به گزارش بازار به نقل از سازمان غذا و دارو، محمدرضا شانه ساز با اشاره به برگزاری جلسات توسعه صادرات توسط سازمان غذاودارو با حضور نمایندگان انجمنها و فعالان حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: این جلسات به منظور بررسی راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی در حوزه کالاهای سلامت محور برگزار می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه شرکت های تولیدی زیرساخت های لازم را برای تولید اقلام موردنیاز مبارزه با کرونا ایجاد کرده و به دستاوردهای خوبی رسیده اند، انتظار دارند که مجوز صادرات به آنها داده شود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: حسب اظهار شرکت های صادرکننده دارو، یکی از مسائل شرکت های داروسازی این است که به دلیل استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی باید عواید حاصل را به صندوق نیمایی واریز کنند که به دلیل مشکلات در محاسبه و انتقال ارز از خارج به داخل کشور، با مشکلات جدی در این زمینه روبرو بوده و در عوض شاهد خروج غیرقانونی و قاچاق گسترده داروهای ایرانی به خارج از کشور هستند. همچنین، به دلیل نگرانی از کمبود دارو معمولا اداره کل دارو مجوز صادرات را نمیدهد که موجب از دست دادن بازارهای صادراتی داروهای ایرانی به نفع رقبای خارجی شده است.
رییس سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به توجه ویژه سازمان غذاودارو به حل مشکلات فعالان و تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: مقرر شد تولیدکنندگان برای تولید داروهای او. تی. سی و سایر داروها و تجهیزاتی که از ارز نیمایی استفاده می کنند، نباید محدودیتی برای صادرات داشته باشند؛ چراکه در شرایط حاضر کشور بیش از همیشه به توسعه صادرات غیرنفتی و ارز حاصل از آن نیاز دارد.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: صادرات ماسک n۹۵، لباسهای ایزوله، مانیتور و محلول ضدعفونی کننده، آزاد شده است و با همکاری وزارت صمت صادرات به کشورهایی که درخواست دارند، تسهیل خواهد شد.
نظر شما