حامد پناهی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: وقتی نرخ یک تن مس چیزی در حدود ۱۰هزار میلیارد دلار است و پیش بینی می شود تا سه سال آینده به ۲۰هزار دلار برسد، باید برای بهره برداری از این ظرفیتهای خدادادی بیشتر از اینها تلاش کنیم، تا به نتیجه برسیم.
کارشناس امور اقتصادی، گفت: به عنوان مثال معدن مس جانجا اکنون در مرحله احداث کارخانه قرار دارد و این بدان معنا است که در استفاده از ظرفیتها ضعیف عمل کرده ایم.
پناهی با اشاره به اینکه، ظرفیت ایجاد ده ها کارخانه فرآوری مس و فولاد در سیستان و بلوچستان وجود دارد، گفت: در حال حاضر صنعت فولاد ده ها میلیارد دلار ارزآوری نصیب کشور می کند که این رقم قابلیت افزایش چند برابری آنهم با ایجاد صنایع تبدیلی دارد.
پناهی با بیان اینکه، بازار فولاد مشتریان دائمی دارد، تصریح کرد: ایران رتبه برتر در صادرات فولاد دارد و گوی سبقت را از چین هم ربوده است.
کارشناس امور اقتصادی گفت: اگر مواد اولیه ساخت محصولات تکمیلی به صنایع پایین دستی داده شود به جای یک کارخانه ده ها کارخانه فولاد و مس در استان راه اندازی می شود.
پناهی افزود: صنایع تبدیلی راهکار مطلوبی برای ارز آوری بیشتر صنایع فولادی محسوب می شود، همچنین باید با احداث کارخانه های فرآوری به جای صادرات محصولات خام محصولاتی جدید صادر کنیم چرا که از طریق صنایع تکمیلی هم سود بیشتری عاید کشور می شود و هم نیروی کار بیشتری مشغول بکار می شوند.
نظر شما