۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳
نزدیک ۵۰ هزار نفر متقاضی نمایندگی مجلس

نزدیک ۵۰ هزار نفر متقاضی نمایندگی مجلس

سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور از پیش ثبت‌نام بیش از ۴۸ هزار نفر برای داوطلبی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گزارش بازار، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور پس از پایان مهلت پیش ثبت‌نام داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در نشست خبری، گفت: در روز هفتم پیش ثبت‌نام، ۱۳ هزار و دویست و سی و چهار نفر ثبت‌نام کردند و در مجموع هفت روز پیش ثبت‌نام، ۴۸ هزار و ۸۴۷ متقاضی موفق به پیش ثبت‌نام شدند.

وی افزود: ثبت‌نام نهایی داوطلبان ۲۷ مهر لغایت ۳ آبان است که به صورت الکترونیکی خواهد بود و حسب مورد، امکان مراجعه حضوری هم وجود دارد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: براساس قانون باید همه اطلاعات بارگزاری شده را به شش دستگاه ثبت احوال، فراجا، دادستانی، وزارت امور خارجه، سازمان امور استخدامی و ۴ دستگاهی که متولی آموزش در کشور هستند که عبارتند از وزارت علوم، بهداشت، دانشگاه آزاد و حوزه‌های علمیه ارسال شود. برای صحت‌سنجی مدارک هویتی اطلاعات متقاضیان به این دستگاه‌ها ارسال می‌شود که آن‌ها نیز به مدت یک ماه فرصت دارند تا پاسخ‌شان را مبنی بر تأیید و عدم تأیید به ستاد انتخابات وزارت کشور ارسال کنند.

اسلامی اضافه کرد: از طرفی نواقص پرونده‌ها به صورت پیامکی برای متقاضی ارسال می‌شود و پرونده‌ها بدون نقص برای شش دستگاهی که نام برده شد ارسال می‌شود، پس از دریافت پاسخ‌ها از شش دستگاه، کد رهگیری برای متقاضیانی که مدارکشان مورد تأیید است، ارسال می‌شود.

وی افزود: زمانی که متقاضیان شناسه رهگیری را در یافت کردند، می‌توانند از ۲۷ مهر ماه اقدامات لازم برای ثبت‌نام اصلی را انجام دهند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره اعتراض به نتیجه بررسی پیش ثبت‌نام انتخابات گفت: به عنوان مثال اگر مدرک تحصیلی مورد تأیید واقع نشد، حق اعتراض به متقاضی داده شده است و تا بیست و چهار ساعت قبل از شروع ثبت‌نام نهایی برای اعتراض زمان دارند.

اسلامی گفت: داوطلبان نمایندگی مجلس از خارج کشور توسط نامه رسمی وزارت خارجه به وزارت کشور معرفی می‌شوند و اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

وی درباره رکورد ترکیب جنسیتی در پیش ثبت‌نام انتخابان مجلس، تصریح کرد: بانوان ۱۴ درصد مجموع متقاضیان را شکل می‌دهند، یعنی ۲ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ افزایش داشته‌اند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور ادامه داد: ۷۰ درصد متقاضیان دارای کارشناسی ارشد هستند، ۱۶ درصد مدرک دکتری، ۱۱ درصد کارشناسی با سابقه ایثارگری و نمایندگی مجلس و ۳ درصد دارای مدرک حوزوی هستند، ۳۵ درصد متقاضیان نیز در بازه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال هستند، ۴۰ تا ۵۰ سال ۳۶ درصد، ۵۰ تا ۶۰ سال ۲۲ درصد و ۶۰ تا ۷۵ سال ۶ درصد ثبت‌نام‌کنندگان برای انتخابات مجلس را تشکیل می‌دهند. این آمار نشان می‌دهد جوانان سهم بیشتری از متقاضیان را تشکیل می‌دهند.

اسلامی اظهار کرد: ۵۱۱ نفر از پیش ثبت‌نام‌کنندگان، نمایندگان دوره‌های نهم، دهم و یازدهم هستند، بیش از هزار نفر از ثبت‌نام‌کنندگان براساس خوداظهاری نیز جزو نمایندگان ادوار هستند. ۲۴۵ تن از نمایندگان مجلس فعلی نیز تا ساعت ۱۴ امروز برای پیش ثبت‌نام اقدام کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: رتبه اول متقاضیان نسبت به کرسی‌های نمایندگی متعلق به البرز است که به ازای هر کرسی ۴۳۰ متقاضی ثبت‌نام کرده‌اند، در تهران به ازای هر کرسی ۲۸۲ متقاضی، استان قم به ازای هر کرسی ۲۵۴ متقاضی، استان خراسان رضوی به ازای هر کرسی ۱۷۹ متقاضی و استان یزد به ازای هر کرسی ۱۷۸ متقاضی پیش ثبت‌نام کرده‌اند، استان‌های قزوین، اصفهان، چهار محال و بختیاری، زنجان و ایلام نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پایان در مورد شاخص میزان استقبال زنان، گفت: استان البرز رتبه اول و استان تهران رتبه دوم و استان‌های قزوین، خراسان رضوی و خراسان شمالی در رده‌های بعدی قرار دارند. در استان البرز بیست درصد متقاضیان از بانوان و در استان تهران ۱۸ درصد متقاضیان از بانوان هستند، در استان قزوین ۱۷ درصد و در استان‌های خراسان رضوی و خراسان شمالی ۱۶ درصد ثبت‌نام‌کنندگان را بانوان شامل می‌شوند.

کد خبر: ۲۳۷٬۰۴۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha