به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، همایش معرفی فرصتهای تجاری بنگلادش به همت معاونت بینالملل اتاق ایران و با حضور سفرای دو کشور ایران و بنگلادش، رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش، معاون سازمان توسعه تجارت و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.
نیلوفر اسدی، سرپرست معاونت بینالملل اتاق ایران با بیان اینکه برگزاری چنین همایشهایی به نیاز تجار دو طرف برای آشنایی با ظرفیتهای موجود برای همکاری پاسخ میدهد افزود: با وجود زمینههای متنوع همکاری، حجم تجارت دو کشور در سطح مطلوبی قرار ندارد. مشکلات موجود در حوزه مبادلات بانکی و حملونقل، و به ویژه عدم آشنایی تجار و فعالان اقتصادی از ظرفیتهای دو کشور، مانع از توجه جدی به توسعه همکاریها با بنگلادش شده است.
او با اشاره به وجود تفاهمنامه بین اتاقهای دو کشور گفت: به زودی کمیته مشترک ایران و بنگلادش به صورت دوجانبه شکل خواهد گرفت تا در رفع موانع و ترغیب بخشهای مختلف تجاری برای همکاریهای دو کشور، ایفای نقش کند.
تسهیلات ویژه به تجار ایرانی برای ورود به بازار بنگلادش
منجورول کریمخان چودوری سفیر بنگلادش نیز با اشاره به عدم اطلاع فعالان اقتصادی ایران از پتانسیلهای تجاری بنگلادش گفت: اقتصاد بنگلادش در ۲۰ سال گذشته تجربه رشد ۷ درصدی را داشته و علی رغم رکود در کرونا، احیا شده و برای تجار ایرانی تسهیلات مختلف از جمله در موضوع تعرفهها برای ورود به بازار این کشور قابل دسترس است.
او تاکید کرد: بنگلادش با اعطای مالکیت ۱۰۰ درصدی برای سرمایهگذاری آمادگی کامل دارد.
فقدان اطلاعات، مبادلات تجاری را در سطح پایین نگه داشته است
منصور چاوشی سفیر ایران در بنگلادش با تاکید بر ضرورت توجه جدی به بازار بنگلادش، از بازرگانان دو کشور خواست تا در مورد فرصتهای تجاری موجود در دو کشور بیشتر تحقیق کنند. او گفت: به دلیل کمبود اطلاعات، مبادلات تجاری دو کشور در سطح مطلوبی قرار ندارد. این در حالی است که تفاهمنامههای زیادی از جمله در خصوص اجتناب از دریافت مالیات مضاعف بین دو کشور امضا شده است. ضمن اینکه هیچ مانع سیاسی برای همکاری وجود ندارد. برنامهها و سمینارهای دوجانبه و مذاکرات رو در رو یکی از مهمترین اقدامات برای توسعه تبادلات تجاری است.
فرصت برای استفاده تجار ایرانی از امکانات بنگلادش فراهم است
عبدالرحیم خان، معاون صادرات وزارت بازرگانی بنگلادش نیز اشاره کرد مدیران تجاری ایران باید به بنگلادش سفر کنند و امکانات را بررسی کنند و این امر باعث بهبود روابط تجاری دو کشور خواهد شد. او با اشاره به اینکه بنگلادش در حال تبدیل شدن به یک قطب تولیدی است، از تجار ایرانی خواست از این فرصت استفاده کنند. به گفته او بنگلادش هم در بخش تولید و هم در بخش خدمات پتانسیل بالایی دارد.
محبوب الرحمن، مدیرکل دفتر توسعه صادرات بنگلادش، با اشاره به کاهش حجم مبادلات تجاری دو کشور گفت: اگرچه هیچ مانع فیزیکی و سیاسی برای تجارت در بنگلادش وجود ندارد اما صادرات کالا از بنگلادش به ایران در حال کاهش است که دلیل آن نامشخص است.
او افزود: بنگلادش در بخشهای مختلف از جمله پوشاک و پزشکی در موقعیت مطلوبی قرار دارد و ایران میتواند از این مزیتها استفاده کند. علاوه بر این، بنگلادش میتواند مواد معدنی و نفت کوره را از ایران وارد کند.
خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بوشهر (اتاق معین کشور بنگلادش) نیز گفت: تجار ایرانی اطلاعات کافی در مورد بازار بنگلادش ندارند. فرصتهایی برای توسعه زیرساختها بین دو کشور وجود دارد و لازم است سفرا و مسئولین دولتی و خصوصی دو کشور نقش قویتری در برجسته کردن پتانسیل تجاری بین دو کشور ایفا کنند.
سیفالاسلام، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت متروپولیتن بنگلادش (MCCI) در این همایش گفت: راهاندازی پالایشگاههای نفت ایران در بخش خصوصی میتواند یک فرصت باشد. ایران و بنگلادش هر دو یک سری چالشها و فرصتها دارند و استفاده از آنها میتواند موقعیت تجاری دو کشور را ارتقا دهد.
ارائه تسهیلات برای شرکت در نمایشگاههای تجاری بنگلادش
محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران نیز با تاکید بر اینکه باید راههایی برای افزایش تجارت بین دو کشور یافت تا هر دو طرف این راهکارها را در دستورکار قرار دهند، گفت: اقدامات مشخصی برای رفع مشکلات بانکی بین دو کشور در حال انجام است که نتیجه آن اعلام خواهد شد. او افزود: در صورت سفر تجار ایرانی به بنگلادش، مشوقهایی به آنها تعلق میگیرد. در صورت شرکت در نمایشگاههای بینالمللی در بنگلادش نیز تسهیلاتی وجود دارد. ایران با بسیاری از کشورها از جمله آذربایجان قراردادهای تجارت ترجیحی امضا کرده است که این امکان با بنگلادش نیز وجود دارد.
نظر شما