۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۲
چهارمین کنفرانس ملی «مدیریت ساخته‌های ایران» برگزار شد
با همکاری گروه فراب؛

چهارمین کنفرانس ملی «مدیریت ساخته‌های ایران» برگزار شد

چهارمین کنفرانس ملی «مدیریت ساخته‌های ایران» با محوریت چالش‌های تحقق مدیریت ساخته‌ها در ایران و راهکارهای آن، با همکاری گروه فراب در محل سالن همایش‌های دانشگاه معماری و هنر پارس برگزار شد.

به گزارش بازار، امروزه همان‌طور که دانش مدیریت ساخته‌ها در کشورهایی که از حجم وسیع و گسترده ساخت‌های متنوع برخوردار هستند امری ضروری است، در ایران نیز به‌منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار، ارتقای سطح تاب‌آوری، کاهش هزینه‌های دوران بهره‌برداری و نگهداری ساخت‌ها، لزوم حفظ سرمایه‌های ملی در گستره وسیع (تمامی ساخت‌های سطح کشور اعم از مجتمع‌ها، ساختمان‌های مسکونی، مجتمع‌های اداری، بیمارستان‌ها، مجموعه‌های صنعتی و…) ضرورت توجه به دانش آکادمیک «مدیریت ساخته‌ها» امری حیاتی است به‌طوری‌که در همه ساخت‌های بخش‌های دولتی و خصوصی قابل پیاده‌سازی است و نوآوری در زمینه‌های علمی و تحقیقاتی این دانش در کشور را به دنبال خواهد داشت.

ازاین‌رو دانشگاه پارس به‌عنوان اولین و تنها دانشگاه مدیریت ساخته‌ها درایران، با درک صحیح نیاز کشور به این دانش و با مأموریت پیشتازی و سرآمدی در ایجاد زمینه‌های علمی جدید و موردنیاز کشور در سال جاری که به نام «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شده است، همچون گذشته در راستای حفظ و ارتقا کارآمدی سرمایه‌های تجمیع یافته کشور در حوزه ساخت‌ها نسبت به برگزاری چهارمین کنفرانس ملی «مدیریت ساخته‌های ایران» با حضور اساتید و مدیران برجسته و مؤثر در حوزه صنعت ساخت ازجمله دکتر علی وکیلی- مدیرعامل گروه فراب اقدام کرد چراکه این قبیل کنفرانس‌ها زمینه‌های لازم برای گسترش و کاربرد دانش مدیریت ساخته‌ها را برای کشور فراهم می‌آورد.

در این رویداد بزرگ پروفسور محمود گلابچی- ریاست کنفرانس و مؤسس دانشگاه معماری و هنر پارس، دکتر فرهنگ شعفی- دبیر علمی این کنفرانس و دکتر علی وکیلی -مدیرعامل گروه فراب سخنرانی کردند.

در روز دوم برگزاری این رویداد نیز خسرو همت پور -مدیرعامل شرکت بهره‌برداری و نگهداری فراب به ایراد سخنرانی پرداخت.

حامیان بزرگ این رویداد گروه فراب (FARAB) و شرکت بهره‌برداری و نگهداری فراب بودند که از نقش بسیار مؤثری در هماهنگی و برگزاری آن برخوردار بودند.

از دیگر حامیان این رویداد می‌توان به انجمن علمی ساختمان‌های پایدار ایران (ISBA)، شرکت (L. S. F) TIVA، شرکت مهندسین مشاور بیم (BIM) بنای یکپارچه مجسم، انجمن مدیریت ساخته‌ها، سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان البرز، انجمن معماری شهرسازی البرز و موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس اشاره کرد.

ذیل این کنفرانس کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتیدی ازجمله دکتر مسعود کریمیان، دکتر شیما نیکخوی مکمل، دکتر خسرو همت پور مدیرعامل شرکت بهره‌برداری و نگهداری فراب، مهندس علیرضا اصل عربی مشاور معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، دکتر امیرحسین شریف و دکتر عصمت الله نورزایی برگزار و در پایان این کارگاه‌ها نیز به شرکت‌کنندگان گواهی پایان دوره اعطا شد.

همچنین یادآور می‌شود، مدیریت ساخته‌ها (Facilities Management) یک دانش بین‌رشته‌ای است که به‌وسیله یکپارچه‌سازی، نیازهای دوران بهره‌برداری امکان استفاده بهینه از

یک پروژه را پس از تکمیل آن در فرآیند بهره‌برداری به‌منظور اطمینان از حفظ و بهبود کارکرد ساخته‌های دست بشر فراهم می‌سازد. این دانش که با شکل و تعریف امروزی خود به‌وسیله ایجاد انجمن بین‌المللی مدیریت ساخته‌ها International Facility Management Association (IFMA) در حال گسترش است، در حال حاضر در سه مقطع دوره‌های کوتاه‌مدت دستیار حرفه‌ای، مقطع کارشناسی و مقطع کارشناسی ارشد در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا در حال برگزاری و در دانشگاه پارس نیز در حال ارائه به دانشجویان است.

هدف این رشته توانمندسازی متخصصین برای حفظ سرمایه‌های فردی و ملی، ضرورت مهندسی و حفاظت از منابع مالی و دارایی‌ها در راستای افزایش بهره‌وری و بهره‌برداری صحیح، افزایش عمر و کارایی ساخته‌ها و کاهش هزینه‌های بهره‌برداری و نگهداری است.

از سوی دیگر توسعه مهارت‌های فردی در جایگاه مدیر ساخته‌ها مستلزم فراگیری دانش‌هایی اعم از مدیریت بهره‌برداری، نگهداری و تعمیرات، مدیریت دارایی‌های فیزیکی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت کیفیت، رهبری و استراتژی، مدیریت اسناد و مدارک، مدیریت شرایط اضطراری و بحران و سایر زیرسیستم‌های آن است.

همچنین از اهداف مهم این رشته مواجهه با چالش‌های بهره‌برداری صحیح و پیاده‌سازی راهبردهای مناسب برای نگهداری و تعمیرات در بخش‌های مختلف ساخته‌ها است.

دانش‌آموختگان این رشته با آشنایی با اصول و مبانی مدیریت ساخته‌ها و معیارها و روش‌های مناسب و صحیح بهره‌برداری و نگهداری از ساخته‌ها و همچنین کسب مهارت‌های لازم در خصوص زیر سیستم‌ها مدیریت ساخته‌ها قادر خواهند بود به‌صورت، علمی فرآیندهای مدیریت ساخته‌ها اعم از چندین زیرسیستم مطابق استانداردهای مربوطه را در انواع متنوع ساخته‌ها پیاده‌سازی کنند و موجب ارتقای سطح تاب‌آوری ساخته‌ها و پایداری بیشتر آن‌ها شوند.

گفتنی است؛ چهارمین کنفرانس ملی «مدیریت ساخته‌های ایران» در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ۲۸ و ۲۹ دی ماه سال جاری به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

کد خبر: ۲۰۱٬۲۹۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha