به گزارش بازار، بر اساس گزارش قرارگاه خاتم الانبیا از میزان جزییات پیشرفت کار اتصال خط یک متروی تهران به شهر جدید پرند، این پروژه تا خرداد ماه امسال به پیشرفت ۸۵ درصدی رسیده است که در برخی ایستگاهها از جمله ایستگاه پرند با تکمیل ۹۹ درصدی قرار است در شهریور ماه امسال به بهره برداری برسد.
مسیر توسعه جنوبی خط یک متروی تهران بعد از ایستگاه شاهد در انتهای خط یک (ایستگاه ماقبل ایستگاه حرم مطهر) شروع شده و شامل ایستگاههای شهر آفتاب، فرودگاه امام خمینی شماره یک، فرودگاه امام خمینی شماره دو و پرند است.
ایستگاه شهر پرند در واقع آخرین ایستگاه در توسعه جنوبی خط یک است که هدف اصلی آن دسترسی و اتصال شهر جدید پرند به شبکه سراسری متروی تهران و ارائه سرویس حملو نقل به مسافرین شهر جدید پرند و مناطق اطراف با قیمت بسیار نازل است که به جز حملو نقل سریع، حذف اثرات زیست محیطی استفاده از سوخت فسیلی و صرفه جویی قابل ملاحظه در هزینه منابع ملی و وقت مسافرین را در پی دارد.
هم اکنون عملیات اجرایی قطعه سوم این پروژه در ایستگاه پرند با تکمیل اجرای عملیات معماری و تاسیسات الکتریکال و مکانیکال به پایان رسیده و با تکمیل ۹۹ درصدی آماده افتتاح در هفته دولت است.
توسعه جنوبی خط یک متروی تهران از ایستگاههای شاهد تا شهر جدید پرند، با هدف جابجایی بازدیدکنندگان نمایشگاه بینالمللی تهران، جابجایی مسافرین فرودگاه بینالمللی امام، جابجایی مسافرین شهرهای جدید پرند، اسلام شهر، رباط کریم و روستاهای مسیر به تهران و بالعکس را در بر میگیرد و با ظرفیت جابجایی ۱۳۰۲۰ آماده افتتاح است.
این خط از اتوبان تهران - قم بعد از عوارضی جنب ایستگاه مترو شهر آفتاب آغاز و تا شهر پرند ادامه دارد و با ۲۸۵ نیروی شاغل مستقیم هم اکنون مراحل پایانی کار را طی میکند.
طرح احداث متروی تهران- فرودگاه امام خمینی- پرند بر اساس مبادله موافقتنامه در تاریخ ۲۵ فروردین سال ۸۹ بین وزارت راه و شهرسازی و شرکت متروی تهران در حد فاصل ایستگاه شاهد، فرودگاه امام و شهر پرند به طول ۵۰ کیلومتر به منظور دسترسی و اتصال به شبکه متروی تهران و شهر جدید پرند شروع و از ابتدای سال ۹۱ اجرا شد. تمکیل و عملیات زیرسازی، روسازی، ساخت تقاطعها و ایستگاههای شهر افتاب فرودگاه و شهر پرند و هم چنین تامین و نصب تجهیزات به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بر اساس مناقصه تحویل و بعد از تحویل زمین تجهیز کارگاه، رفع معارض و ابلاغ نقشهه های اجرایی و ... در دستور کاری قرار گرفت.
علت عقب ماندن این پروژه از برنامنه پیشرفت درسنوات گذشته طولانی شدن روند واگذاری زمینهای شرکت عمران شهر جدید پرند و فرآیند تبدیل به نقدینگی لازم در پروژه پس از تست سرد بود که باعث افت محسوس عملیات اجرایی و انحراف از برنامه زمانبدی شد.
نظر شما