۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۸
درباره جمع‌بندی مذاکرات توپ در زمین غربی‌هاست
سخنگوی وزارت امور خارجه:

درباره جمع‌بندی مذاکرات توپ در زمین غربی‌هاست

کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران برای جمع‌بندی مذاکرات وین با رعایت خطوط قرمز خود آمادگی کامل دارد اما این آمادگی دائمی نیست و اکنون توپ در زمین طرف غربی است.

به گزارش بازار، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص احیای برجام گفت: در حاشیه کنفرانس «بغداد-۲» ملاقات‌هایی میان نمایندگان عالی‌رتبه ایران و اتحادیه اروپا برگزار شد. مذاکرات وین یکی از موضوعاتی بود که در این نشست ها مورد گفتگو قرار گرفت.

این اتفاق‌نظر وجود داشت که باید تعاملات را با هدف فعال‌سازی و جمع‌بندی مذاکرات بین دو طرف ادامه دهیم و تبادل پیام کماکان در سطوح مختلف ادامه دارد. جمهوری اسلامی ایران برای جمع‌بندی مذاکرات وین بر اساس پیش‌نویس بسته مذاکراتی که نتیجه ماه‌های مذاکرات سخت و فشرده است و با رعایت خطوط قرمز خود آمادگی کامل دارد اما این آمادگی دائمی نیست و اکنون توپ در زمین طرف غربی است. به طرف های مقابل هم توصیه می کنیم با پرهیز از سیاسی کاری و اتخاذ رویکرد سازنده و واقع بینانه تصمیمات سیاسی لازم را برای اعلام توافق بگیرند.

تاکید می کنیم اگر طرف های غربی تصور می کنند که می توانند با فشارهای سیاسی و فضا سازی های روانی و تبلیغی امتیازات بیشتری را در مذاکرات رفع تحریم ها بگیرند، قطعا سخت در اشتباهند.

کنعانی همچنین در ادامه گفت: در روند پیگیری ترور سرداران مقاومت، کمیته مشترک قضایی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق شکل گرفته است.

شهادت سردار قاسم سلیمانی اگر چه ظلمی بزرگ برای ایران و ایرانیان بود اما هیچ خللی در زمینه اهداف متعالی جمهوری اسلامی ایران ایجاد نخواهد کرد.

وی با اشاره به اتهامات کشورهای غربی درخصوص ارسال سلاح توسط ایران در جنگ روسیه علیه اوکراین گفت: ایران بخشی از جنگ در اوکراین نیست. در رابطه با اتهامات مقام‌های اوکراینی، گفت‌وگویی میان دو طرف صورت گرفت. در این ارتباط هیچ طرف اتهام‌زننده‌ای نتوانست هیچ شواهد و مدارک متقنی مبنی بر مشارکت ایران در جنگ ارائه کند.

به مقامات اوکراینی توصیه می‌کنیم از اتهام‌زنی واهی دست بردارند.

سخنگو درباره ادامه مذاکرات میان ایران و عربستان هم گفت: از هفته گذشته تاکنون اتفاق جدیدی درباره مذاکرات ایران و عربستان نیفتاده است. فضای موجود مثبت است و می‌توان امیدوار بود که مبتنی بر گفت‌وگوهای گذشته در بغداد و گفت‌وگوهای مثبت و توأم با حسن‌نیت دو وزیر خارجه در اردن بتوان با کمک دولت عراق، در آینده شاهد دور جدید گفت‌وگوها باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره موضوع هواپیمای اوکراینی گفت: در خصوص حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی، ایران دو یادداشت از طریق وزارت خارجه اوکراین به نمایندگی از کشورهای اوکراین، انگلستان، کانادا و سوئد دریافت کرده و در جریان بیانیه آنها نیز قرار دارد.

سازمان قضایی نیروهای مسلح ابعاد کیفری موضوع را پیگیری کرده و جلسات متعدد دادگاه نظامی برگزار شده، ایران در حال بررسی کارشناسی این موضوع است.

