۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
سیب زمینی ارزان و بازار اشباع است| ارزش ۱۱۲میلیارد دلاری بازار جهانی سیب زمینی تا پایان ۲۰۲۳
بازار گزارش می دهد

سیب زمینی ارزان و بازار اشباع است| ارزش ۱۱۲میلیارد دلاری بازار جهانی سیب زمینی تا پایان ۲۰۲۳

در حالیکه امسال ارزش بازار جهانی سیب زمینی تازه ۱۱۲میلیارد دلار برآورد شده، سخنگوی انجمن سیب زمینی کاران کشور تولید را مطلوب می داند می گوید: این روزها محصول سیب زمینی در کشور ارزان و بازار اشباع است.

بازار؛ گروه کشاورزی: سیب زمینی پس از برنج و گندم از نظر مصرف انسانی سومین محصول غذایی مهم جهان است و در حالی که بیش از ۴۰۰۰ نوع سیب زمینی خوراکی وجود دارد اغلب این گونه ها در آمریکای جنوبی یافت می شود. با این حال بازار جهانی سیب زمینی پویا است و بر اساس آمار سازمان فائو، کشورهای «چین، هند، اوکراین، ایالات متحده، روسیه، آلمان، بنگلادش، فرانسه، لهستان و مصر» در واقع اصلی ترین تولید کننده های محصول سیب زمینی محسوب می شود.

پیش بینی ارزش ۱۳۳ میلیارد دلاری بازار جهانی سیب زمینی تا ۵ سال آینده

از سوی دیگر بر اساس این داده ها، در مدت نامبرده نیز کشورهای «فرانسه، هلند، آلمان، بلژیک، ایالات متحده، مصر، کانادا، پاکستان، چین و ایران» در جایگاه اول تا دهم صادرات سیب زمینی تازه قرار دارند. گفتنی است به گفته مسئولان مربوطه در ایران نیز سالانه تا ۵ میلیون تن سیب زمینی تولید می شود که غالبا مصرف داخلی است و در حال حاضر با گرم شدن هوا و نبود تقاضا، بخش جزئی از آن نیز راهی بازارهای اطراف می شود.

نیازی سخنگوی انجمن سیب زمینی کاران کشور: قیمت سیب زمینی ارزان و بازار اشباع است به نحوی که هر کیلوگرم سیب زمینی تازه سر زمین بین ۶ تا ۹ هزار تومان است و در بازارهای میادین تره بار نیز با توجه به کیفیت محصول با قیمتی بین ۱۱ تا ۱۳ هزار تومان عرضه می شود

از سوی دیگر بر اساس داده های Mordor Intelligence بازاری به ارزش ۱۱۱.۸۳ میلیارد دلار برای بازار جهانی سیب زمینی تا پایان سال ۲۰۲۳ تخمین زده می شود. همچنین انتظار می رود تا سال ۲۰۲۸ ارزش بازار به حدود ۱۳۳ میلیارد دلار برسد.

قیمت ۶ تا ۹ هزار تومانی سیب زمینی در مزرعه

محمد رحیم نیازی سخنگوی انجمن سیب زمینی کاران کشور نیز در خصوص شرایط فعلی تولید و بازار این محصول به خبرنگار بازار می گوید: قیمت فروش تولید کننده ارزان است به نحوی که الان قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی تازه سر زمین بین ۶ تا ۹ هزار تومان است و در بازارهای میادین میوه و تره بار نیز با توجه به کیفیت محصول با قیمتی بین ۱۱ هزار تومان تا ۱۳ هزار تومان عرضه می شود. البته این قیمت ها قائدتا برای تولید کننده قیمت خوبی نیست و می توان گفت قیمت ارزان و بازار اشباع است.

نیازی در خصوص شرایط صادراتی فعلی نیز اظهار داشت: صادرات انجام نمی شود البته صادرات سیب زمینی الان ممنوع نیست اما کشورهای اطراف خود این محصول را تولید می کنند و در فصل گرما نیز غالبا صادرات ما بسیار جزئی است.

وب سایت آماری تحلیلی Mordor Intelligence: مصرف جهانی سیب زمینی از سیب زمینی تازه به سمت محصولات غذایی با ارزش افزوده و فرآوری شده در حال تغییر است

بر اساس این گزارش، سیب زمینی محصول ارزشمندی است که برای اهداف مختلفی استفاده می شود و تنها به عنوان سبزی و صیفی برای پخت و پز نیست. به طوری که بر اساس داده های Mordor Intelligence کمتر از ۵۰ درصد سیب زمینی های کشت شده در سطح جهان به صورت تازه مصرف می شود و بقیه آن به محصولات مبتنی بر سیب زمینی و مواد غذایی تبدیل می شود، در برخی موارد به عنوان خوراک دام مصرف می شود و یا نشاسته آن برای صنعت مصرف می شود. به این ترتیب مصرف جهانی سیب زمینی از سیب زمینی تازه به سمت محصولات غذایی با ارزش افزوده و فرآوری شده در حال تغییر است.

صنایع تبدیلی کافی برای تولید محصولات مبتنی بر سیب زمینی داریم

نیازی در پاسخ به این سوال که چقدر تولید این محصول در کشور به سمت مصارف صنعتی و تولید محصولات غذایی با ارزش افزوده بالا پیش رفته است نیز می گوید: خوشبختانه در کشور صنایع تبدیلی به حد کافی داریم اما به نظر بنده به اندازه ظرفیت خود کار نمی کنند چون سیب زمینی صنعتی معمولا برای کارخانه ها است و در برخی فصل ها به حد کافی موجود نیست.

وی ادامه داد: در فصل پاییز که سیب زمینی صنعتی بیشتر است تولید و تبدیل آن به محصولات غذایی بیشتر است اما الان سیب زمینی هایی که هست بیشتر مصرف تازه خوری دارد و در صنعت کمتر مصرف می شود. به عبارت دیگر در مناطق گرمسیر مثل جیرفت، گرگان، اصفهان و همچنین بهار همدان که سیب زمینی تابستانه می آید کمتر رغبت می کنند به سیب زمینی های صنعتی چون دوره رشد سیب زمینی های صنعتی معمولا طولانی است و بالای ۱۱۰ روز است. لذا در مناطق گرمسیر این طولانی بودن زمان موجب آسیب دیدن محصول می شود. به همین دلیل مصرف تازه خوری غالبا بیش از مصارف صنعتی است در حالی که صنایع تبدیلی و تکمیلی کافی داریم.

کد خبر: ۲۳۷٬۱۴۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha