به گزارش بازار، فروزان زیادلو از مدیران سابق و کارشناس مناطق آزاد در مصاحبه با برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفت وگو در خصوص مأموریت و کارکرد اصلی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار کرد: هر پدیده و رویدادی دارای نقاط قوت و نقاط ضعف است و تمام تلاش ما باید در راستای توسعه نقاط قوت و رفع نقاط ضعف باشد و از نگاه صفر و صدی به موضوعات خودداری کنیم.کارکرد مناطق آزاد در اقتصاد ملی باید پررنگتر شود
وی افزود: ماده یکم از قانون تأسیس مناطق آزاد به ۱۰ مورد از اهداف اصلی اشاره کرده که ۶ مورد مربوط به نقش ملی مناطق آزاد است و ۴ مورد هم به نقش ناحیهای و محلی مناطق آزاد میپردازد.
زیادلو با بیان اینکه مناطق آزاد با اشتغالزایی و عمران محلی دارای اثرات مثبت اقتصادی خارجی و داخلی هستند گفت: ایجاد مراکز درمانی و بهداشتی و فرهنگی در مناطق آزاد موجب ارتقای سطح فیزیکی منطقه میشود.
کارشناس مناطق آزاد با تأکید بر اینکه کارکرد مناطق آزاد در حوزه اقتصاد ملی باید پررنگتر شود اظهار کرد: وجه ملی و وجه ناحیهای مناطق آزاد، اثرات متقابلی بر یکدیگر دارند و از هم مجزا نیستند و لذا باید بهموازات هم پیش بروند.
وی افزود: خدمات و اقدامات مثبتی در مناطق آزاد صورتگرفته است؛ اما این شاخصها در مقابل منابعی که صرف کردیم و انتظاراتی که از مناطق آزاد داشتیم کفایت نمیکند.
زیادلو در ادامه به دو کتاب «راز سرمایه» و «علل شکست مللها» اشاره و بیان کرد: نویسنده کتاب راز سرمایه، علت عقبماندگی ۱۰۰ کشور را بروکراسی عنوان کرده و کتاب علل شکست مللها نیز حکمرانی نامطلوب را مطرح میکند و شکست کشورها را ناشی از حکمرانی نامطلوب میداند.
این کارشناس مناطق آزاد بر لزوم حذف بروکراسی و اعمال مدیریت یکپارچه تأکید و اظهار کرد: یکی از علل شکست نسبی مناطق آزاد این است که قانون مدیریت یکپارچه اعمال نمیشود و هر کسی ساز خودش را میزند.
وی یکی دیگر از دلایل عدم موفقیت کامل مناطق آزاد را نبود منابع کافی و تزریق قطره چکانی منابع توسط دولت عنوان کرد و گفت: استراتژی توسعه اقتصادی ما در مناطق آزاد نامطلوب است.
زیادلو توسعه جوامع محلی و تجمیع سرمایههای خرد را برای توسعه مناطق آزاد بهعنوان دو مؤلفه ضروری مطرح و بر تحقق آن تأکید کرد.
نظر شما