به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، محسن صادقی گفت: ما تا زمانی که سوخت یارانهای به مردم میدهیم، نمیتوانیم حمل و نقل عمومی کشور را گسترش دهیم.
وی افزود: اکثر کشورهای دنیا حاملهای انرژی را با قیمت واقعی به مردم میفروشند و از این طریق حمل و نقل عمومی را توسعه میدهند.
مدیرکل دفتر ارزیابیهای اقتصادی و مدیریت بهرهوری حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: در حال حاضر سیستمهای حمل و نقل عمومی در کلانشهرهای ایران فرسوده هستند، چرا که دولت در چند سال اخیر در این حوزه سرمایهگذاری نکرده است.
وی تاکید داشت: دولت ادعا میکند که در موضوع ارائه سوختهای یارانهای ضرر میکند.
محسن صادقی ادامه داد: قرار بود ۱۰ درصد از فروش گازوئیل با هدف گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی در اختیار سازمان راهداری قرار بگیرد، اما این موضوع هیچ وقت محقق نشد.
وی افزود: دولت باید از محل نرخهای واقعی سوخت سیستم حمل و نقل عمومی را توسعه دهد.
مدیرکل دفتر ارزیابیهای اقتصادی و مدیریت بهرهوری حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با بیان این که ما هر ساله بودجه بسیار کلانی را در حوزه راهسازی هزینه میکنیم، توضیح داد: برخی از راههایی که مورد توسعه قرار میگیرند، اصلا نیازی به بودجه یا توسعه ندارند و فقط بنابه فشارهای سیاسی توسعه پیدا میکنند.
وی تاکید داشت: ما باید در کنار توسعه سیستمهای حمل و نقل عمومی، برای خودروهای شخصی محدودیتهای متعددی را اعمال کنیم.
محسن صادقی با اشاره به این که سیاستگذاری ما در حوزه حمل و نقل عمومی درست نیست، اظهار داشت: در حال حاضر ما ۲۰۰ هزار کامیون فرسوده داریم و شرکتهای خودروسازی نمیتوانند این تعداد از خودرو را تامین کنند.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۳۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده در کلانشهرهای ایران فعالیت میکنند و خودروسازها نمیتوانند به این نیاز پاسخ دهند.
نظر شما