۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۳
بررسی مشکلات بازنشستگان صنعت نفت در فراکسیون امور اجتماعی مجلس
بعدازظهر امروز انجام شد؛

بررسی مشکلات بازنشستگان صنعت نفت در فراکسیون امور اجتماعی مجلس

نشست فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی مجلس به منظور بررسی مشکلات بازنشستگان صنعت نفت برگزار شد.

به گزارش بازار، نشست فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی مجلس بعداز ظهر امروز (دوشنبه ۵ دی ماه) به منظور بررسی مشکلات بازنشستگان صنعت نفت با حضور اعضای این فراکسیون، مدیرعامل صندوق بازنشستگی نفت و جمعی از بازنشستگان صنعت نفت برگزار شد.

مهدی عیسی زاده رئیس فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی در جمع بندی نشست برگزار شده افزود: امروز مسئولان دو صندوق فولاد و نفت در نشست این فراکسیون حضور پیدا کردند که هر دو صندوق از نظر شکلی صندوق های پردرآمد هستند، که از بیشترین ظرفیت برای تامین رفاهیات، معیشت و خدمات درمانی بازنشستگان برخوردارند.

وی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی نفت ۱۰۶ هزار نفر را تحت پوشش دارد، تصریح کرد: در این نشست رئیس صندوق بازنشستگی نفت به همراه معاونانش و جمعی از بازنشستگان حضور پیدا کرده و قرار شد نشست بعدی نیز به همراه مسئولان ۲۸ کانون نفت برگزار شده و مسائل بازنشستگان از جمله معیشت، رفاهیات، خدمات درمانی و نحوه متناسب سازی حقوق ها مورد بررسی قرار گیرد.

عیسی زاده یادآور شد: در این نشست مسئولان صندوق بازنشستگی نفت به این نکته اشاره کردند که ۱۰۰ درصد هزینه خدمات درمانی بازنشستگان را پرداخت می کنند، اما بازنشستگان به این نکته اشاره کردند که تنها ۵۰ درصد این هزینه ها به آنها پرداخت می شود، بنابراین گزارش مسئولان این صندوق با اخباری که از بازنشستگان تحت پوشش آنها دریافت کردیم، متفاوت بود، بنابراین امیدواریم که بعد از بررسی های صورت گرفته از طریق فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی بتوانیم در این حوزه قبل از سال ۱۴۰۱ به جمع بندی برسیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: هم اکنون اکثر صندوق های بازنشستگی فاقد قانون بوده و براساس اساسنامه، آیین نامه یا فرمولی که دولت ها ارائه می دهند، اداره می شوند که طبیعتاً می توانند نارسایی هایی نیز داشته باشد.

وی افزود: بازنشستگان تاکید می کنند که مدیریت اجرایی و نظارت بر اموال آنها که در این صندوق ها به عنوان سرمایه سپرده شده است، باید به خود بازنشستگان سپرده شود، ضمن اینکه خواهان این هستند که فرزندانشان در شرکت های وابسته به این صندوق ها به کار گرفته شوند.

رئیس فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی مجلس تاکید کرد: ما به دنبال این هستیم که با استفاده از تجربه بازنشستگان قانونی مدون که دارای کمترین نقص باشد که بر اساس آن بتوانیم مسائل و مشکلات بازنشستگان را پیگیری کرده و بر روند ارائه خدمات به آنها نظارت دقیقی داشته باشیم، تصویب کنیم.

اما سید کریم حسینی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه این نشست براساس مکاتبه ای که بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی نفت با رئیس کمیسیون اجتماعی داشتند برگزار شد، افزود: در این نامه به نحوه اجرای مصوبه دولت برای افزایش ۱۰ درصدی حقوق ها در سال ۱۴۰۱ اشاره شده بود، ضمن اینکه این صندوق بازنشستگی اظهار کرده بود که در بودجه ردیفی به این مهم تخصیص داده نشده است و در پی آن مشکلاتی ایجاد شده بود، بنابراین این نشست به منظور رفع این مشکلات برگزار شد.

حسین رجایی دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس حاضر در این نشست افزود: فاصله دریافتی بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی نفت با سایر بازنشستگان زیاد بوده، بنابراین متناسب سازی حقوق برای آنها باید براساس ظرفیت این صندوق صورت گیرد، چرا که صندوق بازنشستگی نفت دارای قوانین و مقررات تابع وزارت نفت است.

وی تاکید کرد: اگر بازنشستگان تحت پوشش این صندوق شکایتی پیرامون فساد مالی صورت گرفته دارند، می توانند به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت کنند.

حسن لطفی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با یادآوری اینکه بدنه بازنشستگی کشور از نبود قانون رنج می برد، افزود: هم اکنون ۲۲ صندوق بازنشستگی داریم که در بین آنها تنها ۲ صندوق دارای قانون هستند، بنابراین هدف از تشکیل فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی این است که به تصویب قانونی واحد برای اداره کل صندوق های بازنشستگی برسیم.

لطفی در پایان از عدم انتخاب مدیران اجرایی از بین بازنشستگان برای اداره صندوق های بازنشستگی انتقاد کرد.

بیات مدیرعامل صندوق بازنشستگی نفت با بیان اینکه امیدواریم فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی مجلس مرجعی برای رفع خلأهای قانونی در این حوزه و جلوگیری از موازی کاری برای اداره صندوق ها باشد، افزود: سیاست های کلان تامین اجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و دولت مکلف شده است طی ۶ ماه لایحه ای براساس آن برای انضباط بخشی در حوزه تامین اجتماعی تدوین کند که در حال انجام است.

وی در ادامه ضمن تشریح تاریخچه تشکیل صندوق بازنشستگی نفت، فرآیند سرمایه گذاری در این صندوق و نحوه اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش آن گفت: ما نمی توانیم در شرایط کنونی به راحتی تغییراتی در اساسنامه این صندوق اعمال کنیم، اما متعهد می شویم که مطالبات بازنشستگان را پیگیری کرده و هزینه های درمانی و معیشتی آنها را به طور کامل پرداخت کنیم.

بیات با بیان اینکه بر تداوم فعالیت صندوق بازنشستگی نفت به صورت مستقل و غیردولتی اصرار دارند، از بازنشستگان حاضر در این نشست خواست تا مستندات متقنی پیرامون فساد مالی صورت گرفته در این صندوق ارائه دهند تا براساس آن با متخلفان برخورد شود.

بازنشستگان حاضر در این نشست از ملغی شدن اساسنامه ابتدای تشکیل صندوق بازنشستگی نفت، عدم برخورد با مفسدان اقتصادی فعال در این صندوق و عدم شفافیت در خصوص مسائل مالی آن و بی توجهی به مطالبات بازنشستگان تحت پوشش این صندوق انتقاد کرده و خواستار انتخاب مدیران اجرایی صندوق از بین بازنشستگان شدند.

کد خبر: ۱۹۶٬۳۷۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • محمد بختیاری IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
      0 0
      بازنشستگان کد23درصندوق نفت چرا باید کمترین حقوق را دریافت کنند این زیبنده صندوق نیست