ایران هر گونه سوءاستفاده سیاسی از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی را محکوم می‌کند و به دولت‌های اوکراین، انگلستان، کانادا و سوئد توصیه می‌کند که از اغراض سیاسی در این خصوص پرهیز کنند.

کنعانی در خصوص پیشنهاد سفیر روسیه مبنی بر ایجاد سازوکار سه جانبه بین ایران، چین و روسیه در نهادهای سازمان ملل؛ گفت: جمهوری اسلامی ایران با نگاه سازنده به ضرورت همکاری‌های جمعی به ویژه همکاری‌های منطقه‌ای برای تامین صلح و امنیت آمادگی دارد با همه طرف هایی که به طور صادقانه، جدی و عملی خواهان همکاری هستند، از هرگونه ابتکار در این مسیر استقبال کند. جمهوری اسلامی ایران آماده است تا از همکاری برای صلح و همچنین مقابله با یکجانبه گرایی در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی از هرگونه سازوکار مشترک مبتنی بر مصالح و منافع جمعی بین‌المللی و تامین امنیت برای بشریت استقبال و همکاری کند.

در همین چارچوب نیز ایران صاحب ایده، طرح و ابتکار است و ابتکاراتی برای صلح در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرده که به تصویب هم رسیده و در چارچوب منطقه‌ای نیز ابتکارات و گفتگوها و تبادل نظرهای خوبی مبتنی بر سیاست همسایگی داشته است. همکاری‌های منطقه‌ای بهترین چارچوب برای تامین صلح و امنیت در منطقه است.

سخنگو در خصوص روابط ایران و مصر، دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست بغداد ۲ گفت: در حاشیه اجلاس «بغداد-۲» در اردن، گفتگوهای کوتاهی بین وزیر خارجه ایران و رئیس‌جمهور مصر صورت گرفت.

گفتگوها مثبت و توأم با علاقه برای ادامه گفتگو بود. گفتگوهایی نیز به صورت دوجانبه درخصوص موضوعات کنسولی داشتیم و توافق شد برای حل و فضل موضوعات کنسولی مشترک، گفتگوها ادامه پیدا کند. اساسا دو طرف مشکلی برای دیدار و تبادل نظر دوجانبه ندارند، در عین حال دولت عراق و به ویژه نخست وزیر این کشور، برای کمک به شکل‌گیری گفتگوها میان ایران و مصر ابراز آمادگی کرد. ما از چنین ابتکارهای مثبتی استقبال می‌کنیم.

کنعانی در خصوص پذیرش دانشجویان زن افغانستانی در دانشگاه‌های ایران گفت: تاکید مجدد می کنم تلاش برای کمک به تقویت صلح و ثبات در افغانستان و کمک به مردم این کشور برای ایجاد شرایط بهتر برای زندگی مردم افغانستان و همچنین کمک به تشکیل دولت فراگیر جزء سیاست های اصولی و مبنایی جمهوری اسلامی ایران است.

در ارتباط با موضوع دانشجویان افغانستان نیز تاکید می کنیم که مواضع ما در خصوص افغانستان مصلحانه و مشفقانه و توام با اراده خالصانه جهت کمک به افغانستان و مردم این کشور است. طبیعتا به دلیل همسایگی دو کشور، امتداد پیوند و دوستی تاریخی دو ملت، مرزهای طولانی میان دو کشور هر اتفاقی که داخل افغانستان می افتد، ایران نیز از آن وضعیت متاثر خواهد شد. تحولات منفی که امکان دارد منجر به شکل گیری شرایط نامطلوب در این کشور شود، ایران را متاثر می سازد. ما کمک به افغانستان و مردم را کمک به هر دو کشور می دانیم.

لازم است اشاره کنم که ایران برای خدماتی که به چندین میلیون افغانستانی ساکن در ایران ارائه می دهد، از کمترین کمک های مجامع بین المللی برخوردار است.

کد خبر: ۱۹۷٬۵۶۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha