به گزارش بازار، بهرام عین اللهی گفت: برای تأمین دارو و تجهیزات ۶۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
دیروز یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان بودجه مجلس هم از بودجه کمی که به عنوان یارانه دارو در نظر گرفته شده، ابراز نگرانی کرده؛ به گفته سید جلیل میرمحمدی، بودجه مورد نیاز طرح دارویار ۹۰ تا ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است.
میرمحمدی گفت که بر اساس قانون، ۱۰ درصد بودجه هدفمندی یارانهها باید در اختیار حوزه سلامت قرار بگیرد و بخشی از آن، برای تأمین هزینههای درمان و داروهای بیماران صعبالعلاج و خاص است؛ «اما در لایحه بودجه امسال عنوانش تغییر کرده و ظاهرا این ۱۰ درصد هم برای یارانه دارو در نظر گرفته شده است.»
عضو هیئت مدیره اتحادیه صاحبان صنایع داروهای انسانی هم گفته از ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات وعده داده شده به صنعت داروسازی کشور، حدود ۴ هزار میلیارد تومان آن محقق شده. به گفته مرتضی خیرآبادی، علت این اتفاق تبدیل ارز دولتی طرح دارویار به ارز نیمایی است.
خیرآبادی گفت: پارسال یک میلیارد دلار ارز دولتی برای تأمین دارو پرداخت شد، اما از زمان اجرای طرح دارویار و با تبدیل ارز دولتی صنعت دارو به ارز نیمایی، ارزش این یک میلیارد دلار به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
او همچنین خواستار پرداخت تسهیلات به صنعت دارو شد تا کشور در دو ماه آینده با کمبود دارو مواجه نشود.
دولت در لایحه بودجه سال آینده حدود ۲۷۳ هزار میلیارد تومان برای وزارت بهداشت در نظر گرفته که نسبت به پارسال ۲۹ درصد افزایش داشته است. بودجه طرح پزشک خانواده هم ۴۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.
وزیر بهداشت و درمان خواستار تأمین منابع مالی پایدار و ماهانه برای اجرای این طرح شده تا افرادی که قرارداد میبندند، در آن ماه دستمزدشان را دریافت کنند.
عین اللهی گفت که طرح پزشک خانواده نزدیک ۱۹ سال است کامل اجرایی نشده، اما امسال برای روستاها و شهرهای با جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر به اجرا درآمد.
او پیشتر و در آذر ماه گفته بود برای اجرای بهتر این طرح، اعتباری بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان نیاز است.
نظر شما