محمدرضا پهلوان راد در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: از حدود ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور تنها ده درصد آن یعنی حدود ۱۶ میلیون هکتار تحت کشت محصولات زراعی و باغی است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: کمتر از نیم درصد کل خاک های کشور درجه یک و حاصل خیز است و به ازای هر یک صدم درصد کاهش ماده آلی خاک عملکرد تولیدات کشاورزی ۳۰۰ کیلو در هکتار کاهش پیدا می کند.
وی ادامه داد: حفظ مواد آلی خاک نیاز امروز زمین های کشاورزی و گامی برای تامین امنیت غذایی در کشور است.
پهلوان راد با بیان اینکه منطقه گمیشان یکی از کانون های ریزگرد محسوب می شود، افزود: فرسایش خاکی در دنیا کمتر از هفت تا هشت تن در هکتار است اما در کشور ایران بالای ۱۷ تن در هکتار است.
وی تصریح کرد: قطع درختان جنگلی، کشاورزی غیر اصولی، ساخت و سازهای بی رویه و نابودی آلی خاک باعث چالشی برای آیندگان می شود.
پهلوان راد در خصوص عناصر غذایی خاک ها گفت: نیمی از خاک های استان دچار کمبود فسفر قابل جذب است و بیش از ۸۰ درصد اراضی استان گلستان هم کمبود روی دارند.
وی با بیان اینکه استفاده از کودهای شیمیایی به تنهایی پاسخگو نیست، گفت: افزودن مواد شیمیایی به خاک باعث شده که جمعیت میکروارگانیسم ها در خاک کاهش پیدا کند و جمعیت زیستی و زنده بودن خاک با مشکل روبه رو می شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان افزود: میزان کربن آلی در خاک که تامین کننده خصوصیات فیزیکی و شیمیایی برای تولید مناسب کاهش پیدا کرده است.
پهلوان راد در خاتمه افزود: آزمایش بافت خاک، شخم کمتر، حفظ بقایای گیاهی و بی خاک ورزی باعث امنیت و حفظ خاک های استان برای آینده می شود.
نظر شما