصد رشد همراه است.
وی ادامه داد: مبلغ فروش تجمعی نیمه اول سال ۱۴۰۲ آریاساسول معادل ۱۶۵ هزار میلیارد ریال بود که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۱ افزایش ۱۱ درصدی داشت؛ همچنین مبلغ فروش تجمعی نیمه اول سال ۱۴۰۲ بالاترین مبلغ فروش طی سالهای فعالیت شرکت بوده است.
نظر شما