سیدحمید حسینی، درگفتوگو با خبرنگار بازار، در خصوص وضعیت روابط تجاری دوکشور با توجه به تنشهای منطقهای در روزهای اخیر، اظهار کرد: روند تجاری ایران و عراق در حال حاضر رو به افزایش بوده و با وجود تحولات منطقهای و افزایش تنشها میان کشورهای ایران و امریکا شاهد افزایش حجم مبادلات با کشور عراق هستیم.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: متاسفانه آمار تجارت ایران و عراق توسط گمرک ارائه نشده در حالی که آمارهای مربوط به تجارت تمامی کشورها با ایران در سایت گمرک کشور قابل مشاهده است. وی در عین حال گفت: اما برآورد اتاق بازرگانی از حجم و ارزش تبادلات تجاری ایران و عراق در ۹ ماهه سال جاری رقمی حدود ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی با اشاره به این امر که ارزش دلاری مبادلات دو کشور در سال گذشته روند نزولی را طی کرده است، گفت: ایران در ۹ ماهه سپری شده از سال جاری، ماهانه حدود ۷۰۰ میلیون دلار صادرات به عراق انجام داده که با توجه به کاهش ارزش پایه ۱۱۰ قلم کالای صادراتی توسط دولت، این ارزش به صورت تقریبی حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش پیدا کرده است.
حسینی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که با توجه به این امر که در ۹ ماهه گذشته از سال، صادرات ایران به ۱۵ میلیون تن رسیده این رقم در پایان سال جاری نهایتا به بیش از ۲۰ میلیون تن خواهد رسید.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه هرچه آرامش بر کشور عراق حاکم شود ارقام مبادلات ایران بیشتر خواهد شد، گفت: در ماههای مهر و آبان، با توجه به اغتشاشات و اعتراضات در عراق، شاهد کاهش مبادلات دو کشور بودیم که امیدواریم در پایان دیماه، این معاملات رقم واقعی خود را پیدا کند و صادرات به عراق بهبود یابد.
وی خاطرنشان کرد: اقلیم کردستان فرصت خوبی برای تجارت با عراق بوده و با توجه به آرامشی که در این منطقه حاکم است به خوبی ظرفیت این را دارد که به عنوان پایگاهی صادراتی برای ایران باشد.
حسینی افزود: سال گذشته صادرات کشور به شهرهای مختلف عراق حدود ۶۰ درصد از کل مبادلات تجاری دو کشور را به خود اختصاص میداد و اقلیم کردستان عراق ۴۰ درصد باقی مانده را تامین میکرد اما با توجه به شرایط سیاسی کشور عراق و تحریمهای ظالمانه امریکا، سهم اقلیم کردستان از این مبادلات افزایش پیدا کرده و جایگاه دیگر شهرهای عراق را گرفته و آمار را از ۴۰ به ۶۰ درصد افزایش داده است.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، در ارتباط با افزایش قیمت حملونقل کالاهای صادراتی و تاثیر آن بر کاهش مراودات اقتصادی دو کشور، بیان کرد: افزایش قیمت حمل کالاهای صادراتی مربوط به حملو نقل دریایی بوده که تنها ۵ درصد از مبادلات دوکشور را در بر میگیرد و با توجه به وجود مرزهای گسترده زمینی، الزامی برای صادرات با حملونقل دریایی نبوده است.
فعال بخش خصوصی با اشاره به خدمات شایانی که حاج قاسم سلیمانی برای بهبود وضعیت تجاری ایران با کشورعراق انجام داده است، تصریح کرد: سردار سلیمانی با دارا بودن شخصیت محبوب در نزد مردم و تجارعراقی بسیار در مبادلات دو کشور تاثیرگذار بوده و نمیتوان خدمات این فرد را در توسعه زیر ساختهای مبادلات دوکشور نادیده گرفت.
نظر شما