به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، صفدر نیازی در حاشیه بازدید از منطقه کهیر شهرستان زرآباد در جنوب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در مجموع کل اراضی آبی کشور هشت میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است که جهت افزایش بهرهوری آب و مدیریت مصرف آن تاکنون دو میلیون و ۹۰۰ هکتار آن مجهز به سیستم آبیاری نوین شده است.
وی افزود: از مجموع سیستم آبیاری اجرا شده در کشور دو میلیون و ۶۰۰ هکتار آن توسط دولت و ۳۰۰ هزار هکتار دیگر توسط کشاورزان اجرا شده است.
معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد: برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری در این استان ها هیچ محدودیتی وجود ندارد به طوریکه این وزارتخانه نیز برای تشویق کشاورزان به این امر ۸۵ درصد هزینه اجرایی سامانه های آبیاری نوین را بصورت بلاعوض تامین و پرداخت می کند.
وی تصریح کرد: در تداوم اجرای سیستم آبیاری نوین امسال هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان موافقت نامه در کشور ابلاغ شده است که امیدواریم هزار میلیارد تومان آن محقق تا شاهد توسعه روز افزون این بخش باشیم.
معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی، اجرای طرح سیستم آبیاری نوین را یکی از اقدامات بسیار مهم برای مقابله با بحران کاهش منابع آبی کشور عنوان کرد و گفت: اجرای اقدامات از جمله تجهیز و نوسازی شبکههای آبرسانی و تامین آب و تکمیل شبکه آبیاری یک راهکار برای کاهش این بحران است.
نیازی از مهمترین وظایف معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۴۱ هزار رشته قنات در کشور وجود دارد که این معاونت مرمت و نوسازی آنها را در اولویت کاری خود قرار داده است بطوری که سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار صرف این مهم می شود.
وی با بیان اینکه در سالجاری ۴۳۰ میلیارد تومان موافقت نامه برای مرمت و بازسازی قنوات در کشور ابلاغ شده است، تصریح کرد: احیای قنات ها با هزینههای بسیار کم در مقابل راه های دیگر تامین آب بسیار اقتصادی است و ضمن پایداری هیچ گونه خسارتی به منابع آب زیر زمینی وارد نمی کند.
وی تاکید کرد:با توجه به اهمیت این سازه ها معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برای احیا و حفاظت از قنات ها با تخصیص اعتبارات به دنبال استفاده مناسب از این ظرفیت حوزه آب است تا کشاورزان و دامداران هزینه های کمتری را برای سرپا ماندن آن ها متقبل شوند.
نظر شما